Volgende wedstrijd

Alle komende competitiewedstrijden zijn tot nader order afgelast

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Be Quick Zutphen
Dinxperlo FC *
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
Merino’s De
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC
* Kiest voor zondagvoetbal

Uitslagen 7 maart

Veensche B – Dinxperlo 2-0
Renswoude – FC Horst 2-1
Lunteren – VRC 3-0
Merinos – Unicum 2-2
Batavia – Be Quick 8-3
Dronten – Lelystad 7-0
Valleivogels – AVW 3-1

Activiteiten kalender
Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

‘Budgetreis’ Veensche Boys naar Spaanse zon

veensche boys canarisch 1Veensche Boys is in het weekeinde van 11 januari vertrokken naar de Canarische Eilanden voor een vierdaags trainingskamp, die de spelers van de Nijkerkerveense koploper in 2G van district Oost op eigen initiatief organiseerden. Voor aanvoerder en bestuurslid Technische Zaken Jos Bouw (35) zijn het tevens drukke dagen in de zon. ‘We zijn zelf de enige die ons van de titel af kan houden.’

Foto’s Jos Bouw

Kan een zaterdagtweedeklasser als Veensche Boys zo’n trainingskamp eigenlijk wel betalen?

Jos Bouw: Nee, en dat kostenplaatje moet je ook loskoppelen van de club. Dit trainingskamp is een spontane actie van een paar spelers als Harry Hamstra jr. en Willem Olde Meule, die het wel leuk leken om op trainingskamp te gaan. We hebben daarna op internet een goede deal gevonden, sponsors gezocht, hebben een loterij gehouden en we leveren zelf ook nog een grote bijdrage. Anders kan het allemaal niet.

veensche boys canarisch 2Is zo’n trainingskamp nodig?

Jos Bouw: Het is gewoon leuk en goed voor de teambuilding. Als je vier dagen op elkaars lip zit, dan wordt de onderlinge band tussen de spelers alleen maar versterkt. We willen als team zo goed als mogelijk aan de tweede seizoenshelft beginnen. Verder kijken we al met een schuin oog naar het komende seizoen, zeker als we op een hoger niveau komen te spelen.

Je verwacht geen moeilijke gesprekken als bestuurslid Technische Zaken?

Jos Bouw: Niet echt. De jongens voldoen prima. We staan niet voor niets bovenaan. Het is nu vooral zaak om deze spelers aan boord te houden en het team  te versterken waar we kunnen.

veensche boys canarisch 3Na dit trainingskamp moeten jullie de eerstvolgende wedstrijd uit bij Hierden wel winnen toch?

Jos Bouw: Dat is wel de bedoeling. Maar ik heb in het verleden geslaagde trainingskampen meegemaakt me Spakenburg en toch gingen we meestal in de eerstvolgende wedstrijd na de winterstop op onze plaat. Ik hoop dus maar dat we in die eerste wedstrijd niet meteen schade oplopen, anders krijg je die verhalen weer dat we er niets mee zijn opgeschoten. En ach, ik denk dat wij zelf nog de enige ploeg zijn die ons van de titel af kan houden. Dat moeten we waarmaken.

En hoe is het met de speler Jos Bouw?

Jos Bouw: Boven verwachting goed. Van die knie die vorig seizoen tegensputterde en waarin nauwelijks nog kraakbeen zit, heb ik op dit moment geen enkele last. Mede daarom beleef ik mijn beste seizoen sinds mijn terugkeer in 2010, denk ik, hoewel dat natuurlijk ook komt doordat ik met goede spelers om mij heen voetbal. Zolang mijn knie het houdt en ikzelf het niveau van het eerste aan kan, blijf ik stug doorgaan. Zelf voetballen blijft voor mij het mooiste wat er is.

Bron: Michel Brands/AC

Archief berichten