Volgende wedstrijd

21 maart: Batavia – Veensche Boys (afgelast)

Stand 2e Klasse G

1 De Merino’s 39
2 ASV Dronten 37
3 Unicum 36
4 Batavia’90 36
5 Renswoude 29
6 Veensche Boys 28
7 VRC 25
8 Valleivogels 24
9 AVW’66 22
10 Lunteren 21
11 FC Horst 18

12 Dinxperlo 9
13 Lelystad’67 7
14 Be Quick Zutphen 1

Uitslagen 7 maart

Veensche B – Dinxperlo 2-0
Renswoude – FC Horst 2-1
Lunteren – VRC 3-0
Merinos – Unicum 2-2
Batavia – Be Quick 8-3
Dronten – Lelystad 7-0
Valleivogels – AVW 3-1

Activiteiten kalender

5 juni 2020
Klaverjassen

12 juni 2020
Bingo 19.30u

19 juni 2020
Klaverjassen 20.00u

26 juni 2020
Bingo 19.30u

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

Erik Assink: Het was zwaar onder de maat

Iedereen bij Veensche Boys keek al schichtig om zich heen: het zal toch niet weer gebeuren dat Veensche Boys in de tweede helft het onderspit moet delven? Trainer Erik Assink: ‘Na ja, Ik vond het een weinig verheffende partij voetbal, waar we ook nu onder de maat speelden, al veel eerder een grotere voorsprong hadden moeten halen. Soms was het een keeper die een paar mooie reddingen in huis had, soms misten we te gemakkelijk de kansen. Uiteindelijk is op de winst weinig af te dingen, maar het niveau was niet om naar huis toe te schrijven.’

Gelukkig was dit FC Dinxperlo. Een andere sterkere tegenstander had Veensche Boys de genadeslag gegeven.

Erik Assink: Ik weet niet of dat gelijk zo’n vaart loopt. We zijn in elk geval wel een beetje mee gegleden naar een bedenkelijk niveau. We kunnen veel beter. Het was vandaag niet goed voor elkaar. Dat Dinxperlo heeft een doelsaldo van 8 gescoord en 32 tegen. Ze hebben 8 goals gemaakt in zeventien wedstrijden. Dat we er niet zo bar veel van te duchten hadden, dat wisten we op basis van die cijfers wel. En toch zul je dan net zien dat wij uit zo’n situatie een goal tegen krijgen. Ze zijn niet heel dichtbij geweest, want Wessel heeft geen al te moeilijke reddingen hoeven te verrichten, maar ja… zolang het 1-0 staat.

FC Dinxperlo herwon wel aan zelfvertrouwen in de tweede helft.

Erik Assink: Zij hebben gewoon een ploeg die het allang opgegeven heeft. Die spelen voor de kat z’n viool, zeg maar. En eigenlijk kwam er onrust in ons spel doordat we zelf zo slecht speelden en doordat de keeper met lange uittrappen ver kwam. Die vielen er precies tussenin. Moet onze keeper dan komen? Kopt onze verdediging de bal terug?

Je hebt dus niet genoten?

Erik Assink: Nee, ik heb niet genoten. Ik vond het zwaar onder de maat.  Soms kan het zijn dat je iets te graag wilt. Teveel jongens zijn te onrustig aan de bal. Het gaat stroef, moeizaam en voorspelbaar. Dan gaat het niveau wel heel snel naar beneden. Dat is jammer, want we kunnen zoveel beter. Dat kun je elke week wel herhalen en op de training zeggen en benoemen, maar zelfs de beste club van Nederland heeft daar last van en die speelt momenteel niet lekker. Volgende week hebben we Unicum en daar hebben we nog een varkentje mee te wassen. Ze hebben ons thuis twee punten afgepikt. Daar waren we ook zelf debet aan. We hadden toen allang met 6-0 voor moeten staan. In de laatste minuut werd het 1-1. Klaar. Dat gaan we volgende week rechtzetten. Uit bij Unicum, maar dan zullen we wel iets beter voor de dag moeten komen. 

Tekst en foto’s Kees van den Heuvel

Archief berichten