Volgende wedstrijd

Alle komende competitiewedstrijden zijn tot nader order afgelast

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Be Quick Zutphen
Dinxperlo FC *
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
Merino’s De
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC
* Kiest voor zondagvoetbal

Uitslagen 7 maart

Veensche B – Dinxperlo 2-0
Renswoude – FC Horst 2-1
Lunteren – VRC 3-0
Merinos – Unicum 2-2
Batavia – Be Quick 8-3
Dronten – Lelystad 7-0
Valleivogels – AVW 3-1

Activiteiten kalender
Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

Assink: Ondanks verlies is met meer inzet gespeeld

Qua beleving, inzet en veldspel toonde Veensche Boys heel veel verbetering ten opzichte van een week eerder. Toch moesten de Veenders zaterdag de winst aan Batavia’90 laten. De 1-4 was zuur voor Veensche Boys en leverde de bezoekers de eerste periodetitel op. Erik Assink: Dat er met meer inzet is gespeeld hebben we na afloop onderstreept. Wat gebeurde vorige week tegen De Merinos mag niet gebeuren, maar dat kan een keer gebeuren. De zaak is dan om de week erna uit een ander vaatje te tappen. Dat hebben we gedaan. Dat neemt niet weg dat we ook vandaag weer, net als vorige week en in heel veel situaties waarin we goals tegen krijgen, zo gemakkelijk onze tegengoals incasseren. Bij alle vier de doelpunten ziet het er weer niet helemaal brandschoon uit. De eerste is een balverlies van Rody, Jaimy wordt uitgespeeld, in de verre hoek: boem. De tweede goal is een cornerbal. Daar reageren we te laat op. Nico komt van achter zijn man lopen en niet voor zijn man. Die jongen schiet hem erin. De bal zit er zo prompt in. Bij de derde staat iemand volkomen vrij in de vijf meter en die kan binnentikken. Dan krijg je ook een paar tikjes voor je snufferd. Ik heb aan de andere kant ook wel momenten gezien waar wij wel meer uit konden peuren.

De eerste vijf minuten zagen er niet slecht uit voor Veensche Boys. Dat geldt ook voor de eerste tien minuten van de tweede helft.  

Erik Assink: Dat klopt. We maken echt een hele mooie goal, met geloof ik vijf keer achter elkaar direct raken, een voorzet en de bal wordt ingeschoten bij de eerste paal. Uit het boekje. Dat geeft dan een stukje opbeurends iets. Misschien zit er toch wat in. We zaten ook met een ander gevoel in de kleedkamer dan vorige week. Vorige week was echt slappe hap. Dat was nu niet aan de orde. Alleen, zij waren heel slagvaardig met de kansen. En wij laten daarin toch teveel liggen. We krijgen ze aan de achterkant te gemakkelijk tegen en we hebben aan de voorkant teveel kansen nodig om überhaupt iets te maken. Toch begonnen we de tweede helft weer goed. We hebben de voorzet van Tom waar Nico eigenlijk voor de keeper moet komen. En een minuut later krijgt Nico de bal in de vijf meter. Of Bas die de bal op zijn pantoffel neemt maar de keeper stond in de weg. Het zat op dat moment ook even niet mee, maar het zijn drie kansen die ook een goal hadden kunnen zijn. Dan was het weer een open wedstrijd geworden. Want voetballend vond ik ons zeker niet minder. Helemaal niet.

Na 25 minuten hadden sommigen ook kunnen concluderen dat de wedstrijd al was gespeeld.  

Erik Assink: Gelukkig was dat niet zo.

Maar dat heeft dan te maken met de veerkracht van Veensche Boys.

Erik Assink: Dat denk ik ook. Dan is een ijzeren wet: als je zelf de goal niet maakt, dan ligt ie er aan de andere kant weer heel goedkoop in. Een voorzet waarbij Stan de bal schampt en die kopt ‘m over Herbert heen. Die jongen stond vrij, kreeg de bal op een presenteerblaadje en schuift ‘m binnen. Als je zo gemakkelijk de goals tegen krijgt, dan wordt het 1-4 en dan is Batavia volwassen genoeg en geroutineerd om zich niet meer het hoofd op hol te laten brengen. Die neemt de tijd bij een blessurebehandeling, balletje terug naar de keeper, tijd rekken. Effe dit en effe dat.

Is het een strategie om volgende keer op door te gaan door Jaimy een linie naar voren te schuiven. Dat is zijn favoriete positie.

Erik Assink: Dat kan wel zijn, maar dan zal hij wel wat meer dynamiek moeten brengen dan nu. Ik vind hem op dit moment duidelijk ietsje minder dan dat ik hem in de voorbereiding heb gezien. Herbert is in het veld gekomen vanwege een blessure die Barry mij meldde voor de wedstrijd. Hij had last van zijn lies. Die staat onder spanning. Ik wilde geen risico lopen. Bovendien had Herbert goed getraind deze week. Die wacht op zijn kans. Die loopt niet te mauwen en er is best aanleiding om wat te doen, want als je zo gemakkelijk de goals tegen krijgt, dan kun je ook eens denken aan iemand anders. Wij maken die balans op als we de zestiende een vrije zaterdag hebben. Dan gaan we kijken of het nodig is voor ons om daar wat meer mee te doen. Iets veranderen aan de spelwijze. Dat denk ik niet, een-twee-drie, maar misschien worden wel andere keuzes gemaakt. Die liggen niet voor het oprapen. Er zijn niet bar veel jongens die nadrukkelijk op de deur kloppen, van: stel mij maar op, dan komt het goed. We zijn overtuigd dat we met deze groep het verste kunnen komen, maar wellicht dat het toch een afweging is om iets anders te proberen.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

Archief berichten