Volgende wedstrijd

Alle komende competitiewedstrijden zijn tot nader order afgelast

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Be Quick Zutphen
Dinxperlo FC *
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
Merino’s De * promotie
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC
* Kiest voor zondagvoetbal

Uitslagen 7 maart

Veensche B – Dinxperlo 2-0
Renswoude – FC Horst 2-1
Lunteren – VRC 3-0
Merinos – Unicum 2-2
Batavia – Be Quick 8-3
Dronten – Lelystad 7-0
Valleivogels – AVW 3-1

Activiteiten kalender
Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

Erik Assink: ‘Bij zo’n boerenclub ben ik prima op mijn gemak’

Veensche Boys tovert met het aanstellen van Erik Assink een konijn uit de hoge hoed. De 61-jarige trainer kiest bewust voor de overstap naar Nijkerkerveen. ,,Ik heb het wel gezien in de top van het amateurvoetbal”, is de eerste reactie van Assink. ,,Ik zit al 33 jaar in het trainersvak en heb in al die jaren een hoop dingen gemist. Het vraagt en vergt veel tijd van je om in de top werkzaam te zijn. Ik kies er nu voor om tijd door te brengen met mijn moeder die op leeftijd is of eens een keer een volleybalwedstrijd van mijn 16-jarige zoon te bezoeken.”

Momenteel is de trainer werkzaam bij Quick Boys. Assink reist zodoende vier keer per week vanuit Almere naar Katwijk, wat hem ook begint tegen te staan. ,,Ik moet om 16.30 uur in de auto zitten om op tijd op de club te zijn in verband met de files. Ik heb geen tijd om thuis te eten. Daar ben ik ook door gaan nadenken”, zegt Assink, momenteel herstellende van een operatie. ,,Het gaat de goede kant op en ik hoop op korte termijn weer op het veld te staan.”

Enthousiaster

Nadat zijn vertrek bij Quick Boys wereldkundig werd, stuurde Jos Bouw als eerste een appje naar zijn voormalige trainer. ,,Dat gaf mij een goed gevoel. Hij vroeg of ik eens vrijblijvend bij Veensche Boys wilde komen kijken, zodat ze mij het sportpark konden laten zien. Ik ging er helemaal niet met de intentie heen om trainer te worden van Veensche Boys, maar naarmate het verhaal vorderde werd ik steeds enthousiaster.”

Ondanks dat er verscheidene clubs hengelden naar de diensten van Assink, besloot de oud-trainer van onder meer IJsselmeervogels, Spakenburg, GVVV en Sparta Nijkerk om in te stappen bij de tweedeklasser. ,,Met alle respect voor Veensche Boys, maar bij zo’n boerenclub ben ik prima op mijn gemak. Daarnaast zijn er mogelijkheden te over en ze hebben een prachtige accommodatie staan. Met deze samenwerking zijn de club en ik meer dan tevreden.”

Veensche Boys staat momenteel op de tweede plaats in de tweede klasse B en heeft promotie nog niet uit het hoofd gezet. Zo ook Assink niet, die zelf met Quick Boys om de bovenste plekken in de derde divisie strijdt. ,,Ik zie het als een frisse uitdaging. Ik wilde zeker weten doorgaan, want als trainer van alles naar niks gaan, was een te grote stap voor mij. Of het dan in de eerste of tweede klasse is, maakt mij niet uit. Bij Veensche Boys staat een jonge, leergierige groep die ik ook heb meegemaakt in Torremelinos, waar wij met Quick Boys ook op trainingskamp waren. Die gasten staan er gewoon goed op en ze houden van een biertje. Die gezelligheid zie ik ook wel weer naar uit. Daar is het ooit mee begonnen bij ’t Gooi.”

Verknocht

Assink krijgt volgend seizoen Stefan Fredriksen als assistent. De 33-jarige aanvoerder van de Veenders speelde nog onder hem bij Sparta Nijkerk. ,,Hij is kennelijk heel goed geaard bij Veensche Boys en het is typerend dat zo’n jongen bij de club betrokken wil blijven. Met de sfeer zit het dus wel goed. Ik ben nog steeds verknocht aan het spelletje en kan terugkijken op een prachtige trainerscarrière met veel prijzen en hoogtepunten en mag daarnaast bij Veensche Boys mijn hobby blijven uitoefenen.”

Bron Amersfoortse Courant

 

Archief berichten