De nederlaag van Veensche Boys vorige week tegen AVW’66 bleek een kleine vergissing, vooral het begin van het duel. Zaterdag was Veensche Boys vanaf het beginsignaal scherp en fel, zodat ESA geen schijn van kans had. De eindstand was 7-1, maar had zelfs nog hoger uit kunnen vallen. ESA uit Arnhem blijkt een fijne tegenstander dit seizoen voor Veensche Boys, want eerder dit seizoen werd ook al met 0-7 gewonnen. ,,Ze liggen ons inderdaad wel”, stelt Alwin van Domselaar. ,,Toch was het vooral een goed duel van onze kant, want zij probeerden het veld klein te houden en compact te verdedigen.” 

 

Het succes van de Boys was het spel over de zijkanten, waarbij beurtelings spelers van achteruit doorkwamen, waaronder Alwin van Domselaar. ,,Doordat ESA zo ver terugzakte, konden we vrij eenvoudig opbouwen. En daarbij kwam er inderdaad veel ruimte vrij aan de zijkanten, waar we prima gebruik van maakten.”

 

Yannick Bouw was in de eerste helft het goudhaantje met drie treffers, waarbij Stefan Fredriksen en tweemaal Van Domselaar de assists gaven. ,,Heerlijk was het om op te kunnen komen en voorzetten te geven. Wat het duel persoonlijk echter extra leuk maakte, was dat ik zelf de 4-0 scoorde. En het was wel een lekkere ook, want hij zat er goed in”, lacht Van Domselaar.

Niet alleen de overwinning leidde tot tevredenheid, maar zeker ook het vertoonde spel. ,,Ik denk dat de toeschouwers een prima duel van onze kant hebben gezien en dat de hele wedstrijd. We speelden een vrij hoog tempo en wisten zo steeds ruimte te creëren. Dit duel moet de maatstaf worden voor de verdere competitie, want de komende duels moeten we er gewoon weer staan. Maar ik heb er vertrouwen in.”

De periode na de winterstop is bij veel verenigingen een onrustige periode, omdat er dan wordt gesproken over het volgende seizoen. Volgens Alwin van Domselaar zal dat bij Veensche Boys meevallen. ,,We hebben een groep met veel jonge spelers en die vormen met de ouderen een hechte groep.”

Van Domselaar verwacht dat er weinig mutaties gaan plaatsvinden binnen de selectie. ,,De verwachting is dat vrijwel iedereen blijft, dus wat dat betreft zal en weinig onrust zijn. En mocht er toch iemand vertrekken of stoppen, zal er zeker gezocht worden naar spelers die kwalitatief goed zijn en passen in de selectie. Het bevalt mij in ieder geval heel erg goed bij Veensche Boys.” 

Komende zaterdag speelt Veensche Boys geen competitie, maar een week later staat het duel tegen Valleivogels op het programma. ,,Een gevaarlijke tegenstander die de laatste wedstrijden goed presteert. We zullen dus weer scherp moeten zijn om te winnen. In deze spannende competitie kan je je weinig misstappen veroorloven, want er staan veel ploegen dicht bij elkaar. Het kampioenschap moet echter voor ons zijn, dat feest wil ik graag meemaken.”

Rob Schoon / Stad Nijkerk