Volgende wedstrijd

29 september : De Meern – Veensche Boys  (14.30 u)

Stand 2e Klasse

1 Delta Sport 3
2 Veensche Boys 3
3 BFC Bussum 3
4 FC De Bilt 3
5 De Meern 3
6 Waterwijk 3
7 IJFC 0
8 SV Lopik 0
9 JSV Nieuwegein 0
10 FC Almere 0
11 SV Loosdrecht 0
12 Odysseus’91 0
13 TOV Baarn 0
14 Benschop 0

Uitslagen 22 september

Veensche Boys – TOV 3-0
IJFC – Lopik afg.
Loosdrecht – BFC 0-2
Almere – De Meern 2-3
JSV Nieuwegein – Waterwijk 0-1
Delta Sports’95 – Benschop 5-0
Odysseus – De Bilt 0-2

Activiteiten kalender

28 september 2018
Bingo 19.30 uur

5 oktober 2018
Klaverjassen 20 u

12 oktober 2018
Bingo 19.30 uur

Topscoorderslijst
  1. Danny Brouwer 2
  2. Stefan Fredriksen 1

 

 

***  Nieuwbouw is 25 augustus geopend *** Kaboutertraining vanaf 1 september *** gezocht begeleider Pupil van de Wedstrijd

Aandoenlijk hoe Lelystad met lege handen huiswaarts keerde

Het was bijna aandoenlijk hoe trainer Richard van Vliet zijn mede collega Burak Yargan (op de foto hurkend) troostte met het verlies van Lelystad bij Veensche Boys. Zoveel kwaliteit in de ploeg en toch vergat Lelystad zichzelf te belonen voor het goede spel tegen de koploper. Burak Yargan: Dat we onszelf vergeten te belonen doen we helaas al weken. Dat is ons grote probleem. Ik snap het echt niet. Nee, ik snap het wel. De realiteit is dat wanneer je niet scoort, zo sloot ik af met de groep, dan ga je de wedstrijd niet winnen.

Weinigen zagen het aankomen dat Veensche Boys hier de volle buit zou binnenhalen.

Burak Yargan: Dat geldt voor elke tegenstander. Neem dat van mij aan. Elke keer zitten we in de bestuurskamer en zegt iedereen: jullie horen daar niet te staan, waar jullie op dit moment staan. Maar we staan er wel.

De eerste tien minuten was Lelystad afwachtend, maar daarna namen jullie het heft in handen.

Burak Yargan: We waren niet afwachtend. We wilden gewoon dat de organisatie goed stond. Daar train je dan op.

Na de tweede goal van Veensche Boys leek Veensche Boys hernieuwde energie te krijgen en Lelystad zat er een beetje fysiek doorheen.

Burak Yargan: Dat is in principe ons probleem op dit moment. Het loopt dan niet goed. Je staat tiende op de ranglijst en als je dan een tegendoelpunt krijgt, dan gaat het psychisch op de groep werken. Dat merk je dan gewoon. We stonden met 1-2 achter. Eigenlijk nog niets aan de hand, maar ik kan zo een paar jongens noemen die er dan helemaal doorheen zitten. Terwijl je eigenlijk zou denken: er is niets aan de hand. Ga gewoon door.

Het is bijna een mentaal probleem.

Burak Yargan: Mentaal, inderdaad. Psychisch. Dat klopt.

Wat is het perspectief voor dit seizoen?

Burak Yargan: Zorgen dat je niet gaat degraderen. We kijken ook niet meer naar de winst. We passen ervoor dat we niet verliezen.

In de uitwedstrijd in Lelystad was Lelystad ook beter, maar toen werden de kansen niet benut. Toch was je toen tevreden met het feit dat de ploeg een ander speelsysteem hadden omarmd en geaccepteerd.

Burak Yargan: Dat was toen de eerste wedstrijd van ons dat we anders zijn gaan spelen: 4-4-2. We gingen compacter staan en daar zijn we nog steeds mee bezig. Het moet zich nu nog vertalen in rendement.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

Sponsoren
Webshop
Webshop
Archief berichten