Volgende wedstrijd

14 dec: Veensche Boys – Lunteren (14.30 u)

Stand 2e Klasse G

1 Batavia’90 29
2 Unicum 25
3 De Merino’s 25
4 ASV Dronten 22
5 Veensche Boys 18
6 VRC 17
7 Valleivogels 16
8 Renswoude 15
9 AVW’66 14
10 FC Horst 13
11 Lunteren 13
12 Dinxperlo 7
13 Lelystad’67 3
14 Be Quick Zutphen 0

Uitslagen 7 december

Be Quick – Veensche Boys 2-6
Dronten – De Merino’s 3-3
VRC – Batavia 2-2
Lelystad – Renswoude 0-2
Lunteren – FC Horst 6-1
Valleivogels – Dinxperlo 0-0
AVW – Unicum 3-0

Activiteiten kalender

13 december 2019
Bingo 19.30u

19 december 2019
Kipkluufen

20 december 2019
Kerstbingo 19.30u

21 december 2019
Klaverjasmarathon 9 u

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 11
2 Julian Buitenhuis 5
2 Rody Buitenhuis 5
3 Tom van Donselaar 4
4 Menno van der Woude 2
4 John Riezenbos 2
5 Alwin van Domselaar 1
5 Rody van de Beek 1
5 Herbert van den Ham 1
5 Bas van de Grootevheen 1

Erik Assink springt uit zijn vel over wanprestatie Veensche Boys

De stoom kwam nog net niet uit zijn oren, zo boos was Erik Assink na de wanprestatie van zijn team tegen de Zuidvogels (4-0). Hij wond er dan ook geen doekjes omheen bij het analyseren van de wedstrijd. Erik Assink: ‘Ik vond het eigenlijk geen wedstrijd. In het woordje ‘wedstrijd’ staat ‘strijd’, maar strijd hebben wij de eerste helft totaal niet geleverd. Ik vond ons als kleuters op het veld lopen. Het ging gepaard met het nodige onvermogen, zowel in verdedigend opzicht als in opbouwend/aanvallend opzicht. Er is hoegenaamd niets klaargespeeld richting de goal toe. Er werd veel ballen achterin weggegeven, we hebben gemakkelijke goals moeten incasseren. Dus eigenlijk was er niets om tevreden over te zijn. Sterker nog, het was allemaal onder de maat. Er was niet één speler die in mijn ogen aan de voldoende toe kwam.

Toch ging het in de tweede helft beter.

Erik Assink: Natuurlijk, er is het één en ander benoemd in de rust. Ondanks dat het lastig is om een 3-0 om te draaien alsmede de instelling waarmee je aan de wedstrijd bent begonnen, toch was het in de tweede helft wél een wedstrijd. Waarin we, totaan het moment dat we die goal moeten incasseren, eigenlijk zelf drie aardige kansen hebben om in ieder geval één goal te maken of misschien nog wel twee. En dan was het 3-2 geweest. Dat was vooral te danken aan een goede invalbeurt van Tom die met een aantal knappe voorzetten kwam. Het waren een aardig aantal kansen die ook gemist werden. In de lijn van de eerste helft kwam er nog een moment dat we er verdedigend weer heel slecht uitzien. Een bal die zomaar binnen geknikt wordt, niemand die meeloopt, een keeper die op de lijn blijft staan. Dan verlies je ook nog de tweede helft waarin je eigenlijk de beste en meeste kansen had om een goal te maken.

Het ging tegen Woudenberg nog zo goed.

Erik Assink; Ja, misschien is dat de ene kant van het gezicht van Veensche Boys. En dan heb ik nu de andere kant gezien.

Hebben de jongens zelf een verklaring gegeven?

Erik Assink: Dat hoef ik ze  toch niet te vragen? Dat interesseer me niet eens. Ik vind gewoon dat er een elftal stond, wat het qua  basiselementen – de juiste instelling om een wedstrijd mee aan te gaan – totaal niet thuis heeft gegeven. Dan hoef ik daar geen mening van een speler over te horen. Dat interesseert me niet. Ik zie gewoon wat ik zie. En ik vond dat onder de maat. Gelukkig is het wel zo dat niemand zijn mond opentrok op het moment dat ik zei: ‘Ben ik wat vergeten, jongens? Heeft iemand nog wat aan te vullen?’ Iedereen was het ermee eens. Dat kan natuurlijk ook niet anders. Je probeert altijd van week naar week aanknopingspunten te vinden die beter gingen dan de week ervoor. Dat was in ieder geval in de eerste helft helemaal niet te zien en de tweede helft hadden we meer grip op de wedstrijd. Ik vond dit Zuidvogels niet zo’n bijzondere ploeg, maar als je zo gemakkelijk je goals incasseert en zo weinig in de wedstrijd van je afbijt, dan vraag je er ook om. Het begint bij de juiste mentaliteit. Ajax tegen Apoel werd 0-0, maar die hadden ze ook zomaar met 2-0 kunnen verliezen. Wat een kansen kreeg Apoel op een gegeven moment. Dus het gebeurt op elk niveau. Alleen, wanneer het je eigen ploeg betreft, dan wordt je daar pissig over. Nu is het nog een oefenwedstrijd, een leermoment. Enerzijds kregen de jongens nog complimenten over de wedstrijd tegen Woudenberg en dit is k*t. Daar hoef je geen ander woord voor uit te vinden. Dit was gewoon bere-slecht. Niet één speler die een voldoende haalde, niet één speler.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

Archief berichten