Volgende wedstrijd

24 aug: Veensche Boys – vv Maarssen (14.30u)

Stand 2e Klasse G

Asv Dronten
AVW’66
Batavia’90
Be Quick Zutphen
Dinxperlo FC
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
De Merino’s
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC

Uitslagen

Er zijn geen actuele uitslagen

Activiteiten kalender

23 augustus 2019
Bingo 19.30u

30 augustus 2019
Klaverjassen 20u

6 september 2019
Bingo 19.30u

13 september 2019
Klaverjassen 20u

20 september 2019
Bingo 19.30u

 

Topscoorderslijst
***  Kantine in de zomer geopend op zaterdag en vrijdag *** Bingo begint weer 9 augustus *** Om de twee weken klaverjassen in zomer *** Volg Zomerfit bij Fortius *** 

‘Auwe Helden’ Legends Toernooi

Zaterdagmiddag 6 juli 2019 vind de eerste editie van het “Auwe Helden” Legends Toernooi plaats bij Veensche Boys. De opzet van het toernooi werd door Johan Vis en Henk Berculo bedacht. Zij spelen inmiddels al enige tijd mee met ons 35+ elftal op de vrijdagavond. Wedstrijdjes van 20 minuten in toernooivorm, 7 tegen 7 op een half veld. Eigenlijk altijd in de buurt ook nog. Hartstikke leuk en na afloop nog even gezellig nazitten.  

 

Henk Berculo: “Enige jaren geleden zijn we met de selectie van het eerste zondagelftal uit de beginjaren ’90 van de vorige eeuw een weekend op tournee geweest naar Surwold in Duitsland. We hebben daar toen meegedaan aan een vriendschappelijk 40+ toernooi bij de vereniging uit deze plaats. Een ontzettend leuk weekend, waar we elkaar weer eens ontmoet hebben en naast wat potjes voetbal weer lekker konden bijpraten. Een behoorlijk aantal spelers zien elkaar weliswaar nog wekelijks, maar er zijn er door de jaren heen ook een behoorlijk aantal die elkaar bijna niet meer zien, bijvoorbeeld door werk of een andere woonplaats. Nog nooit heb ik zo’n leuke reünie mee gemaakt, wat hebben we daar gelachen om elkaars capriolen en ook de flauwekul. Binnenkort gaan we dat dus weer eens dunnetjes overdoen, maar dan bij de Boys”.

Johan Vis: ”We hebben een paar onvergetelijke dagen gehad, net alsof de klok weer een jaar of 25 terug gedraaid was. Vandaar de opmerking op de flyer: “Nog 1x als vroeger, (O)pa”. Zelfs onze leiders Aart Doppenberg en Jan Landman, verzorger Adrie Oey en trainer Bren Bijlard van destijds waren mee. Echt leuk en voor herhaling vatbaar”.

 

Henk: “Ja, en van het ene kom je op het ander. Onze Duitse gastheer van destijds had wel zin in een leuk weekend hier in Nederland bij ons, de nieuwe accommodatie bij Veensche Boys staat inmiddels te shinen en is er klaar voor, bovendien heeft onze 45+ nieuw bloed nodig op de vrijdagavond. Dat laatste moet toch gaan lukken na een mooie middag voetballen en bijpraten bij de Boys dachten we. Ik verwacht daarna dat de 45+ voldoende transfervrije Auwe Helden kan begroeten”.

Johan: “De gedachte was om een aantal oude eerste selecties van begin jaren ’90 van verenigingen waar we als Veensche Boys veel mee te maken hebben gehad, uit te nodigen voor een leuk toernooi. Een toernooi waarbij we onze prettige ervaring met het toernooi in Duitsland van al weer 6 jaar geleden als uitgangspunt hebben. Natuurlijk wil iedereen winnen als ie voetbalt, maar heren op respectabele voetballeeftijd spelen vooral omdat het nog een keer zo leuk is en halen na afloop herinneringen op van vroeger met een koud glas in de hand. De stijve benen die ze daarna de rest van de week hebben, hebben ze graag voor die ervaring over. Lekker nog een keer de wei in met je maten van toen, die voetbalsfeer nog eens proeven, ouwehoeren met elkaar en na het voetballen even lekker zitten, een happie eten en een feestje vieren met elkaar. Ook als voetballen fysiek niet meer gaat ben je van harte welkom, want het beloofd heel leuk te worden”.

Henk: “Juist en vooral is het gewoon leuk als de legendes van toen elkaar weer eens zien en bovendien nog een keer te bewonderen zijn op het veld. Zou die dubbele schaar nog eens uit Hendrik Jan zijn tas komen? Zou John nog de bal hoog kunnen houden zoals alleen hij dat kon? Wil Harry nog steeds alle ballen diep? Gaat Dries nog eens gestrekt naar de bovenhoek? Gaat Kokkie nog het verschil maken? Rookt Bijlard nog altijd sigaren? Dat zullen we allemaal gaan meemaken. Ik hoop echt dat al de deelnemende verenigingen met hun selecties van destijds verschijnen en net zo veel schik hebben met elkaar als wij destijds in Duitsland hebben gehad. Ik ben er van overtuigd eigenlijk, dat dat het geval zal zijn”.

Johan: “Vanuit Veensche Boys zelf zal er met 4 teams worden deelgenomen, te weten: een selectie van spelers van Veensche Boys / ZVV Baggelaars, Veensche Boys zondag, Veensche Boys 35+ en Veensche Boys 45+ . Dan zijn er nog selecties van Terschuursche Boys, Achterveld, Hooglanderveen, Hoevelaken en Hoogland. Die selecties worden allemaal geregeld via familie en vrienden / kennissen van Johan en Henk, dus dat komt vast goed. En dan natuurlijk onze gasten van SV Surwold uit Duitsland, altijd goed voor een leuk potje voetbal, “ein Prosit” en “Gemütlichkeit”.

Henk: “we zijn natuurlijk nog op zoek naar vrijwilligers voor de dag zelf en in totaal 8 stuks scheidsrechters, want we willen graag zelf ook nog een balletje mee trappen as het effe kan. Maar met het enthousiasme binnen de “Boys” moet dat volgens ons wel goedkomen. Neem bijvoorbeeld Bert en Teunie…die hebben er hun vakantie al een week voor verplaatst. Maar het kan zijn dat Teunie dat nog niet weet…..sorry Bert. Moet goed komen die dag, we gaan onze schouders er onder zetten. Als het weer dan ook nog een beetje meewerkt”.

 

Johan: ”Gezellig wordt het zeker, want we nodigen niet voor niks de spelersvrouwen, kinderen en kleinkinderen uit om die dag mee te maken en pa of opa nog een keer te zien los gaan. We zijn bovendien bezig om aansluitend aan het toernooi vanaf 5 uur ’s middags een leuke feest te organiseren  met een hapje, een drankje en ook leuke muziek”.

 

Henk: “Als we het met het budget voor elkaar krijgen, dan denken we een paar topartiesten uit te nodigen haha. Ook willen we van de gelegenheid gebruik maken om aan de kippenslachters / kippenboeren die er binnen onze vereniging te zijn te vragen of ze wat voor ons kunnen betekenen met betrekking tot de inwendige mens na afloop. We willen graag een paar kraampjes hebben buiten, waar men eten kan kopen voor een zacht prijsje. Denk aan kipsaté bijvoorbeeld, zoiets. Daarmee wordt dan op die drukke dag de keuken van Bert namelijk behoorlijk ontlast. Alle hulp is welkom en goed voor onze vereniging”.    

 

Mailen kan naar: henk.berculo@upcmail.nl

 

We hopen op een hele gezellige en mooie dag.

Foto Kees van den Heuvel

Webshop
Webshop
Archief berichten