Volgende wedstrijd

20 oktober: Veensche Boys – Lopik (14.30 u)

Stand 2e Klasse

1 Delta Sport 12
2  Veensche Boys 12
3 FC De Bilt 9
4 BFC Bussum 7
5 De Meern 7
6 IJFC 6
7 Waterwijk 6
8 Lopik 4
9 Loosdrecht 4
10 FC Almere 4
11 JSV Nieuwgein 3
12 Benschop 3
13 Odysseus’91 1
14 TOV Baarn 0

Uitslagen 13 oktober

Odysseus – Veensche B – 0-1
Benschop – IJFC 0-1
BFC – FC Almere 2-3
Lopik – Loosdrecht 3-2
Delta Sports- JSV 2-1
TOV – De Bilt 0-2
Waterwijk – De Meern 1-3

Activiteiten kalender

12 oktober 2018
Bingo 19.30 uur

19 oktober 2018
Klaverjassen 20 u

26 oktober 2018
Bingo 19.30 uur

Topscoorderslijst

1 Danny Brouwer 3
2 Nico van den Brom 2
3 Stefan Fredriksen 1
3 Ivo te Velthuis 1
3 Bas van de Grootevheen 1
3 Kilian van Kasteel 1

 

 

 

***  Nieuwbouw is 25 augustus geopend *** Kaboutertraining vanaf 1 september *** gezocht begeleider Pupil van de Wedstrijd

Donny meldt zich voor het eerst bij Oranje

Donny van de Beek meldde zich maandag voor het eerst bij Oranje. Wat daarbij allemaal komt kijken? Vooral veel media te woord staan, trainen en de uitverkiezing in het Nederlands Elftal met eer te dragen. Donderdag kan Nijkerkerveen ervaren of hun dorpsgenoot zijn debuut mag maken. Een overzicht van een bijzondere dag voor de 20-jarige Ajacied. Maandagochtend in huize Van de Beek in Nijkerkerveen. Broertje Rody is al naar school. Donny tikt een eitje weg aan de ontbijttafel, in gezelschap van vader André en moeder Gerdina. Van spanning geen sprake. Hij heeft juist zin in zijn eerste dag bij Oranje. Het gesprek gaat over de mooie dingen die hem te wachten staan. Dan in de middag stappen vader en zoon in de auto richting Noordwijk. Zijn twee tassen legt hij in de achterbak, bij zijn onafscheidelijke bal.

Als we bondscoach Dick Advocaat mogen geloven stapt er die maandagmiddag in Noordwijk rond 14.30 uur niet zomaar een debutant Hotel Huis ter Duin binnen. “We hebben een aantal spelers erbij met enorm veel potentie. Dat is ook de reden dat ik onze vriend Van de Beek erbij heb genomen”, zei Advocaat afgelopen vrijdag bij de bekendmaking van de selectie voor de interlands tegen Frankrijk en Bulgarije. “Dat is een speler die in potentie een belangrijke rol gaat spelen bij het Nederlands Elftal.” “Dat zijn mooie woorden van de bondscoach”, reageert Van de Beek. “Dat geeft vertrouwen.”

Aan de belangstelling van de media te zien komt er iemand binnen in Noordwijk. Een legertje aan journalisten moet hij al bij aankomst te woord staan, in zijn witte T-shirt en zwarte korte broek. Op de parkeerplaats en bij de ingang. Alsof Wesley Sneijder, Arjen Robben of Robin van Persie hun entree maken. Sneijder komt nog langsrijden, terwijl hij zijn verhaal doet. “Heel mooi om met dat soort mannen samen te spelen”, zegt Van de Beek. “Kan ik veel van leren.” Met deze drie grootheden maakt Van de Beek na binnenkomst kennis. Een handje geven. Dat praatje komt later wel. Ook nu geen spanning. “Ik voel me heel relaxed en hoefde natuurlijk niet met iedereen kennis te maken.” Dan wacht hem een uitgebreide late lunch. Het trainingsveld ziet hij nog niet. Net als het overgrote deel van de selectie gaat hij naar de gym.

’s Avonds is de mediabelangstelling wat minder bij de geplande bijeenkomst in het hotel. Bijna iedereen heeft hem al gehad. Maar zijn bord met naam staat er wel hoor, tussen Van Persie en Sneijder. Om 20.00 uur in het hotel restten nog alleen Hart van Nederland en Goal.com. Dan zitten zijn media-verplichtingen er op. En na het diner met de selectie zit ook zijn eerste dag bij Oranje er bijna op. Alleen in zijn hotelkamer (alle Oranje-spelers slapen alleen op de kamer in dit luxueuze hotel) bedenkt hij zich hoe bijzonder dit is voor hem.

Drie jaar geleden haalde Van de Beek met Oranje Onder-17 de finale van het EK, met spelers als Bilal Ould-Chikh, Jari Schuurman, Steven Bergwijn en ook Abdelhak Nouri. Dat hij als eerste van die lichting het grote Oranje zou halen had hij toen niet verwacht. “Er waren meer echt goede spelers. Het is niet zo dat ik erbovenuit stak. Ik was toen niet direct de eerste die daarvoor in aanmerking kwam. Heel mooi dat ik het ben geworden. Ik heb er heel hard voor getraind en zie het als een beloning.”

Op een dag als deze, juist op een dag als deze, gaan zijn gedachten ook naar zijn door een tragedie getroffen vriend Nouri. “Hij zal zeker trots op me zijn”, zegt Van de Beek.

Sponsoren
Webshop
Webshop
Archief berichten