Volgende wedstrijd

21 augustus : SDC Putten – Veensche Boys (oefen)

Stand 2e Klasse

FC Almere
BFC Bussum
Benschop
FC De Bilt
Delta Sport
IJFC
JSV Nieuwegein
SV Loosdrecht
SV Lopik
De Meern
Odysseus’91
TOV Baarn
Veensche Boys
Waterwijk

Uitslagen 22 september

Veensche Boys – TOV
IJFC – Lopik
Loosdrecht – BFC
Almere – De Meern
JSV Nieuwegein – Waterwijk
Delta Sports’95 – Benschop
Odysseus – De Bilt

Activiteiten kalender

24 augustus 2018
Klaverjassen 20 u

25 augustus 2018
Openingsfeest 10.00u

31 augustus 2018
Bingo 19.30 uur

7 september 2018
Klaverjassen 20.00u

14 september 2018
Bingo 19.30 uur

21 september 2018
Noppen/naaldhakken feest

Topscoorderslijst

 

 

 

***  Nieuwbouw wordt 25 augustus geopend *** Edwin van der Sar en Andy van der Meijde aanwezig bij opening ***

Een goedkope strafschop en de mooiste steekpass van het seizoen leveren 3 punten op voor Veensche Boys 2 (1-3 tegen Zeewolde)

De mooiste steekpass van het seizoen (tot nu toe) kwam zaterdag 25 november van de voet van Ferdi van de Pol. Op het strakke kunstgrasveld van Zeewolde gaf van de Pol een bal af die je normaliter alleen op een biljartlaken ziet. Met een hele lichte curve en een beetje tegeneffect kwam de bal met exact de goede snelheid tussen 2 verdedigers van Zeewolde in die er net niet bij konden maar dat gold uiteraard niet voor de uitblinker van de dag Fabian Bezembinder die met dit kadootje van van de Pol wel raad wist: hij legde niet alleen de 2 verdedigers in de luren maar ook de uitstekende doelman van Zeewolde: de bevrijdende 2-0 leek vervolgens de wedstrijd in het slot te gooien. Niets was minder waar!

Het slim spelende Zeewolde 2 wist enkele minuten voor tijd de 2-1 te maken, de concentratie bij de verdedigers van de Blauwe Helden was op dat moment ver te zoeken en dus werd het zowaar nog heel even spannend in een wedstrrijd waarin Veensche Boys zeker driekwart van de wedstrijd de bovenliggende partij was geweest. Op vrijwel alle fronten werden de tegenstanders afgetroefd. Ernstig minpuntje: de Blauwen hadden aan het eind van de wedstrijd maar liefst 4 gele prenten op zak.

In de eerste helft was er voor Veensche Boys geen doorkomen aan. Het team meldde zich weliswaar regelmatig op de rand van en in de 16-meter maar het compact end us slim spelende Zeewolde gaf geen krimp. De Blauwen zullen dit soort voetbal nog wel eens vaker tegenkomen: als je bovenaan staat dan ben je altijd de te kloppen partij en veel toekomstige tegenstanders zullen blij zijn met een gelijkspel of een 0-1 overwinning door een counter. Het had qua veldverhouding bij rust zeker 3-0 kunnen staan maar vlak voor rust had er ook een tegengoal kunnen vallen.

Via een gelukkige strafschop na een ongelukkige handsbal werd het uiteindelijk pas ergens ergens in de tweede helft 0-1 (Kevin Hols) en over de fraaie 0-2 is genoeg gezegd. De spanning na de 1-2 duurde maar een minuutje of 2, het was Michel Kas die vlak voor tijd de boel echt op slot gooide met een fraaie 1-3.

Fier op kop in de December kadomaand, enfin zo was het ook in 2013, 2014, 2015 en 2016 en dat belooft weer veel voor dit seizoen waarin de eerste periodetitel al weer op zak is. Nog 3 wedstrijden te gaan tot de winterstop en het gaatje met de runner-up VVOP is nog steeds 5 punten.

Sibert van Leeuwen

Foto’s Kees van den Heuvel

Sponsoren
Webshop
Webshop
Archief berichten