Volgende wedstrijd

Alle komende competitiewedstrijden zijn tot nader order afgelast

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Be Quick Zutphen
Dinxperlo FC *
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
Merino’s De
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC
* Kiest voor zondagvoetbal

Uitslagen 7 maart

Veensche B – Dinxperlo 2-0
Renswoude – FC Horst 2-1
Lunteren – VRC 3-0
Merinos – Unicum 2-2
Batavia – Be Quick 8-3
Dronten – Lelystad 7-0
Valleivogels – AVW 3-1

Activiteiten kalender
Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

Erik Assink in retraite om Veensche Boys te verbeteren

Erik Assink strompelde door een ongeluk op zijn werk wat ongelukkig over het complex van Veensche Boys, maar de lach kregen ze niet van zijn gezicht na de verdiende zege op AVW. Die zoete overwinning doet de pijn snel vergeten. ‘Ik kon gisteren niet eens lopen. Donderdagnacht ben ik wakker geworden van de pijn. Ik kon mijn voet nauwelijks bewegen.’ Dan over tot de orde van de dag: Het enige verwijt dat je Veensche Boys kunt geven, is dat de score niet nog veel hoger uitviel. Assink: Er viel wel meer te verwijten. Ik vond ons de eerste helft helemaal niet zo goed voetballen. We komen wel op voorsprong en maken een tweede goal, maar we kunnen veel beter dan dat we de eerste helft hebben laten zien.

Ik vond het positiespel op het middenveld niet goed, ik vond dat we te weinig afdwongen, ik vond ons zeer onnauwkeurig in het aanspelen van de spitsen. Het verliep stroef en moeizaam. Dat was ook wel te zien aan het aantal doelpogingen in de eerste helft: dat was niet opzienbarend, terwijl we in verdedigend opzicht weinig van hun te duchten hadden. Het was de linkerspits die af en toe nog wel eens wat deed. Maar voor de rest hebben we geen gevaar gekend. Wind tegen voetbalt over het algemeen wat gemakkelijker. En wind mee: er waren veel ballen bij van de tegenstander die te veel snelheid hadden. Dus, wat hebben we de tweede helft gedaan: als we nou diep spelen, zorg dan voor gevoel in de bal. Lopende mensen ging nog heel vaak niet goed en ook een aantal keren wel goed. In de tweede helft hebben we op één moment na geen pijn in de buik van hun gehad en hebben we verzuimd om misschien wel drie of vier doelpunten extra te maken.

Je hebt Jaimy op het middenveld gezet, net als vorige week, en halverwege de tweede helft heb je hem gewisseld.

Erik Assink: Hij was geblesseerd, maar we hadden hem er ook uitgehaald. Want ik was er niet zo enthousiast over, eerlijk gezegd. Ik vond dat hij daar niet de dynamiek bracht qua meters maken, qua loopvermogen, qua dingen afdwingen. Wat je van een middenvelder moet verwachten. Middenvelders zijn vaak degenen die rond de tien kilometer per wedstrijd lopen. Daar komt hij lang niet aan toe. En ik vind hem niet dwingend genoeg aanwezig. Terwijl ik wel denk dat hij een heleboel kwaliteiten heeft, waardoor hij wel iets op die positie zou kunnen betekenen.

Volgend week is er een vrij weekeinde. Dat wil je aangrijpen om de boel te evalueren.

Erik Assink: Dat gaan we ook doen. We maken een balans op. Hoe staan we ervoor. Wat hebben we goed gedaan, wat hebben we niet goed gedaan. Waar komen we tekort? Wat kunnen we beter doen en wat kunnen we veranderen? Gelukkig hebben we er een extra spelers bij gekregen die inzetbaar zijn en die andere opties kunnen creëren. Gaan we door met drie man voorop of is het verstandig met twee man voorop te spelen? Is het verstandig om met Tom op de rechtsbuiten te blijven spelen of moet hij wat meer naar binnenkomen? De bijdrage van Tom valt meer uit te halen. Julian was vandaag belangrijk, ook met zijn goal, maar hij is ook een aantal wedstrijden onzichtbaar geweest. Dat zijn wat dingetjes en zo ga je elke speler langs. Over een aantal jongens ben ik tevreden en over een aantal jongens wat minder.

(verslaggever Algemeen Dagblad) Hoe ziet de toekomst van Erik Assink eruit? Want die evaluatie vindt binnenkort ook plaats.

Erik Assink: Daar moet Veensche Boys zich maar over uitspreken. 

(verslaggever Algemeen Dagblad) Sta je open voor een verlenging? Of zeg je: mijn roots liggen in Groningen.

Erik Assink: Mijn roots liggen in Drenthe. Dat is een cruciaal verschil. Een verhuizing naar Drenthe is helemaal niet aan de orde, want mijn vrouw moet nog te lang werken. Die heeft hier een baan in de gezondheidszorg die ze daar in het Noorden niet krijgt. Dus dat is geen optie. De komende vijf a zes jaar ben ik sowieso nog woonachtig in Almere. Dat weet ik. En daarna zou ik heel graag naar het noorden terugwillen. Maar ja, mijn vrouw is een Goois meisje. En je krijgt het Gooi wel uit het meisje, maar het meisje niet uit het Gooi. Ik zou wel graag wat dichter bij mijn moeder willen wonen. Ik heb bewust afscheid genomen van het topvoetbal omdat ik het wat rustiger aan wil doen. Af en toe moet ik op mijn tong bijten en moet ik genoegen nemen met wat voor mij vanzelfsprekend is maar wat voor een ander bijzonder is. Een half jaar geleden speelde ik voor 6.000 man een promotiewedstrijd en nu sta ik bij wijze van spreken voor 55 man te spelen. Ik vind Veensche Boys een hele aangename club, het is een warme club en gezellig. En als ik deze club wat verder kan helpen, dan vind ik dat leuk. Dat betekent niet dat ik elke club buiten de deur hou, maar ach… ik sta ook niet te trappelen om wat anders te gaan doen. Ik vind het eigenlijk wel prima zo. Het is mooi dichtbij en het is relaxed. Er zijn natuurlijk wel wat dingen die moeten veranderen. Ik wil verbetering zien. We moeten in mei beter zijn in vergelijking tot afgelopen september. En in december of januari gaan we kijken waar en of we ons kunnen versterken.  

   

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

Archief berichten