Volgende wedstrijd

Alle komende competitiewedstrijden zijn tot nader order afgelast

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Be Quick Zutphen
Dinxperlo FC *
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
Merino’s De * promotie
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC
* Kiest voor zondagvoetbal

Uitslagen 7 maart

Veensche B – Dinxperlo 2-0
Renswoude – FC Horst 2-1
Lunteren – VRC 3-0
Merinos – Unicum 2-2
Batavia – Be Quick 8-3
Dronten – Lelystad 7-0
Valleivogels – AVW 3-1

Activiteiten kalender
Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

Assink: Rust aan de bal erg belangrijk

Trainer Erik Assink is meer dan tevreden over het resultaat tegen asv Dronten. Alleen zag hij aan het einde van het duel de tegenstander wel onnodig gevaarlijk dicht in het doelgebied komen van de Blauwe Helden. Erik Assink: De tussenstand vond ik niet een correcte weergave van de eerste helft. Qua veldspel en kansenverhouding waren wij zeker niet minder dan hun in de eerste helft. Dus er was geen reden tot wanhoop in de rust. De woorden in de rust zijn opgepakt in de tweede helft en dat wordt met een doelpunt beloond. De 1-1. Later maken we ook nog op een identieke manier, via een loopactie vanaf het middenveld, de 2-1. Dronten heeft verzuimd om ook nog een goal te maken, want dat hadden ze best gekund.’‘Er waren spelhervattingen waarin wij onderliggend waren ten opzichte van hun. We gingen het duel niet aan, maar je kunt niet zomaar dertig centimeter onder iemands voeten plakken. Qua lengte waren wij onderliggend en al die overtredingen die gemaakt werden en die hun de kans gaven om de bal in de zestien te gooien, ja, dat was voor ons een probleem. Wij maakten overtredingen en dat was niet okay. We hadden daarin nadrukkelijker rust aan de bal moeten hebben, balbezit moeten koesteren en niet zomaar een bal hadden moeten weggeven. Dat was misschien wel het gevolg van de tussenstand, want Dronten ging er met man en macht extra energie ingooien en wij moesten achteruit. Wij maakten overtredingen en kwamen daardoor echt in de problemen.’

Hoe kun je bewerkstelligen dat zoiets qua advies wordt opgevolgd? Nico moet wat scherper zijn voor de goal?

Erik Assink: Nico heeft aardig wat kansen gehad in de eerste helft om een goal te maken. Na de rust niet meer, maar in de eerste helft zeker twee en hij had zelfs Alwin vrij voor de keeper kunnen zetten met een steekbal. Nico was daarin niet echt gelukkig, maar hij kan altijd terugvallen op een enorme inzet. Hij is niet lui, hij werkt zich een slag in de rondte en dat gaat misschien ook wel iets ten koste van een stukje scherpte. Als je als spits wat energie kunt sparen en op de juiste momenten die energie kunt aanwenden om net een voetje eerder te zijn, dan ben je wellicht een wat luiere spits, maar wel wat scherper. Maar hij is een actievere spits en wat minder scherp.

Veensche Boys gaat voor de tweede periode?

Erik Assink: We kunnen gewoon van iedereen winnen, maar we zijn best wel fragiel. We zijn niet meedogenloos. Wij zijn niet keihard of fysiek heel sterk. We hebben niet veel lengte in lucht. Je kunt een hele mooie partij afleveren tegen Unicum maar het leverde slechts een 1-1 op. Dus applaus van de tegenstander, maar het werd 1-1. Daar lieten we toch ergens weer een steekje vallen. En het gaat er mij om, zonder de boel naar beneden te willen praten, om die steken die we laten vallen, om die te verminderen. Want het zijn vaak onnodige steken. Waarom startten we vorige week tegen FC Horst zo slap? Waarom? Ik weet het niet. Maar waarom gebeurt het? Waarom moet ik in de rust zoveel hameren op het feit dat we agressiever in de duels moeten zijn, fanatieker.  

interview en foto’s Kees van den Heuvel

Archief berichten