Volgende wedstrijd

Alle komende competitiewedstrijden zijn tot nader order afgelast

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Be Quick Zutphen
Dinxperlo FC *
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
Merino’s De
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC
* Kiest voor zondagvoetbal

Uitslagen 7 maart

Veensche B – Dinxperlo 2-0
Renswoude – FC Horst 2-1
Lunteren – VRC 3-0
Merinos – Unicum 2-2
Batavia – Be Quick 8-3
Dronten – Lelystad 7-0
Valleivogels – AVW 3-1

Activiteiten kalender
Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

Alain Hijman spreekt van steriele wedstrijd

Alain Hijman, trainer van FC De Bilt, is van mening dat zijn ploeg een vrij steriele wedstrijd heeft gespeeld tegen Veensche Boys. ‘Als ik zie wat we vorige week kunnen brengen tegen Delta Sports, en ik zie wat we vandaag brengen, dan vond ik het vandaag heel steriel. Over het geheel genomen was het erg statisch. De 0-0 was voor ons het maximale resultaat.

Komt het dan toch doordat je de creatieve mensen mist?

Alain Hijman: Misschien wel. Marcel Melissen, een van de aangevers op het middenveld, was afwezig vanwege vakantie. En vanochtend kwam daar een afmelding bij van Redouan Boussoufi die normaal gesproken bij ons vanaf de linkerkant gevaarlijk en dreigend is. Ik denk dat we die creativiteit vandaag iets teveel hebben gemist.

In de tweede helft komt de tegenstander meer, waardoor De Bilt iets meer de ruimte kreeg en waarbij net meer gevaar kon worden gesticht.

Alain Hijman: Ik vond in elk geval de tweede helft leuker om te zien, ook voor de neutrale mensen, dan de eerste helft. Ik dacht dat wij een aantal mogelijkheden hebben gehad om te scoren. Toch was Veensche Boys in de tegenstoot gevaarlijk. Al met al denk ik dat we met 0-0 tevreden kunnen zijn.

Had je snel in de wedstrijd het idee dat een puntje vandaag maximaal kon worden gepakt en daar moeten we het ook maar mee doen?

Alain Hijman: Ik heb wel in de rust gezegd dat we onze houding moesten verbeteren. Ik vond dat we met minimale inspanning het maximale wilden bereiken. Dat kan tegen deze ploeg zeker niet, maar we kunnen het ons gewoon niet permitteren. In de loop van de tweede helft had ik wel zoiets van: dan maar de 0-0 over de streep trekken en ieder geval een punt eruit slepen. Ik vind het het maximale wat we konden bereiken.

Je hebt een geweldige seizoenstart gehad en staat bovenaan. De verwachting was vanaf het begin niet om kampioen te worden maar die is wel een beetje bijgesteld?

Alain Hijman: in de groep leeft het natuurlijk wel. We steken het niet onder stoelen of banken dat we voor de hoofdprijs willen gaan. We hebben een selectie die daar tot het einde toe voor wil knokken. Daar gaan we ook ons best voor doen. Het was vandaag niet goed genoeg. We kunnen volop aan de bak in de tweede seizoenshelft.

Foto’s Kees van den Heuvel  

Archief berichten