Volgende wedstrijd

Alle komende competitiewedstrijden zijn tot nader order afgelast

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Be Quick Zutphen
Dinxperlo FC *
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
Merino’s De
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC
* Kiest voor zondagvoetbal

Uitslagen 7 maart

Veensche B – Dinxperlo 2-0
Renswoude – FC Horst 2-1
Lunteren – VRC 3-0
Merinos – Unicum 2-2
Batavia – Be Quick 8-3
Dronten – Lelystad 7-0
Valleivogels – AVW 3-1

Activiteiten kalender
Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

AVW kan geen vuist maken tegen Veensche Boys

AVW uit Westervoorde nestelt zich in de competitie meestal bovenin, maar dit seizoen wil het maar niet lukken om een vuist te maken. Ook tegen Veensche Boys redde dit team het niet om het verschil te maken, alhoewel er in het begin van de tweede helft wel een lichte opleving voordeed. Trainer Delano Verweij: ‘Ja, die zagen wij ook. Dat was een goede fase. Die eindigde met een kans op de 2-1, maar die bal belandde in het zijnet. Vervolgens in de eerstvolgende aanval was het 3-0. Dan breekt er iets bij die jongens. Ze zitten al in de hoek waar de klappen vallen en dan krijg je dit. In de eindfase kreeg Veensche Boys nog veel kansen, maar daar kijk ik een beetje doorheen. Het was een open wedstrijd.

Toch zal ook bij AVW door zijn gekregen dat het de laatste weken niet zo best ging met Veensche Boys.

Delano Verweij: Ik zag dat de resultaten wisselend waren. Maar er staat wel een aardig voetballende ploeg, hoor. We hebben met elkaar afgesproken om Veensche Boys niet te laten voetballen. We begonnen ook met volledig hoge druk. De lange bal afdwingen. Dat hebben we ook gedaan bij tijd en wijle, maar je ziet dat Veensche Boys vervolgens gaat zoeken naar het kortere combinatiespel. Daarop waren we voorbereid. Ik vond dat wij het helemaal niet onaardig deden. Ook in de beginfase van de eerste helft niet. We voetbalden goed tot de zestien meter. Dat was redelijk gelijkwaardig, maar Veensche Boys is veel slagvaardiger in de afronding. Ik zei tegen één van de spelers: Jullie zijn heel efficiënt. Ik denk dat Veensche Boys hooguit zes kansen heeft gehad. En dan is het heel lastig. Wij hebben het overigens ook niet gemakkelijk. Er zit een manco in het aantal aanvallende impulsen.

AVW draaide altijd hoog mee in de competitie. Wat zijn thans de ambities?

Delano Verweij: Onze ambitie is om te eindigen in het linkerrijtje. Dan hebben we het goed gedaan. We willen trachten te voetballen met hoge druk en veel meer aanvallende impulsen, waar de ploeg voorheen gewend was om achteruit te leunen en in de counter te gaan spelen. Dat doen we nu ook enigszins, maar er staat een wezenlijk ander team in het veld als vorig seizoen. Want ik mis zeker vijf basisspelers. Dat heeft te maken met blessures uit het vorige seizoen en uit de zomerstop. Zeker 4 a 5 sterkhouders doen niet mee. Dat kunnen wij niet opvangen. Het gaat met vallen en opstaan.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

Archief berichten