Volgende wedstrijd

27 januari:  AVW – Veensche Boys (14.30 uur)

2e Klasse G

Veensche Boys 28
Scherpenzeel 24
BlauwGeel 22
AVW 19
Valleivogels 17
FC Horst 17
Lunteren 16
VSCO 15
Lelystad 14
VVOP 12
OWIOS 11
ESA 9
AGOVV 6
Renswoude 6

Uitslagen 16 december

OWIOS – AVW afg
Veensche B – BlauwGeel 3-2
Lelystad – FC Horst afg
ESA – VSCO 0-3
Scherpenzeel – VVOP 6-1
Lunteren – Renswoude  4-0
AGOVV – Valleivogels 1-6

 

Activiteiten kalender

26 januari 2018
Klaverjassen

3 februari 2018
Bingo

10 februari 2018
Klaverjassen

17 februari 2018
Bingo

24 februari 2018
Klaverjassen

 

Topscoorderslijst

1 Yannick Bouw 11
2. Danny Brouwer 5
3. Harry Hamstra 2
3. Bas van de Grootevheen 2
3. Herbert van den Ham 2
4. Menno van der Woude 1
4. Ivo te Velthuis 1
4. Gerard Kroonenberg 1
4. Stefan Fredriksen 1
4. Brian Duijst 1
4. Edwin van der Molen 1

 

*** Gezocht: Pupil van de Week *** Nieuwbouw clubhuis nu zonder steigers ***

Bakker: We gaven Veensche Boys bewust optische overwicht

FC Horst kon geen vuist maken tegen Veensche Boys. De Ermelose ploeg ging voor eigen publiek met 1-2 onderuit. Trainer Mark Bakker legt uit dat het de bedoeling was om Veensche Boys optisch voetballend meer aan de bal te laten zijn en over die opzet was hij wel tevreden. ‘We wisten dat Veensche Boys een goede ploeg had. Waar wij nu zitten met allerlei blessures en dingetjes die spelen, moet je zorgen dat je een eenheid bent en dat je een schijnoverwicht voor Veensche Boys creeert. En dat hebben we gedaan door de centrale verdediger van Veensche Boys, Van der Molen, vrij te laten. Dan lijkt het alsof Veensche Boys de boel in de knip heeft. 

Maar dat was helemaal niet zo, want eigenlijk heeft Veensche Boys bijna geen kans gecreëerd. De twee goals van de tegenstander kwamen puur door eigen fouten. Wij gingen opbouwen waar we niet moesten opbouwen. Toen werd een fout gemaakt. We kregen een vrije bal tegen en die viel binnen. En die tweede goal was een ingooi waarbij we te lief waren. Want we laten de bal los, terwijl die ingooi gewoon voor ons is. Veensche Boys gooide in en was brutaler. De scheidsrechter liet het doorgaan en die scoorde er een goede goal uit. Dat was zonde en niet nodig.

De ideale mogelijkheid van FC Horst werd na een kwartier door Paul van Prehn ver naast de paal gemikt. Daarna nam Veensche Boys het initiatief over. Ik heb het idee dat de goal van FC Horst in de laatste minuut voor rust zeer gelegen kwam.

Mark Bakker: ‘We verloren teveel duels en we hadden het plan om het optisch overwicht aan Veensche Boys te geven. Laten ze dan maar het spel maken en door ons heen voetballen. Vanuit de omschakeling wilden we dan toeslaan. Maar omdat we teveel duels verloren en omdat we op een aantal momenten niet helemaal goed stonden te verdedigen, kon Veensche Boys er af en toe een beetje uitkomen.

Wat vond je van de wedstrijd trouwens?

Mark Bakker: Als we kiezen voor het plan waarvoor we kiezen, dan weet je dat het geen leuke interessante wedstrijd wordt, waar het van alle kanten afspatte. In dat opzicht was het voor de neutrale kijker niet helemaal leuk, maar voor ons was het een plan dat werkte. Maar als je de goals zo gemakkelijk weggeeft, dan kun je allerlei plannen hebben, maar dan helpt het ook niet.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

Sponsoren
Webshop
Webshop
Archief berichten