Volgende wedstrijd

Vanwege het coronavirus worden voorlopig geen wedstrijden gespeeld

Stand 2e Klasse G 20/21

1 Unicum 9
2 ASV Dronten 9
3 Valleivogels 9
4 Batavia’90 8
5 VRC 7
6 Horst FC 6
7 Veensche Boys 5
8 Lelystad’67 5
9 Renswoude 4
10 AVW’66 4
11 Lunteren 3
12 OVC 3
13 VSCO’61 1
14 OWIOS 0

Uitslagen 10 oktober 2020

Renswoude – Veensche B 0-0
VSCO – OVC 1-2
Valleivogels – Lunteren 5-1
Unicum – Lelystad 4-0
Batavia – VRC 3-3
asv Dronten – Horst 3-1
AVW – OWIOS 3-2

Activiteiten kalender

23 oktober 2020
Ajax Clinic

Topscoorderslijst

1. Tom Cozijnsen 1
1. Nico van den Brom 1
1. Rody Buitenhuis 1

 

Eerste nederlaag Veensche Boys 3

Het 3e elftal van Veensche Boys heeft zichzelf afgelopen zaterdag een slechte dienst bewezen. In en tegen Stroe gaf de ploeg lukte het de ploeg niet om het veldoverwicht in doelpunten om te zetten. Het stugge Stroe stond met hangen en wurgen slechts een treffer toe en doordat het zelf in de eerste helft op voorsprong was gekomen en in de laatste minuut een gemakkelijk gegeven penalty benutte hield de middenmoter de punten in eigen huis. Veensche Boys 3, winnaar van de 1e periode, leed daarmee pas de eerste competitienederlaag sinds haar debuut in de 3e klasse.
Omdat een week eerder de nodige mensen niet beschikbaar waren werd de wedstrijd op verzoek van Veensche Boys in het inhaalweekend afgewerkt. Dit zorgde ervoor dat Veensche Boys ondanks enkele afwezigen (Tommy Kroon, Danny Hof, Marcel van den Akker, Erik Geurtsen en Martijn van de Beek speelden niet) kon er gestart worden met een op papier prima team in een aanvallende 4-3-3 formatie. Mede dankzij de aanwezigheid van topscorer Menno van der Woude (die inmiddels speelt in het 2e team) staat Stroe vanaf het begin stevig onder druk. De Boys proberen met name uit voorzetten van de zijkanten gevaarlijk te worden terwijl de thuisploeg zo nu en dan probeert te counteren. Schoten voor de statistieken levert dat vooral op aan Veense zijde, maar na slordig balverlies achterin krijgt Stroe ook een fikse kans. Daarna is het hoofdzakelijk Veensche Boys dat dichtbij de openingstreffer komt. Uit een corner kopt Martijn Demmer net over een leeg doel heen en kort daarop mist ook Sam Schouten het doel terwijl de keeper al is uitgeschakeld. Na een mooie actie van Minho ontstaat er ook een mooie mogelijkheid, maar de topschutter heeft het overzicht even niet en de hoek waaruit hij het zelf probeert is te lastig. En aloude voetbalwet treed dan in werking wanneer een ingooi van Stroe niet goed wordt verwerkt en de spits van dienst er als de kippen bij is de bal het laatste zetje te geven, 1-0. Heel even wordt het zelfs bijna 2-0 voor Stroe na een communicatiefout tussen Ronald Dokter en Rik Houtveen, maar hoewel de keeper wel gepasseerd wordt beland de bal aan de goede kant van het net voor Veensche Boys waardoor de achterstand maar een treffer blijft bij rust.

In de tweede helft speelt Veensche Boys dwingender met de ingebrachte Jan van Deuveren, Erwin Schreudering en Nick de Boer staat Stroe bijna de gehele 45 minuten met acht man op de laatste 25 meter. Heel zenuwachtig lijken ze daar overigens niet van te worden aangezien de bal gedisciplineerd wordt weggewerkt en waar mogelijk wordt diepgegooid op hun sterke aanvaller die het Veensche Boys enkele keren flink moeilijk maakt. Toch zijn de beste kansen voor Veensche Boys via enkele corners, maar ook via Menno van der Woude. Zo passeert hij enkele keren eenvoudig zijn directe tegenstanders, maar schiet hij een keer net voorlangs en glijdt Schouten de bal uit zijn strakke voorzet op de paal. Ook lukt het Minho net niet om de spitsen goed te bedienen wanneer hij op de achterlijn kan terugleggen. Hij besluit het dan uiteindelijk ook maar zelf te doen. 10 minuten voor tijd passeert hij op onnavolgbare wijze een man of zes om vervolgens van een meter of achter de bal over de keeper via de lat in het dak van het doel te werken. Met de 1-1 op zak zet Veensche Boys nog eens flink aan, maar de wedstrijd eindigt uiteindelijk in een deceptie. De scheidsrechter van dienst (aangesteld door de KNVB overigens) legt in de laatste minuten de bal op de stip na een vermeende handsbal van Ronald Dokter een beslissing waar zelfs Stroe verbaasd op reageert, maar de thuisploeg is wel wijselijk genoeg om het cadeautje uit te pakken en Veensche Boys met 0 punten naar huis te sturen.

Voor de heren van het 3e betekent dat even pas op de plaats. De achterstand op koploper AGOVV is opeens 4 punten en de échte vorm lijkt even verdwenen. Gelukkig is aanstaande zaterdag alweer een nieuwe kans om het goede gevoel terug te krijgen. Op een gezellig drukke Veense voetbaldag komt SDVB dan op bezoek. Aan het 3e dan de taak om de eerste overwinning van de 2e periode binnen te gaan halen! 

Archief berichten