Volgende wedstrijd

Geen wedstrijden A-selectie

Stand 2e Klasse G

Asv Dronten
AVW’66
Batavia’90
Be Quick Zutphen
Dinxperlo FC
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
De Merino’s
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC

Uitslagen

Er zijn geen actuele uitslagen

Activiteiten kalender

19 juli 2019
Klaverjassen 20u

2 augustus 2019
Klaverjassen 20u

9 augustus 2019
Bingo 19.30u

 

Topscoorderslijst
***  Kantine in de zomer geopend op zaterdag en vrijdag *** Bingo begint weer 9 augustus *** Om de twee weken klaverjassen in zomer *** Volg Zomerfit bij Fortius *** 

Chiel Wery man van de wedstrijd

In de verloren competitiewedstrijd Veensche Boys – De Meern was er één lichtpuntje. Dat was het optreden van Chiel Wery, de vleugelspeler bij de Blauwe Helden die prompt tot rechterverdediger werd gebombardeerd als vervanger van Alwin van Domselaar. En hij kweet zich niet van zijn verplichtingen. ‘Het was niet echt de plek waar ik normaal sta, maar ik heb er wel ooit eens een keer gestaan bij Sparta Nijkerk,’ aldus Chiel die tot man van de wedstrijd werd gekozen.

Waarom wilde de trainer jou op die positie zetten?

Chiel Wery: Ze hadden snelle buitenspelers. Hij zei: ik kies jou om daar te gaan staan. Het was meerennen met mijn man en proberen de bal af te pakken. Daarna weer voetballend verder te gaan

Wanneer heb jij voor het laatst rechtsback gestaan?

Chiel Wery: Echt bijna nooit. Ik heb een keer in de winterstop tijdens een trainingskamp zes weken rechtsback gestaan, maar voor de rest heb ik nooit op die positie gespeeld.

Een nieuwe roeping.

Chiel Wery: Het verlies van de wedstrijd dempt het gevoel van dat ik goed heb gespeeld. Dat is wel vervelend. Een aantal mensen kwam al naar me toe: goed gespeeld. Dat is wel lekker, voor jezelf ook, want ik ben geen basisspeler. Nu probeer ik mezelf te laten zien.

Bij een doorbraak naar voren toe, zoals Gerard Kroonenberg dat kan, toonde je pas in de tweede helft.

Chiel Wery: Ik kreeg in de kleedkamer te horen tijdens de rust: Chiel, als je de kans krijgt, ga maar iets hogerop en gooi die bal maar een keer voor. Af en toe ging ik gewoon naar voren.

Smaakt dit naar meer om achterin te spelen?

Chiel Wery: Ik vond het niet vervelend, maar het liefst sta ik voorin. Ik wil gewoon altijd spelen.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

Webshop
Webshop
Archief berichten