Volgende wedstrijd

16 februari: Veensche Boys – De Meern (14.30 uur)

Stand 2e Klasse B

1 FC De Bilt 38
Veensche Boys 28
3 Delta Sports 26
4 Waterwijk 23
5 BFC Bussum 22
6 De Meern 21
7 Benschop 19
8 Loosdrecht 19
9 Lopik 19
10 IJFC 19
11 JSV Nieuwegein 18
12 TOV Baarn 17
13 FC Almere 16*
14 Odysseus’91 10
* Punt in mindering

Uitslagen 9 februari

De Bilt – Odysseus 5-0
Lopik – IJFC 1-0
Benschop – Delta Sport 1-2
De Meern – FC Almere 1-0
Waterwijk – JSV 1-1
TOV – Veensche Boys 3-1
BFC – Loosdrecht 4-1

Activiteiten kalender

15 februari 2019
Klaverjassen 20u

22 februari 2019
Bingo 19.30 uur

1 maart 2019
Klaverjassen 20u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 8
2 Danny Brouwer 6
3 Kevin Hols 3
4 Kilian van Kasteel 2
4 Stefan Fredriksen 2
4 Tom van Donselaar 2
4 Edwin van der Molen 2
5 Ivo te Velthuis 1
5 Bas van de Grootevheen 1
5 Menno van der Woude 1
5 Niels Buijtenhuis 1
5 Eigen doelpunt 1

***  Binnenkort foto-actie met Boni-supermarkt *** 

Eerste stoeltjes Donny van de Beek Tribune geplaatst

Bij voetbalvereniging Veensche Boys zijn de eerste stoelen geplaatst op de Donny van de Beek Tribune die afkomstig zijn uit de Ajax Johan Cruijff ArenA. In totaal worden 300 stoelen geplaatst. De overige stoelen worden op de hoofdtribune bevestigd. Het is geen eenvoudige klus en de vrijwilligers Bertus Hartog, Bertus van Dunschoten, Bertus van Essen en Marco Hols hebben er nog een hele kluif aan om de constructies te plaatsen op de nieuwe tribune die door Donny van de Beek wordt bekostigd.  

Van de Beek is niet vergeten waar zijn wortels liggen. Eerder al legde hij bij zijn jeugdclub Veensche Boys de eerste steen voor de nieuwe tribune, die hij financierde en zijn naam zal dragen. Voor de stoeltjes hoefde Van de Beek derhalve niet ver te zoeken.

Lang heeft Donny van de Beek niet gespeeld bij Veensche Boys in zijn geboorteplaats Nijkerkerveen. Hij was nog geen negen jaar toen Ajax al genoeg had gezien en het talent naar De Toekomst haalde. “Maar hij woont nog op het dorp en als hij even kan, komt hij langs”, zegt voorzitter Dick Schouten. “Veel van zijn vrienden spelen hier”.  

Familieclub
De familie Van de Beek kent een rijke historie bij Veensche Boys. Opa Cor kon je beter niet tegenkomen als spits. Vader André leek weer meer op ome Eep. Beiden sierden de topscorerslijsten van de club uit 1936. Broertje Rody zet de traditie voort. De jongste telg speelt nog in JO19-1, maar klopt al op de deur van het eerste.
Donny is de beste van allemaal. “Soms traint hij hier wel eens voor zichzelf met Harm Greving (Ajax-trainer en zijn ontdekker),” zegt Schouten die dan vol bewondering langs de kant staat te kijken. De klasse druipt er vanaf. Dan zie je wat een gedreven sportman Donny is.”

Van de Beek doet veel terug voor de club waar hij de eerste stapjes op het voetbalveld zette. “Hij geeft clinics voor de jeugd”, zegt Schouten. “Een andere keer komt hij weer met een net vol ballen aan zetten. En laatst was er een sponsoravond voor ons nieuwe clubhuis. Dan neemt hij Sjaak Swart mee en verkopen ze Ajax-shirts en foto’s.”

Toen Van de Beek hoorde van de plannen voor een nieuw onderkomen bij Veensche Boys wilde hij daar graag een bijdrage aan leveren. “Dankzij Donny kunnen we nu ook een tribune in de plannen opnemen”, zegt Schouten. “Dat wordt de Donny van de Beek-tribune.” 

Stoeltjes
De 600 blauwe stoeltjes komen uit de Johan Cruijff ArenA. De Ajax-middenvelder regelde overigens zelf de stoeltjes voor ‘zijn’ tribune. Afgelopen zomer werden de kuipjes in de Johan Cruijff ArenA vervangen. Van de Beek moest meteen aan de nieuwbouw denken en legde beslag op 600 blauwe stoeltjes, niet geheel toevalling de kleur van Veensche Boys. 

Zo zijn de twee voetballiefdes van Donny van de Beek straks voor altijd verbonden. Schouten hoopt dat hij Donny vanaf de tribune ooit nog een keer kan bewonderen in het blauwe shirt van Veensche Boys. In het spoor van opa Cor, ome Eep en vader André. En misschien wel samen met broertje Rody. “Donny blijft een Veender.”

Foto Kees van den Heuvel

Webshop
Webshop
Archief berichten