Het duel van Veensche Boys tegen Renswoude werd zaterdag met 3-0 gewonnen. De komende weken moet Veensche Boys echter aan de bak om als koploper de winterstop in te gaan, volgens Danny Brouwer. ,,Als we als team goed presteren, zijn er weinig ploegen die ons tegen kunnen houden.” De spits van Veensche Boys vindt de eenheid één van de grootste kwaliteiten van het huidige Veensche Boys. ,,We hebben geen spelers die een duel in hun eentje kunnen beslissen. Maar we vormen wel een eenheid en dus zijn we moeilijk te verslaan. We moeten echter elke week alles geven, want anders komen we in problemen.”

SIMPELE WINST

Tegen Renswoude, de hekkensluiter uit de tweede klasse, was Veensche Boys vrijwel het gehele duel duidelijk beter. ,,Dat mag je verwachten als je bovenaan staat, maar vaak zie je dan toch gemakzucht. We kunnen beter dan zaterdag, maar nu was het genoeg om dit duel te winnen.” De ban werd na een half uur gebroken door Danny Brouwer zelf. ,,Het was even geleden dat ik had gescoord en als spits geeft het dan toch iets extra’s als het weer een keer lukt.” Renswoude was vooral naar Nijkerkerveen gekomen om niet te verliezen en verdedigde fanatiek en loerde op de counter.

 

GOEDE ORGANISATIE

,,We waren beter en veelvuldig in balbezit, maar pas in de tweede helft gebruikten we de ruimte beter. Verdedigend hebben we overigens niets weggegeven en de spreekwoordelijke nul is daarvoor zeker een beloning.” Via een benutte strafschop van Brouwer werd het 2-0 en het slotakkoord was van Brian Duijst. ,,3-0 is een prima overwinning, maar de komende duels gaat het het er echt om.”

 

Het vasthouden van de koppositie is na het winnen van de eerste periodetitel het doel van Veensche Boys. ,,Zaterdag moeten we naar Valleivogels en een week later komt de huidige nummer twee Blauw Geel’55 op bezoek. Dat worden spannende potjes en dan moeten we laten zien dat we willen winnen.”

 

HELEMAAL FIT

Niet alleen voor Veensche Boys, maar ook voor Danny Brouwer verloopt het seizoen tot nu toe voorspoedig. ,,Eigenlijk ben ik dit seizoen voor het eerst sinds jaren helemaal fit. Vorig seizoen heb ik na een knieblessure al regelmatig gespeeld, maar ik voel me nu beter en fitter. Dat is een heerlijk gevoel.” De koerswijziging van Veensche Boys richting spelers uit de nabije omgeving werpt zijn vruchten af volgens Brouwer. ,,We hebben gewoon een hecht team, zelfs buiten de lijnen. Geen spelers met rare fratsen of eenlingen, maar allemaal bezig met het doel om als team goed te presteren.”

DIPJES OPVANGEN

Het gaat nu voorspoedig, maar tegenslagen liggen altijd op de loer. ,,Als we te maken krijgen met een terugval, verwacht ik dat we daar snel uitkomen. We blijven realistisch en kijken niet te ver vooruit. Het eerste doel is nu het handhaven van de koppositie tot aan de winterstop.”

Bron Rob Schoon

Hieronder het interview dat Kees van den Heuvel met Danny had: 

Je bent de matchwinner

Danny Brouwer: Ja, twee doelpuntjes he. Lekker. 

Je stond een tijdje droog.

Danny Brouwer: Ik stond zeker een tijdje droog. Dat ging knagen op een gegeven moment. 

Je hebt je de afgelopen weken erg ontwikkeld als allround speler. 

Danny Brouwer: De trainer vindt dat ik hard werk op het middenveld. Een harde werker is altijd fijn. 

Je stond bij de hoekschop van Bas helemaal vrij. Er was geen verdediger in de buurt.

Danny Brouwer: Daar leek het niet op. Ik kwam naar de eerste paal lopen en werd eigenlijk niet lastig gevallen. Een kwestie van intikken.

Daarna had je nog een poeier kunnen geven.

Danny Brouwer: Die kwam op de rug van de tegenstander. Anders had ik er nog eentje in de eerste helft kunnen maken. Dat was wel lekker geweest. Maar de tegenstander stond ervoor. Later die penalty. Die zat er goed in. 

Wat vond je van de wedstrijd?

Danny Brouwer: Het zijn altijd lastige wedstrijdjes. We staan bovenaan en iedereen wil van je winnen. Renswoude stond niet al  te hoog.

Zag je in de wedstrijd het verschil tussen de nummer 1 en de nummer laatst?

Danny Brouwer: Het ging in de eerste helft stroef. We hebben in de rust gezegd dat we er in de tweede helft harder op moesten klappen. Ik denk dat we het verder professioneel hebben uitgespeeld. Het was een beetje tam van onze kant. Maar op zich is het een prima resultaat van ons door met 3-0 te winnen.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel