Het werd een bijzonder feestelijke dag in Nijkerkerveen afgelopen zaterdag. Aan het eind van de middag kon namelijk dubbel feest worden gevierd na de 3-0 winst tegen VVOP. Dit betekende dat zowel het eerste als het tweede team van Veensche Boys een periodetitel won. Eerder op de dag had het reserveteam van de Boys immers ook ruim afgerekend met VVOP 2 (6-0), waardoor zij eveneens een eerste periodetitel pakten. Het wordt dus sowieso een verlenging van het seizoen voor zowel Veensche Boys één als twee. Voorzitter Dick Schouten geniet er volop van en is trots op zijn club.

,,Vraag me niets over tactieken,” start Schouten. ,,Daar weet ik weinig van. Ik sta vaak bij Cees van Domselaar en hij probeert me dan geduldig bij te spijkeren. Als er veel inzet en strijd is, vind ik het al voldoende. En qua goede resultaten zit het momenteel wel goed bij Veensche Boys.”

Tegen VVOP kende Veensche Boys een sterke opening, maar moest het vervolgens achteruit omdat VVOP goed bleek te spelen. Kort voor rust zorgde Yannick Bouw toch voor de 1-0 in Veens voordeel. ,,Dan zie je wel dat de ploeg dit even nodig had, want de tweede helft was helemaal voor ons.” Het leverde nog twee doelpunten op van Yannnick Bouw en Menno van der Wouden. ,Toen was de buit wel binnen,” lacht Schouten. Dat het goed gaat bij Veensche Boys is duidelijk. ,,Sportieve successen zijn het meest zichtbaar en heel belangrijk. Maar het gaat helemaal goed binnen de vereniging. Zowel binnen als buiten het veld werken we hard aan de toekomst, waarbij Veensche Boys centraal staat binnen Nijkerkerveen.”

Met twintig jaar bestuurservaring, waarvan zeventien jaar als voorzitter, hebben we te maken met een doorgewinterd bestuurder.

,,We hebben soweiso een ervaren bestuur, want velen van ons zitten er al heel lang. Als de nieuwbouw volgend jaar wordt opgeleverd, is het wellicht tijd voor verversing. Maar er moet er nog veel gebeuren.”

 

De nieuwbouw is uitgebreid en langdurig behandeld en vordert inmiddels gestaag. ,,Volgens mij loopt dit al bijna twintig jaar, maar als het zo meteen klaar is, hebben we een accommodatie die prachtig is en klaar voor de verdere toekomst. Als we het dan ook nog voor elkaar krijgen om de eerste klasse te bereiken, is het plaatje helemaal compleet.”

Toch wil Dick Schouten de verbintenis met Nijkerkerveen zoveel mogelijk behouden. ,,We kiezen tegenwoordig bewust voor spelers uit de regio en liefst eigen spelers. Dat lukt goed, want er stromen steeds mee spelers richting de eerste selecties. En uiteindelijk is dat als vereniging toch het mooiste, want spelers uit de buurt hebben meer binding met de club en supporters voelen zich meer verbonden.”

Schouten is nog niet klaar met zijn taak:,,Er zijn altijd verbeteringen mogelijk binnen de club, maar ik ben trots dat ik voorzitter mag zijn van dit Veensche Boys.”

Bron: De Stad Nijkerk