Volgende wedstrijd

Alle komende competitiewedstrijden zijn tot nader order afgelast

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Be Quick Zutphen
Dinxperlo FC *
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
Merino’s De
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC
* Kiest voor zondagvoetbal

Uitslagen 7 maart

Veensche B – Dinxperlo 2-0
Renswoude – FC Horst 2-1
Lunteren – VRC 3-0
Merinos – Unicum 2-2
Batavia – Be Quick 8-3
Dronten – Lelystad 7-0
Valleivogels – AVW 3-1

Activiteiten kalender
Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

Assink: We brachten onszelf in de problemen

Veensche Boys heeft zaterdag een punt overgehouden aan het duel tegen FC Horst. De eerste helft was niet best van de Veenders, maar in de tweede helft herstelde de ploeg zich goed. In de slotfase tekende Bas van de Grootevheen voor de 1-1 eindstand. Trainer Erik Assink: Er was een enorm verschil tussen de eerste en tweede helft. Misschien kunnen we ergens de oorzaak vinden in de ondergrond, want dat is een verschil met het kunstgras waarop wij spelen en trainen. Dit grasveld was zeer onder de maat. Slecht en hobbelig/knobbelig. 

Daar had FC Horst ook last van

Erik Assink: Daar ging de tegenstander veel gemakkelijker mee om. Ze speelden directer en zochten meer het fysieke op. Wij lieten ons op het fysieke deel aftroeven. Dat is ook niet onze grootste kracht, maar we bleven maar volharden in voetballen, terwijl dat op dit veld wellicht op sommige momenten helemaal niet gepast was. Die sloomheid in de duels bezorgden FC Horst het overwicht op ons. 

Ze controleerden de eerste helft

Erik Assink: Zonder dat Wessel erg veel te doen kreeg: een paar vrije trappen in de buurt van de zestien meter, ze maken een goal waarbij we in principe halfbakken aan het verdedigen zijn. Die jongen maakte ‘m keurig af, hoor. Daar niks van. In eerste instantie hadden we het al beter kunnen oplossen met het uitverdedigen. Het uitverdedigen ging erg slordig. Zij nemen de bal over, spelen in, laten vallen, schiet in: boem. Zomaar 1-0. In de eerste helft was niet veel om naar huis toe te schrijven. 

Ik had gedacht dat Veensche Boys vanzelf de regie in de eerste helft zou overnemen als FC Horst zou zijn uitgeraasd in het begin.

Erik Assink: Dat was pas in de tweede helft aan de orde, dat wij nadrukkelijker probeerden druk naar voren te zetten. Dat we even wat meer het fysieke thuis moesten geven. Uiteindelijk maken we een hele mooie goal, maar we waren meer op hun helft aan het voetballen dan zij op onze helft. Probeer maar door die drukte heen te voetballen. Ze hadden veel mannen voor de goal.

Het leek bij Bas wel of al zijn frustraties in die goal zaten.

Erik Assink: Ja, dat was een mooie goal. We zaten precies in één lijn. Maar dat was niet het enige, want even daarvoor was ook die vrije trap van Mo. Ik weet niet wat er zou zijn gebeurd als Nico die bal had beroerd. Maar goed, als Nico hem goed beroerd dan is het ook een goal. En verder op het laatst nog de kopkans van Tom. We hebben niet verloren en zijn niet weggespeeld, maar voor een klein deel zoek ik de schuld in het veld. Ik vind de gemakzucht, de vele verdedigingsfouten die we maakten in het uitverdedigen… we brachten onszelf eigenlijk in de problemen en daardoor kwamen we zelf niet lekker aan het voetballen toe. 

FC Horst was een tegenstander waar drie punten bij viel te halen

Erik Assink: Als we de eerste helft zo hadden gespeeld als de tweede helft, dan was de kans aanmerkelijk groter geweest. Want onze tweede helft was beduidend beter. Daar hebben we wat laten liggen. Gelukkig hebben ze niet opgegeven. Gelukkig hebben ze door geknokt om er iets uit te halen. En gelukkig ging het met een mooie goal gepaard. Hiervoor hoef je je niet te schamen. 

Was je tevreden over het debuut van Mohammed?

Erik Assink: Die jongen kan heel lekker voetballen. Dat is buiten elke discussie. Maar conditioneel en op zo’n veld…. het is niet het ideale veld voor iemand die gewoon in de zaal heel goed uit de voeten kan. Maar dat hij kan voetballen? Hij kan een balletje aannemen, hij zorgt voor een rustpunt aan de voorkant, houdt balbezit, speelt een man uit. Eigenlijk die dingen waar Julian in de eerste helft ten onder ging. Hij maakt een iets mindere periode mee. Die laat ik niet verzuipen. Gelukkig hebben we met Mo een mogelijke linksbenige speler erbij die iets kan betekenen voor ons.   

Interview en foto’s Kees van den Heuvel 

Archief berichten