Volgende wedstrijd

Er zijn geen actuele wedstrijden

Stand 2e Klasse

FC Almere
BFC Bussum
Benschop
FC De Bilt
Delta Sport
IJFC
JSV Nieuwegein
SV Loosdrecht
SV Lopik
De Meern
Odysseus’91
TOV Baarn
Veensche Boys
Waterwijk

Uitslagen 26 mei

Veensche B – Valleivogels 1-4
OWIOS – BlauwGeel 2-1
Lunteren – FC Horst 1-0
Lelystad – VVOP 1-2
Scherpenzeel – VSCO 1-1
AGOVV – Renswoude 1-1
ESA – AVW 0-3

Activiteiten kalender

27 juli 2018
Klaverjassen 20 u

25 augustus 2018
Openingsfeest

21 september 2018
Noppen/naaldhakken feest

17 augustus 2018
Bingo 19.30 uur

 

Topscoorderslijst

1 Yannick Bouw 31
2. Danny Brouwer 9
3. Herbert van den Ham 3
3. Stefan Fredriksen 3
3. Menno van der Woude 3
4. Harry Hamstra 2
4. Bas van de Grootevheen 2
4. Kevin Hols 2
4. Edwin van der Molen 2
5. Ivo te Velthuis 1
5. Gerard Kroonenberg 1
5. Brian Duijst 1
5. Alwin van Domselaar 1

 

 

***  Nieuwbouw wordt 25 augustus geopend ***

Bakker: We gaven Veensche Boys bewust optische overwicht

FC Horst kon geen vuist maken tegen Veensche Boys. De Ermelose ploeg ging voor eigen publiek met 1-2 onderuit. Trainer Mark Bakker legt uit dat het de bedoeling was om Veensche Boys optisch voetballend meer aan de bal te laten zijn en over die opzet was hij wel tevreden. ‘We wisten dat Veensche Boys een goede ploeg had. Waar wij nu zitten met allerlei blessures en dingetjes die spelen, moet je zorgen dat je een eenheid bent en dat je een schijnoverwicht voor Veensche Boys creeert. En dat hebben we gedaan door de centrale verdediger van Veensche Boys, Van der Molen, vrij te laten. Dan lijkt het alsof Veensche Boys de boel in de knip heeft. 

Maar dat was helemaal niet zo, want eigenlijk heeft Veensche Boys bijna geen kans gecreëerd. De twee goals van de tegenstander kwamen puur door eigen fouten. Wij gingen opbouwen waar we niet moesten opbouwen. Toen werd een fout gemaakt. We kregen een vrije bal tegen en die viel binnen. En die tweede goal was een ingooi waarbij we te lief waren. Want we laten de bal los, terwijl die ingooi gewoon voor ons is. Veensche Boys gooide in en was brutaler. De scheidsrechter liet het doorgaan en die scoorde er een goede goal uit. Dat was zonde en niet nodig.

De ideale mogelijkheid van FC Horst werd na een kwartier door Paul van Prehn ver naast de paal gemikt. Daarna nam Veensche Boys het initiatief over. Ik heb het idee dat de goal van FC Horst in de laatste minuut voor rust zeer gelegen kwam.

Mark Bakker: ‘We verloren teveel duels en we hadden het plan om het optisch overwicht aan Veensche Boys te geven. Laten ze dan maar het spel maken en door ons heen voetballen. Vanuit de omschakeling wilden we dan toeslaan. Maar omdat we teveel duels verloren en omdat we op een aantal momenten niet helemaal goed stonden te verdedigen, kon Veensche Boys er af en toe een beetje uitkomen.

Wat vond je van de wedstrijd trouwens?

Mark Bakker: Als we kiezen voor het plan waarvoor we kiezen, dan weet je dat het geen leuke interessante wedstrijd wordt, waar het van alle kanten afspatte. In dat opzicht was het voor de neutrale kijker niet helemaal leuk, maar voor ons was het een plan dat werkte. Maar als je de goals zo gemakkelijk weggeeft, dan kun je allerlei plannen hebben, maar dan helpt het ook niet.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

Sponsoren
Webshop
Webshop
Archief berichten