Volgende wedstrijd

1 febr: Veensche Boys – Merino’s (14.30 u)

Stand 2e Klasse G

1 Batavia’90 30
2 De Merino’s 29
3 Unicum 29
4 ASV Dronten 25
5 Veensche Boys 24
6 Renswoude 19
7 AVW’66 18
8 VRC 18
9 Valleivogels 17
10 Lunteren 14
11 FC Horst 14
12 Dinxperlo 9
13 Lelystad’67 7
14 Be Quick Zutphen 0

Uitslagen 25 januari

Valleivogels – Veensche B. 2-5
Lunteren – Dixperlo 1-1
Batavia – Unicum 1-1
Dronten – FC Horst 6-1
Merino’s – Renswoude 1-1
VRC – AVW 0-0
Lelystad – Be Quick 4-0

Activiteiten kalender

31 januari 2020
Klaverjassen 20.00u

7 februari 2020
Bingo 19.30u

14 februari 2020
Klaverjassen 20.00u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 13
2 Julian Buitenhuis 7
2 Tom van Donselaar 7
3 Rody Buitenhuis 6
4 Menno van der Woude 2
4 John Riezenbos 2
5 Alwin van Domselaar 1
5 Rody van de Beek 1
5 Herbert van den Ham 1
5 Bas van de Grootevheen 1
5 Jaimy Mol 1
5 Barry de Winter 1

Erik Assink: Tegengoals vielen te gemakkelijk

Trainer Erik Assink is duidelijk over de bekernederlaag van Veensche Boys tegen Victoria. ‘Bij alle tegengoals hebben wij het te gemakkelijk weggegeven. Bij de eerste goal laat Jaimy zich simpel aftroeven. Bij de tweede goal wordt de bal naar de buitenkant gespeeld, werd heel gemakkelijk een voorzet gegeven, er werd niet ingegrepen in de vijf meter, waardoor die jongen de bal zomaar kon binnenlopen. De derde goal was een penalty. Bij de vierde goal verloor Barry de bal heel simpel, Lucas werd simpel uitgespeeld en toen lag ie er ook in.

Aan de andere kant moeten we veel moeite doen om een goal te maken. Voor rust had Nico nog een balletje erin kunnen koppen. Rody had ook nog de bal erin kunnen tikken. In de tweede helft kwam Julian nog alleen voor de goal aan de zijkant en werd een buitenspelbal van Tommy afgefloten: We verliezen, misschien wel terecht, maar we verliezen te gemakkelijk. Te gemakkelijk.

Na de wedstrijd heb je Jaimy nog even bij je genomen. Je heb hem verteld wat er verbeterd kon worden?

Erik Assink: Dat is iets wat je bij elke jongen continue probeert hoopt bij te brengen. En dat kun je niet elke week doen, maar hij moet zich realiseren dat hij op sommige moment net iets te gemakkelijk denkt over een oplossing. In dit geval wordt hij afgetroefd door een bal in de diepte. Hij denkt: dat is mijn bal, maar zijn tegenstander geeft hem slim een schouderduwtje. Hij is uit balans en is weg. Die jongen loopt door en legt de bal binnen. Ook in eerdere oefenwedstrijden heeft Jaimy vaker gevaarlijke kansen tegen of een goal tegen omdat hij het soms iets teveel voetballend wil oplossen en misschien wel soms iets gemakkelijk denkt over een situatie. Het is verder een lekkere voetballer, maar misschien dat we een aantal van dat soort goals niet tegen krijgen als daar een vent staat die de bal op de pantoffel neemt en denkt: zoek het zestig meter verderop maar uit. Maar ja, het levert ook veel op als je er voetballend uitkomt. En ik hou van voetballen. Dat vind ik mooier dan alleen maar de bal wegtrappen, maar hij moet zich realiseren dat hij op sommige momenten niet teveel risico moet nemen.

Volgende week begint de competitie tegen VRC. Ben je er al een beetje uit met welke elf je straks het veld wilt betreden?

Erik Assink: Een goede toeschouwer van ons ziet dat we sommige plekken al een plaatsje hebben gegeven. En die duidelijkheid heb ik ook bij de spelers neergelegd. Ik zei: jongens, zo hangt de vlag erbij. Dit is de concurrentie op die positie of op die positie. En die posities zijn nog niet allemaal verdeeld. We zoeken nog een tweede centrale verdediger, we zijn op zoek naar hoe we de backs gaan invullen en we zijn op zoek naar de derde middenveldpositie.

Dat is nog veel werk aan de winkel.

Erik Assink: Dat zijn drie plekjes. Dat is niet zo bar veel. Het is niet zo dat we helemaal niemand hebben of dat we daar nog niet helemaal uit zijn, maar je probeert altijd wat te zien. De opdracht tegen Victoria was om met vier doelpunten verschil te winnen, maar dat was van tevoren al heel lastig. Dus hebben we deze wedstrijd ook benut om toch wel iets te proberen. Je hebt gezien dat Herbert en Stan allebei een helft speelden. Daar zit een knelpuntje over hoe we het gaan invullen. Door  de blessure van Kilian was er ruimte voor Barry en Rody en die twee moeten echt knokken om een derde middenveldplaats. Dan ben je al een heel eind op weg.      

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

Archief berichten