Volgende wedstrijd

21 augustus : SDC Putten – Veensche Boys (oefen)

Stand 2e Klasse

FC Almere
BFC Bussum
Benschop
FC De Bilt
Delta Sport
IJFC
JSV Nieuwegein
SV Loosdrecht
SV Lopik
De Meern
Odysseus’91
TOV Baarn
Veensche Boys
Waterwijk

Uitslagen 22 september

Veensche Boys – TOV
IJFC – Lopik
Loosdrecht – BFC
Almere – De Meern
JSV Nieuwegein – Waterwijk
Delta Sports’95 – Benschop
Odysseus – De Bilt

Activiteiten kalender

24 augustus 2018
Klaverjassen 20 u

25 augustus 2018
Openingsfeest 10.00u

31 augustus 2018
Bingo 19.30 uur

7 september 2018
Klaverjassen 20.00u

14 september 2018
Bingo 19.30 uur

21 september 2018
Noppen/naaldhakken feest

Topscoorderslijst

 

 

 

***  Nieuwbouw wordt 25 augustus geopend *** Edwin van der Sar en Andy van der Meijde aanwezig bij opening ***

Een handvol kerstkaarten voor Veensche Boys 2 maar wel een 5-1 winst op Dronten

Als de grensrechter, de trainer en de overige stafleden van de tegenstander ook niet begrijpen waarom er zoveel kaarten aan de Blauwe Helden gegeven werden tijdens de wedstrijd Veensche Boys 2 – Dronten 2, dan gaat het na de wedstrijd vooral over de scheidsrechter. Dan gaat het over een man of vrouw die de wedstrijd niet aanvoelt en niet begrijpt dat het gaat om een 30-tal mensen die met hun hobby bezig zijn en er niet op zitten te wachten dat er één iemand graag in het middelpunt van de belangstelling staat. Helaas blijft dat na de wedstrijd weer hangen, ik heb er een broertje dood aan. Niet dat de man de einduitslag beïnvloed heeft. Dat zou er nog bij moeten komen, dan waren de rapen echt gaar. Jammer scheids!! Het is maar een spelletje, echt waar!!

 

Het werd uiteindelijk een wat stroperige wedstrijd waarin het verschil in wedstrijdpunten vóór aanvang van de wedstrijd maar liefst 9 was en aan het eind van de wedstrijd was opgelopen tot 12. Wat simpele getallen, onmiddellijk na aanvang van de wedstrijd bleek dat dat verschil in punten “geflatteerd” was. Dronten liet goed verzorgd voetbal zien en had na een kwartier best verdiend op voorsprong kunnen komen maar het afstandsschot spatte uiteen op de bovendeklat. Het waren uiteindelijk toch de Blauwe Helden die de openingstreffer voor hun rekening namen. De ijzersterk spelende van de Pol legde de bal in de 25e minuut panklaar voor voor Nickie Bouw die er 1-0 van maakte, maar in de 28e minuut was het al weer 1-1 na vermeend buitenspel. Na een geweldige aanval in de 36e minuut legde Friso Doornhof de bal op het hoofd van Ferdi van de Pol: 2-1 en geen vuiltje aan de lucht. Niets was minder waar!

 

In de 41e minuut had Rody Buitenhuis de 3-1 op de schoen maar zijn vizier stond helaas niet op scherp anders had hij de wedstrijd op slot kunnen gooien. Trainer Roger Lantinga was na afloop dik en dik tevreden. “Natuurlijk wisten we dat het vandaag niet gemakkelijk zou worden, we speelden niet helemaal zoals we wilden, maar complimenten voor de ploeg die lang moest wachten op de bevrijdende treffer. Op een paar momenten na bleven we keurig in de organisatie spelen”.

 

Vermeldenwaardig, zelfs meer dan dat, waren de 2 doelpunten in de 84e en 88e minuut van invaller Tom Domselaar, de eerste na uitstekend voorbereidend werk van Sebastiaan Blom. Met deze 2 doelpunten gaf Dronten zich over. Het slotaccoord kwam van Friso Doornhof die met een geweldige diagonaal de keeper van Dronten verschalkte.

Met slechts 1 verlieswedstrijd in de pocket ligt Veensche Boys keurig op koers voor een hoge eindklassering in deze voetbaljaargang. Inmiddels is de voorsprong op Hierden en VVOP 10 punten en op Dronten maar liefst 12 punten. Het is bijzonder treurig om te zien hoe grote verenigingen als DVS’33, SDC Putten en SDV Barneveld hun 3e seniorenelftal niet aan de praat krijgen. Zij allen staan op een achterstand van meer dan 20 punten.

Met een periodetitel op zak is het seizoen voor Veensche Boys 2 voor de vijfde keer op rij bijzonder succesvol. Een kampioenschap hangt in de lucht. Maar eerst maar eens de eerste wedstrijden na de winterstop goed doorkomen!!

Sibert van Leeuwen

Foto’s Kees van den Heuvel

Sponsoren
Webshop
Webshop
Archief berichten