Volgende wedstrijd

7 maart: Veensche Boys – FC Dinxperlo (14.30 u)

Stand 2e Klasse G

1 De Merino’s 38
2 Unicum 35
3 ASV Dronten 34
4 Batavia’90 33
5 Renswoude 26
6 Veensche Boys 25
7 VRC 25
8 AVW’66 22
9 Valleivogels 21
10 FC Horst 18
11 Lunteren 18
12 Dinxperlo 9
13 Lelystad’67 7
14 Be Quick Zutphen 1

Uitslagen 15 februari

AVW – Veensche Boys 2-2
Renswoude – Lunteren 0-0
Horst – Merinos 0 4
Dinxperlo – Batavia 0-3
Be Quick – Dronten 0-3
Unicum – Valleivogels 6-0
Lelystad – VRC 1-4

Activiteiten kalender

21 februari 2020
Bingo 19.30u

28 februari 2020
Klaverjassen 20.00u

6 maart 2020
Bingo 19.30u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 13
2 Tom van Donselaar 8
2 Rody Buitenhuis 8
3 Julian Buitenhuis 7
4 Menno van der Woude 2
4 John Riezenbos 2
4 Mohammed Nouri 2
5 Alwin van Domselaar 1
5 Rody van de Beek 1
5 Herbert van den Ham 1
5 Bas van de Grootevheen 1
5 Jaimy Mol 1
5 Barry de Winter 1

 

Andre van de Beek: ‘Hier zitten toekomstige spelers in voor het eerste elftal’

Het was vroeg, grauw en koud, maar de spreekwoordelijke zon ging alsnog schijnen toen het laatste fluitsignaal klonk in de wedstrijd OWIOS-Veensche Boys Jo13-1 (1-2) en de JO13-1 winterkampioen werden. De Blauwe Helden kregen de overwinning zeker niet cadeau, want het waren de mannen uit Oldebroek die met een prachtig afstandschot op voorsprong kwamen. Veensche Boys hield echter stand. Trainer André van de Beek: ‘Ze kregen het zeker niet cadeau. Het was een hele zware wedstrijd, maar dat hadden we van tevoren ook een beetje verwacht, als je naar de resultaten van OWIOS keek.

Ik heb ze nog nooit zo rustig gezien in de kleedkamer. Zo nerveus waren ze. De eerste twintig minuten zag je bij ons dan ook wat spanning en we kwamen 1-0 achter. Een mooie goal van OWIOS. Onhoudbaar. Daarna zie je dat we het oppakken. Je zag: Nu moeten we. Uiteindelijk is het een echte kampioenswedstrijd geworden met 2-1 winst voor ons. We zijn de terechte winnaar en een terechte kampioen. Het was niet de beste wedstrijd maar wel spannend.

Gaan ze nu een klasse omhoog?

Andre van de Beek: Ja, we gaan volgend jaar naar een hogere klasse.

Wil je dat wel?

Andre van de Beek: Natuurlijk. Dat is voor de jongens alleen maar beter. Het zijn talentvolle jongens. Meer weerstand is beter. Kijk, we hebben verschillende wedstrijden maar net gewonnen. Maar we hebben ook wedstrijden gewonnen met grote cijfers. Het is veel beter dat je bij wijze van spreken een keer verliest om de jongens te ontwikkelen. Dit is gewoon een hele talentvolle groep. Ik weet zeker dat als de jongens goed worden begeleid, dan zitten er toekomstige eerste elftalspelers bij. Dat weet ik zeker. Ik heb Donny en Rody altijd gedaan en dan weet je uiteindelijk ook wel een beetje hoe het allemaal werkt. Ik loop al wat langer mee en ik weet gewoon dat in deze groep veel talentjes zitten. Met de jongens die eraan komen uit de JO11 hebben we ook volgend seizoen er een fantastisch team staan,

Het geheim van het succes is ook dat de jongens die vorig seizoen wat minder presteerden, dat zij nu meer zijn gemotiveerd en beter zijn gaan spelen.

Andre van de Beek: Dat heb ik in het begin ook gezegd. Jongens, we beginnen allemaal op nul. We denken niet meer aan vorig jaar. Je ziet dat de jongens er toch wel een paar tandjes erbij hebben gezet. Ze zijn veel beter geworden en sommige jongens zijn zelfs een voorbeeld voor de groep. Jesse bijvoorbeeld. Die kwam net met tranen in zijn ogen van het veld. Helemaal verslagen, maar zo blij. Alles heeft hij gegeven en vorig jaar hebben ze volgens mij één wedstrijd gewonnen voor de beker en nu zie je dat de jongens helemaal zijn opgebloeid. Dat komt ook door de jongens die erbij gekomen zijn en door het goede werk van Harm, Marcel, en Geke niet te vergeten. We hebben geprobeerd om er een hecht team van te maken. Het is een echte groep geworden.     

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

Archief berichten