Volgende wedstrijd

Er zijn geen actuele wedstrijden

Stand 2e Klasse

FC Almere
BFC Bussum
Benschop
FC De Bilt
Delta Sport
IJFC
JSV Nieuwegein
SV Loosdrecht
SV Lopik
De Meern
Odysseus’91
TOV Baarn
Veensche Boys
Waterwijk

Uitslagen 26 mei

Veensche B – Valleivogels 1-4
OWIOS – BlauwGeel 2-1
Lunteren – FC Horst 1-0
Lelystad – VVOP 1-2
Scherpenzeel – VSCO 1-1
AGOVV – Renswoude 1-1
ESA – AVW 0-3

Activiteiten kalender

27 juli 2018
Klaverjassen 20 u

25 augustus 2018
Openingsfeest

21 september 2018
Noppen/naaldhakken feest

17 augustus 2018
Bingo 19.30 uur

 

Topscoorderslijst

1 Yannick Bouw 31
2. Danny Brouwer 9
3. Herbert van den Ham 3
3. Stefan Fredriksen 3
3. Menno van der Woude 3
4. Harry Hamstra 2
4. Bas van de Grootevheen 2
4. Kevin Hols 2
4. Edwin van der Molen 2
5. Ivo te Velthuis 1
5. Gerard Kroonenberg 1
5. Brian Duijst 1
5. Alwin van Domselaar 1

 

 

***  Nieuwbouw wordt 25 augustus geopend ***

Dik Peters van Ton: Veensche Boys stugge maar degelijke ploeg

In Nijkerkerveen heeft Scherpenzeel uitstekende zaken gedaan. Het nog ongeslagen Veensche Boys werd met 1-2 geklopt, waardoor de ploeg van Dik Peters van Ton de tegenstander van zaterdag in punten achterhaald heeft. ,,Op doelsaldo liggen we nog achter, maar we gaan natuurlijk vol voor de eerste periode”, stelt de coach na afloop. Volgens hem was de zege terecht. ,,Voor rust waren we heer en meester, na rust hadden we ook nog veel dreiging via de zijkanten.” Wel konden kritische kanttekeningen geplaatst worden over de eindfase, waarin Veensche Boys het Scherpenzeel lastig maakte. Bij een bal op de lat kwamen de Scherpenzelers bovendien nog goed weg. 

Dik Peters van Ton: ,,In de slotfase deden we het niet goed. We bleven te veel ons eigen spel spelen. Het was te open, terwijl we met zijn elven die 1-2 hadden moeten verdedigen. Wij hebben de wedstrijd gemaakt, op basis daarvan is de zege zeker verdiend. Ik vond ons vandaag veruit de beste ploeg hebben. In de eerste helft hadden we helemaal de overhand. In de tweede helft iets minder omdat Veensche Boys opportunischer ging spelen met meer duelkracht. Daardoor werd het optisch gevaarlijk, maar als je kijkt over de hele wedstrijd heen, dan waren wij de betere ploeg.

Wat was de opzet tegen Veensche Boys?

Dik Peters van Ton: We hebben vanaf de eerste minuut druk naar voren gezet. We wisten ongeveer hoe Veensche Boys speelde. Als je inzakt, dan speel je Veensche Boys in de kaart. Dat wilden we niet en dus hebben we de vlucht naar voren gemaakt. Ik ben al door een paar neutrale mensen aangesproken: schitterende pot en een goed team.

Heb je het gevoel gehad dat je tegen de koploper uit de competitie speelde?

Dik Peters van Ton: Niet. Eigenlijk niet. Maar ik had al informatie genoeg natuurlijk van de trainers van de ploegen die al tegen Veensche Boys hebben gespeeld. Die zeiden: Veensche Boys is een hele stugge en degelijke ploeg. Dat is ook zo, want anders sta je ook niet bovenaan. Maar het is geen ploeg die daar het gehele seizoen nummer 1 zal staan.

Hebben we de titelkandidaat zien winnen van Veensche Boys?

Dik Peters van Ton: Wij willen gaan voor de bovenste plekken. Dat hebben we van het begin af aan gezegd. Daar lopen we ook niet voor weg. We zullen zien totaan de winterstop of we nog bij de bovenste drie staan. Dan gaan we gewoon vol voor het kampioenschap.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel / Aalt Guliker

Sponsoren
Webshop
Webshop
Archief berichten