Volgende wedstrijd

26 sept: OVC – Veensche Boys  (15.00 uur)

Stand 2e Klasse G 20/21

Horst FC 3
VRC 3
Valleivogels 3
Unicum 3
Veensche Boys 3
Lunteren 3
Lelystad’67 1
Batavia’90 1
ASV Dronten 0
AVW’66 0
OWIOS 0
Renswoude 0
VSCO’61 0
OVC 0

Uitslagen 19 september 2020

Veensche B-ASV Dronten 1-0
VRC – OVC 4-0
FC Horst – VSCO 4-0
Lunteren – AVW 2-1
OWIOS – Unicum 1-2
Valleivogels – Renswoude 3-1
Lelystad-Batavia 1-1

Activiteiten kalender

25 september 2020
Klaverjassen 20.00 uur

14 oktober 2020
DropTalents talentendagen

23 oktober 2020
Ajax Clinic

Topscoorderslijst

1. Tom Cozijnsen 1

 

Erik Assink positief over volgend seizoen: ‘We gaan hoge ogen gooien’

Terugkijken op het afgelopen seizoen is eigenlijk not done voor Veensche Boys. Hoofdtrainer Erik Assink kijkt liever vooruit en hij popelt om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Op cruciale hiaten heeft hij versterkingen laten aanrukken en hij vertrouwt mede op de positieve elementen van de afgelopen periode. ‘Als we de goede dingen bewaren en de goede dingen die erbij komen erin kunnen passen, en er is eenheid, dan hebben wij volgend seizoen een knappe ploeg staan die hoge ogen gaat gooien.’   

Veensche Boys gaat min of meer in de reprise als gevolg van de Corona-crisis. Alle ogen zijn gericht op de nieuwe competitie die tegen dezelfde opponenten als dit jaar gaat plaatsvinden. En hij hoopt op meer succes dan de huidige zesde plek waarmee de Blauwe Helden zijn geëindigd.  Erik Assink: We hebben natuurlijk best wel een periode waarin het wat moeizamer is om wat extra dingen voor elkaar te boksen. Het hele voetballen ligt stil, maar tot dat moment hebben we wel een aantal zaken ondernomen. Willen we als de club ambities hebben om een niveau hoger te spelen? Willen we het tweede team graag in de hoofdklasse houden of laten we dat waaien? Hoe hangt de vlag erbij voor talentvolle jeugd die eventueel door kan groeien naar een plekje bij het tweede of desnoods een stapje hoger? Dat soort dingen heeft geleid tot een x-aantal versterkingen. Dat was hard nodig, met de kleine groep die we dit jaar hebben gehad. Soms gingen we maar met één verse wissel op weg of er speelden eerst jongens in het tweede en die sloten later aan bij het eerste. Dat hebben we veel te vaak meegemaakt, maar dat had er ook mee te maken dat we het tweede niet wilden laten verzuipen. We zitten nu eenmaal met het tweede in de hoofdklasse en willen daarin blijven. Zo simpel is dat, maar dat betekende wel dat we aanvullingen nodig hadden.

Ben je inmiddels op volle sterkte of ben je nog op zoek?

Erik Assink: Laat ik het zo zeggen; als er nog een buitenkansje komt, dan hebben we op bepaalde plekjes nog wat ruimte.

Inmiddels zijn de namen bevestigd van Tim Muller, Jordy Deckers (keeper), Tom Cozijnsen, Niek van Diermen, Daquillio de Gama, en de gebroeders Fabian en Daniel Bezembinder als nieuwe spelers. Die moeten de concurrentie aangaan met de bestaande selectiespelers, waarvan tot dusver alleen John Riezenbos en Jaimy Mol hadden aangegeven dat ze de groep gaan verlaten.

Erik Assink: Doelman Wessel Kroon heeft zelf aangegeven dat het niet een goed jaar was. Er wordt vaak naar hem gekeken als we een doelpunt tegen kregen. Het is zelden aan de orde geweest dat hij kon zeggen: ik heb drie punten gepakt voor de ploeg. Eigenlijk niet. Hij is daar reëel in. Vorig jaar was hij beter. Wessel gaf aan dat hij niet echt concurrentie had. Op de training werd hij niet echt beter. En die concurrentie had hij vorig seizoen wel. Hij vond het prima dat we een concurrent gingen halen. Daar hebben we open kaart over gespeeld. We wilden de boel sterker maken. Dat betekent dat op sommige posities de boel wordt opgekrikt. Hij begint hem echter nu wel een beetje te knijpen, want hij had niet verwacht dat er zo’n grote concurrent binnenkwam met Jordy Deckers. Dat kon wel eens een stapje te hoog zijn voor hem om hem partij te bieden. Voor Veensche Boys is het goed, want er staat een goede keeper op de goal. Of het nu Wessel is of Jordy, of nog iemand anders, maakt niet uit, maar daar krijgen we meer niveau. In het centrale duo blijven Stan en Herbert en Jaimy vertrekt. Tom Cozijnsen en Tim Muller komen erbij. Tim is op meerdere posities inzetbaar en Tom neemt een stuk mentaliteit mee, alhoewel dat bij Herbert en Stan ook al prima voor elkaar is. Tom is een jongen die één en ander te bieden heeft en op een aardig niveau heeft gespeeld. Als er bij Tim Muller een goede kop op zit en hij wil er wat van maken, dan hebben we daar ook een hele waardevolle speler aan die zowel centraal achterin als op het middenveld van waarde kan zijn. Dat was voorheen een beetje een achilleshiel. We hadden daar niet echt een centraal duo wat onverschrokken was en die een wisselwerking hadden met de keeper. Dat moet een blok zijn dat potdicht zit. Dat was bij ons nog niet zo. Stan met zijn negentien jaar heeft nog veel te leren, ondanks dat hij kan bogen op een fantastische wedstrijdmentaliteit. Samen met Tim Muller kan hij veel betekenen. Tim heeft echt zin om bij ons iets te presteren. Niek van Diermen is aangetrokken ondanks dat onze backposities aardig bezet zijn met Alwin, Lucas en Ivo, maar een extra mannetje erbij, die ook nog wat mentaliteit meeneemt en uit zichzelf heeft aangegeven dat hij graag naar Veensche Boys wilde: dit jochie uit Spakenburg met een aardige opleiding in de benen en een goede kop is op meerdere posities inzetbaar.

Ten aanzien van de voorhoede ben ik uiterst content met Nico van den Brom, want ik vind het een lekkere voetballer, die ongetwijfeld volgend seizoen veel doelpunten gaat maken. Hij wil graag en heeft dit seizoen best veel kansen gemist. Als hij het aanscherpt, dan gaat hij er zomaar 25 goals intrappen. Tom van Donselaar was vanaf eind november onze gevaarlijkste aanvaller. Hij maakt veel goals en is veel betrokken bij doelpunten en assists. Die had een beetje moeite in het begin toen het wat stroever ging en hij commentaar had op andere jongens. Maar Tom zit goed op het paard. Julian Buitenhuis is een lekkere voetballer, maar hij zou wellicht wat meer flair, brutaliteit en stabiliteit moeten tonen. Hij is de laatste maanden wat weggezakt en wat minder zichtbaar. Hij begint wat onzeker te worden en twijfelt aan zichzelf. We hadden daarom versterking nodig aan de voorkant. Dat is gelukt met Daquillo de Gama, een hele lekkere speler. Ik geloof dat Alwin tegen hem heeft gespeeld en die zei: nou, daar had ik mijn handen vol aan. Die kon ik eigenlijk niet de baas. Julian kan naar de spits of rechtsbuiten of de bank. We hebben natuurlijk nog Mohammed Nouri, die momenteel heel enthousiast aan het trainen is om wat kilootjes kwijt te raken en weer een beetje de oude ‘Mo’ terug te vinden. Die kan prima op tien spelen en prima in de spits, links als rechts. Het is een jongen die eigenlijk te goed is voor ons niveau. Zeker als hij straks die tien kilo kwijt is, dan moeten we heel blij zijn dat hij bij ons speelt. Dat is een lekkere voetballer. Daarnaast hebben we natuurlijk nog een Rody Buitenhuis. Die heeft acht goals gemaakt. Hij heeft echt laten zien dat hij meekomt als eerste elftalspeler. We hebben daarnaast nog Bas. We moeten koesteren dat we een heel stel eigen jongens hebben die volwaardige eerste elftalspelers zijn. Die jongens kunnen zeker een klasse hoger spelen. Dat is een rijkdom die we hebben, maar die rijkdom had eigenlijk wat meer impuls nodig in de vorm van een paar nieuwe spelers die op een aantal specifieke posities en met specifieke kwaliteiten beter uit de voeten kunnen en meer keuze hebben en extra kwaliteiten herbergen. Dat maakt mij op voorhand een blij mens. Ik ben positief. Vorig jaar wist ik niet wat mij te wachten stond qua niveau. Ik heb positieve zaken over Veensche Boys kunnen opschrijven en daar komen nu positieve dingen bij, omdat ik vind en denk dat het elftal een hele hoop sterker kan worden. Als we de goede dingen bewaren en de goede dingen die erbij komen, erin kunnen passen, en er is eenheid, dan hebben wij volgend seizoen een knappe ploeg staan die hoge ogen gaat gooien.   

Interview en foto Kees van den Heuvel

Archief berichten