Volgende wedstrijd

17 november: Waterwijk – Veensche Boys (15.00 u)

Stand 2e Klasse B

1 Delta Sports 17
Veensche Boys 17
3 FC De Bilt 16
4 De Meern 14
5 IJFC 13
6 Lopik 10
7 Loosdrecht 10
8 Waterwijk 9
9 BFC Bussum 7
10 JSV Nieuwegein 6
11 Benschop 6
12 Odysseus’91 4
13 TOV Baarn 4
14 FC Almere 4

Uitslagen 17 november

Waterwijk – Veensche B
Almere – Delta Sports
TOV – Odysseus
De Meern – JSV
De Bilt – Loosdrecht
Lopik – Benschop
BFC – IJFC

Activiteiten kalender

23 november 2018
bingo 19.30 uur

28 november 2018
Sinterklaasfeest

30 november 2018
Klaverjassen 20 u

1 december 2018
Kerstmarkt 17 uur

7 december 2018
Bingo 19.30u

14 december 2018
Klaverjassen 20.00

20 december 2018
Kipkluufen

21 december 2018
Kerstbingo 19.30 u

22 december 2018
Klaverjasmarathon

12 januari 2019
Nieuwjaarsreceptie

 

Topscoorderslijst

1 Danny Brouwer 4
1 Nico van den Brom 4
2 Kilian van Kasteel 2
3 Stefan Fredriksen 1
3 Ivo te Velthuis 1
3 Bas van de Grootevheen 1
3 Menno van der Woude 1
3 Niels Buijtenhuis 1
3 Tom van Donselaar 1

***  1 december winterfair bij Veensche Boys *** Nieuwbouw is geopend *** Gezocht begeleider Pupil van de Wedstrijd

Eerste stoeltjes Donny van de Beek Tribune geplaatst

Bij voetbalvereniging Veensche Boys zijn de eerste stoelen geplaatst op de Donny van de Beek Tribune die afkomstig zijn uit de Ajax Johan Cruijff ArenA. In totaal worden 300 stoelen geplaatst. De overige stoelen worden op de hoofdtribune bevestigd. Het is geen eenvoudige klus en de vrijwilligers Bertus Hartog, Bertus van Dunschoten, Bertus van Essen en Marco Hols hebben er nog een hele kluif aan om de constructies te plaatsen op de nieuwe tribune die door Donny van de Beek wordt bekostigd.  

Van de Beek is niet vergeten waar zijn wortels liggen. Eerder al legde hij bij zijn jeugdclub Veensche Boys de eerste steen voor de nieuwe tribune, die hij financierde en zijn naam zal dragen. Voor de stoeltjes hoefde Van de Beek derhalve niet ver te zoeken.

Lang heeft Donny van de Beek niet gespeeld bij Veensche Boys in zijn geboorteplaats Nijkerkerveen. Hij was nog geen negen jaar toen Ajax al genoeg had gezien en het talent naar De Toekomst haalde. “Maar hij woont nog op het dorp en als hij even kan, komt hij langs”, zegt voorzitter Dick Schouten. “Veel van zijn vrienden spelen hier”.  

Familieclub
De familie Van de Beek kent een rijke historie bij Veensche Boys. Opa Cor kon je beter niet tegenkomen als spits. Vader André leek weer meer op ome Eep. Beiden sierden de topscorerslijsten van de club uit 1936. Broertje Rody zet de traditie voort. De jongste telg speelt nog in JO19-1, maar klopt al op de deur van het eerste.
Donny is de beste van allemaal. “Soms traint hij hier wel eens voor zichzelf met Harm Greving (Ajax-trainer en zijn ontdekker),” zegt Schouten die dan vol bewondering langs de kant staat te kijken. De klasse druipt er vanaf. Dan zie je wat een gedreven sportman Donny is.”

Van de Beek doet veel terug voor de club waar hij de eerste stapjes op het voetbalveld zette. “Hij geeft clinics voor de jeugd”, zegt Schouten. “Een andere keer komt hij weer met een net vol ballen aan zetten. En laatst was er een sponsoravond voor ons nieuwe clubhuis. Dan neemt hij Sjaak Swart mee en verkopen ze Ajax-shirts en foto’s.”

Toen Van de Beek hoorde van de plannen voor een nieuw onderkomen bij Veensche Boys wilde hij daar graag een bijdrage aan leveren. “Dankzij Donny kunnen we nu ook een tribune in de plannen opnemen”, zegt Schouten. “Dat wordt de Donny van de Beek-tribune.” 

Stoeltjes
De 600 blauwe stoeltjes komen uit de Johan Cruijff ArenA. De Ajax-middenvelder regelde overigens zelf de stoeltjes voor ‘zijn’ tribune. Afgelopen zomer werden de kuipjes in de Johan Cruijff ArenA vervangen. Van de Beek moest meteen aan de nieuwbouw denken en legde beslag op 600 blauwe stoeltjes, niet geheel toevalling de kleur van Veensche Boys. 

Zo zijn de twee voetballiefdes van Donny van de Beek straks voor altijd verbonden. Schouten hoopt dat hij Donny vanaf de tribune ooit nog een keer kan bewonderen in het blauwe shirt van Veensche Boys. In het spoor van opa Cor, ome Eep en vader André. En misschien wel samen met broertje Rody. “Donny blijft een Veender.”

Foto Kees van den Heuvel

Webshop
Webshop
Archief berichten