Volgende wedstrijd

16 februari: Veensche Boys – De Meern (14.30 uur)

Stand 2e Klasse B

1 FC De Bilt 38
Veensche Boys 28
3 Delta Sports 26
4 Waterwijk 23
5 BFC Bussum 22
6 De Meern 21
7 Benschop 19
8 Loosdrecht 19
9 Lopik 19
10 IJFC 19
11 JSV Nieuwegein 18
12 TOV Baarn 17
13 FC Almere 16*
14 Odysseus’91 10
* Punt in mindering

Uitslagen 9 februari

De Bilt – Odysseus 5-0
Lopik – IJFC 1-0
Benschop – Delta Sport 1-2
De Meern – FC Almere 1-0
Waterwijk – JSV 1-1
TOV – Veensche Boys 3-1
BFC – Loosdrecht 4-1

Activiteiten kalender

15 februari 2019
Klaverjassen 20u

22 februari 2019
Bingo 19.30 uur

1 maart 2019
Klaverjassen 20u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 8
2 Danny Brouwer 6
3 Kevin Hols 3
4 Kilian van Kasteel 2
4 Stefan Fredriksen 2
4 Tom van Donselaar 2
4 Edwin van der Molen 2
5 Ivo te Velthuis 1
5 Bas van de Grootevheen 1
5 Menno van der Woude 1
5 Niels Buijtenhuis 1
5 Eigen doelpunt 1

***  Binnenkort foto-actie met Boni-supermarkt *** 

Een handvol kerstkaarten voor Veensche Boys 2 maar wel een 5-1 winst op Dronten

Als de grensrechter, de trainer en de overige stafleden van de tegenstander ook niet begrijpen waarom er zoveel kaarten aan de Blauwe Helden gegeven werden tijdens de wedstrijd Veensche Boys 2 – Dronten 2, dan gaat het na de wedstrijd vooral over de scheidsrechter. Dan gaat het over een man of vrouw die de wedstrijd niet aanvoelt en niet begrijpt dat het gaat om een 30-tal mensen die met hun hobby bezig zijn en er niet op zitten te wachten dat er één iemand graag in het middelpunt van de belangstelling staat. Helaas blijft dat na de wedstrijd weer hangen, ik heb er een broertje dood aan. Niet dat de man de einduitslag beïnvloed heeft. Dat zou er nog bij moeten komen, dan waren de rapen echt gaar. Jammer scheids!! Het is maar een spelletje, echt waar!!

 

Het werd uiteindelijk een wat stroperige wedstrijd waarin het verschil in wedstrijdpunten vóór aanvang van de wedstrijd maar liefst 9 was en aan het eind van de wedstrijd was opgelopen tot 12. Wat simpele getallen, onmiddellijk na aanvang van de wedstrijd bleek dat dat verschil in punten “geflatteerd” was. Dronten liet goed verzorgd voetbal zien en had na een kwartier best verdiend op voorsprong kunnen komen maar het afstandsschot spatte uiteen op de bovendeklat. Het waren uiteindelijk toch de Blauwe Helden die de openingstreffer voor hun rekening namen. De ijzersterk spelende van de Pol legde de bal in de 25e minuut panklaar voor voor Nickie Bouw die er 1-0 van maakte, maar in de 28e minuut was het al weer 1-1 na vermeend buitenspel. Na een geweldige aanval in de 36e minuut legde Friso Doornhof de bal op het hoofd van Ferdi van de Pol: 2-1 en geen vuiltje aan de lucht. Niets was minder waar!

 

In de 41e minuut had Rody Buitenhuis de 3-1 op de schoen maar zijn vizier stond helaas niet op scherp anders had hij de wedstrijd op slot kunnen gooien. Trainer Roger Lantinga was na afloop dik en dik tevreden. “Natuurlijk wisten we dat het vandaag niet gemakkelijk zou worden, we speelden niet helemaal zoals we wilden, maar complimenten voor de ploeg die lang moest wachten op de bevrijdende treffer. Op een paar momenten na bleven we keurig in de organisatie spelen”.

 

Vermeldenwaardig, zelfs meer dan dat, waren de 2 doelpunten in de 84e en 88e minuut van invaller Tom Domselaar, de eerste na uitstekend voorbereidend werk van Sebastiaan Blom. Met deze 2 doelpunten gaf Dronten zich over. Het slotaccoord kwam van Friso Doornhof die met een geweldige diagonaal de keeper van Dronten verschalkte.

Met slechts 1 verlieswedstrijd in de pocket ligt Veensche Boys keurig op koers voor een hoge eindklassering in deze voetbaljaargang. Inmiddels is de voorsprong op Hierden en VVOP 10 punten en op Dronten maar liefst 12 punten. Het is bijzonder treurig om te zien hoe grote verenigingen als DVS’33, SDC Putten en SDV Barneveld hun 3e seniorenelftal niet aan de praat krijgen. Zij allen staan op een achterstand van meer dan 20 punten.

Met een periodetitel op zak is het seizoen voor Veensche Boys 2 voor de vijfde keer op rij bijzonder succesvol. Een kampioenschap hangt in de lucht. Maar eerst maar eens de eerste wedstrijden na de winterstop goed doorkomen!!

Sibert van Leeuwen

Foto’s Kees van den Heuvel

Webshop
Webshop
Archief berichten