Volgende wedstrijd

25 jan: Valleivogels – Veensche Boys (14.30 u)

Stand 2e Klasse G

1 Batavia’90 29
2 Unicum 28
3 De Merino’s 25
4 ASV Dronten 22
5 Veensche Boys 21
6 Renswoude 18
7 Valleivogels 17
8 VRC 17
9 AVW’66 17
10 FC Horst 14
11 Lunteren 13
12 Dinxperlo 8
13 Lelystad’67 4
14 Be Quick Zutphen 0

Uitslagen 14 december

Veensche B. – Lunteren 5-1
Unicum – Dronten 2-0
Batavia – Merino’s afg.
Renswoude – VRC 1-0
Dinxperlo – Lelystad 1-1
Horst – Valleivogels 2-2
AVW – Be Quick 5-0

Activiteiten kalender

24 januari 2020
Bingo 19.30u

31 januari 2020
Klaverjassen 20.00u

7 februari 2020
Bingo 19.30u

14 februari 2020
Klaverjassen 20.00u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 13
2 Julian Buitenhuis 6
2 Rody Buitenhuis 6
3 Tom van Donselaar 5
4 Menno van der Woude 2
4 John Riezenbos 2
5 Alwin van Domselaar 1
5 Rody van de Beek 1
5 Herbert van den Ham 1
5 Bas van de Grootevheen 1

Assink: Zolang jij de bal hebt, kunnen zij niet scoren

Na de monsterzege van 13-1 van vorige week tegen Lelystad’67, had Veensche Boys het tegen Dinxperlo een stuk lastiger om het net te vinden. Uiteindelijk was de treffer van Nico van den Brom genoeg voor de tweede zege van het seizoen voor het keurkorps van trainer Erik Assink. Veensche Boys verzuimde om het krachtsverschil duidelijker in de score uit te drukken. Trainer Erik Assink kan dit beamen. ‘De eerste helft was gewoon heel keurig. We waren oppermachtig. De tweede helft was wat dat betreft heel onherkenbaar.’

Waar kwam die onrust opeens vandaan?

Erik Assink: Ja, zeg het maar. Maar voor de tegenstander heeft een eventuele goal nooit in de lucht gehangen. Er is niet één gevaarlijke situatie voor onze goal geweest, waarbij Wessel moest optreden. We hebben wel in de rust benoemd dat we het allang klaar hadden kunnen hebben. Dat hebben we verzuimd. We hebben overigens niet heel veel grote kansen gemist, maar we waren wel oppermachtig. Eigenlijk hanteerden ze steeds de lange bal. Ik denk dat hun keeper veruit de meeste ballen heeft gehad. En altijd weer die lange trap. Die bracht ons niet in de problemen. Maar we creerden te weinig uitgespeelde kansen. Daar mankeerde het nogal aan. Dan hoop je dat het in de tweede helft wordt opgepakt en dat je kunt profiteren van het feit dat de tegenstander veel achter de bal heeft aangelopen. En dat het op een gegeven moment wel op is. Maar dat is niet aan de orde geweest, want wij hadden geen balbezit meer. En als je de bal niet hebt, dan kun je het tempo niet bepalen. 

De tegenstander ging opportunistischer spelen.

Erik Assink: De tegenstander heeft nul punten op dat moment. Dus die hinkt niet op twee gedachten. Nee, die moet. Wat wij hadden moeten doen, was zuinig met de bal omspringen en niet in een tempootje te laag spelen. Maar we moesten vaster aan de bal. Als ik het elftal langsloop dan vond ik nogal wat jongens die de bal te snel verloren. En als je de bal niet hebt, dan ben je de baas niet meer. En dan moet je er achteraan. En gelukkig levert dat tegen deze tegenstander geen puntverlies op, maar het had wel zo gekund.

Een wijze les voor de volgende keer.

Erik Assink: Zo hoop ik dat de jongens nog vele wijze lessen leren. De belangrijkste les is: één keer vaker scoren dan de tegenstander.

Heb je nog een Cruijffiaanse uitspraak?

Erik Assink: Ik heb er een heleboel, maar wat zou hier van toepassing op kunnen zijn? Cruijff zei onder meer: Zolang jij de bal hebt, kunnen zij niet scoren.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

 

 

Archief berichten