Volgende wedstrijd

Alle komende competitiewedstrijden zijn tot nader order afgelast

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Be Quick Zutphen
Dinxperlo FC *
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
Merino’s De
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC
* Kiest voor zondagvoetbal

Uitslagen 7 maart

Veensche B – Dinxperlo 2-0
Renswoude – FC Horst 2-1
Lunteren – VRC 3-0
Merinos – Unicum 2-2
Batavia – Be Quick 8-3
Dronten – Lelystad 7-0
Valleivogels – AVW 3-1

Activiteiten kalender
Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

Assink: Niet in de stemming door gelijkspel

Voorafgaand aan het treffen tegen koploper Unicum klonk een gelijkspel als uitslag vrij goed. Na afloop was er vooral teleurstelling, want Veensche Boys had zaterdag tegen Unicum moeten winnen in plaats van de 1-1. Want hoeveel kansen moet je eigenlijk krijgen? Erik Assink: ‘Ik denk dat dat wel zo’n beetje het verhaal van deze middag is. We hadden tijdens de rust al lang en breed klaar moeten zijn. We speelden goed voetbal, creëerden goede kansen, maar we misten ze net zo gemakkelijk. En dan de tweede helft: Unicum gaat dan natuurlijk va-banque spelen. Die gaat proberen om er nog wat uit te slepen. Die waren net wat alerter en rapper dan wij. Eenmaal in balbezit kwamen we niet meer aan het zorgvuldig uitspelen van de kansen, we werden slordig, onrust sloop erin.

In de tweede helft heeft Veensche Boys ook nog wel een handvol kansen gehad

Erik Assink: De eerste minuut na rust al. Toen kon Nico hem maken. Hij stond helemaal vrij in de vijf meter. Dus we hebben kansen genoeg gehad, maar ik vond ons spel het laatste half uur gewoon nergens meer op lijken.

Is er teveel gesmeten met krachten in de eerste helft?

Erik Assink: Ach nee joh, van dat soort prietpraat hou ik helemaal niet. Over dat soort dingen moet je niet praten.

Wat dacht je na de eerste tien minuten in de eerste helft? Kans op 3 a 4 goals en een penalty gemist.

Erik Assink; Voordat die penalty werd gegeven en de rode kaart werd uitgedeeld, had ik al gezien dat we lekker in de wedstrijd zaten. De spirit was goed. Toen zei ik al tegen Stefan: deze wedstrijd verliezen we niet. Maar ja, dan mis je wel de penalty, maar je staat 11 tegen 10 op het veld, je speelt goed voetbal, je creeert vervolgens kansen genoeg, mist ze ook wel weer. Je komt uiteindelijk op 1-0. Dan is het in de rust zaak dat we in de tweede helft de boel weer oppakken op de manier waarop we zijn geëindigd. Dat was in het eerste kwartier wel zo, want toen hebben we nog redelijk wat kansen gehad. En vervolgens geven we het een beetje over aan hun. We worden gemakkelijker afgetroefd in de duels, we verliezen de grip op sommige spelers. Het kantelen van de wedstrijd komt voor een groot deel door het va-banque van Unicum en het niet afmaken van ons, waardoor wat twijfel bij onszelf in de groep komt, denk ik dan. En zei krijgen het idee: nou, we leven nog steeds. Misschien zit er wel meer in dan een nederlaag. Dan is het met goed genomen corners en veel mensen voor de goal en een stuk kopkracht dat ze mee hadden, elke situatie maar afwachten of je dat overleeft. Er vloeide amper bloed, want volgens mij heeft Wessel geen bal op de goal gehad in de tweede helft. Hij heeft niet eens een redding hoeven te doen. Maar de enige bal die voor komt, die zit er dan prompt in. Daar kunnen onze spitsen een voorbeeld aan nemen, want die hebben het één en ander laten liggen.

Heb je de manschappen nog wel toegesproken in de kleedkamer?

Erik Assink: Ja, maar niet te lang, want daarvoor was ik niet in de stemming.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel    

Archief berichten