Volgende wedstrijd

Alle komende competitiewedstrijden zijn tot nader order afgelast

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
OVC
OWIOS
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC

Uitslagen 7 maart

Veensche B – Dinxperlo 2-0
Renswoude – FC Horst 2-1
Lunteren – VRC 3-0
Merinos – Unicum 2-2
Batavia – Be Quick 8-3
Dronten – Lelystad 7-0
Valleivogels – AVW 3-1

Activiteiten kalender

20 en 21 juli 2020
DropTalents talentendagen

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

Erik Assink: ‘Voetbal is een simpel spel, maar simpel voetballen is het moeilijkste wat er is.’

Kun je nog wel genieten van een wedstrijd die geen wedstrijd is? Er waren achteraf complimenten voor de onwaarschijnlijke uitslag van Veensche Boys tegen Lelystad (13-1), en het hadden er ook zomaar 26 kunnen zijn, aldus trainer Erik Assink. Maar anderzijds was er de teleurstelling over de tegengoal. Want de volgende keer kan je dat de kop kosten tegen een wel volwaardige tegenstander. Assink: ‘Die ene tegengoal was erg onnodig, slordig en erg dom. Dat zijn drie dingen die we moeten voorkomen, want de volgende keer kost het misschien wat.’

 Assink: ‘Deze tegenstander heeft vorige week met 0-8 verloren. Dan is het niet een bijster sterke ploeg. 0-8 verliezen, dat zegt wel wat. Dus dat wij moeten proberen de wedstrijd te winnen, was opdracht 1, dik winnen was opdracht 2, en mooi dik winnen was opdracht 3. Maar daarbij past de opmerking van een hele wijze leermeester op voetbalgebied: Johan Cruijff: ‘Voetbal is een simpel spel, maar simpel voetballen is het moeilijkste wat er is.’ Als je zo overtuigend de bovenliggende partij bent, want ik geloof dat we de eerste minuten al drie kansen hadden om te scoren, dan gaat het erom dat je probeert simpel te spelen, geconcentreerd te spelen, te focussen op een goede eindpass, goed positiespel en scherp zijn in goals maken. Uiteindelijk staat er 13-1 op het scorebord. Over die tegengoal zal ik maar niet teveel zeggen, maar ik ben er zeker niet blij mee hoe het is gebeurd en wie er bij betrokken zijn. Daar baal ik gewoon van. Nu vloeit er geen bloed uit, maar de volgende keer staat het 1-1 en dan krijg je zoiets en dan keert het tegen je.

We kennen ook een Lelystad uit het verleden dat een volwaardige tegenstander was en waar het moeilijk was om de punten te pakken.

Erik Assink: Dat was het vandaag niet. Dat zal het dit seizoen ook niet meer worden. Ik hang ook geen enkele waarde aan deze uitslag, want dat is niet reëel. Het is belangrijk dat deze drie punten binnen zijn. We hebben 13 goals gemaakt. Veel verschillende jongens hebben gescoord. Er zaten tal van mooie doelpunten bij, maar voor hetzelfde geld hadden we er 26 gemaakt in plaats van 13. Dat hebben we niet gedaan en er zat dingen om op aan te merken. In je voetballeven zul je echter niet vaak 13 goals maken. Ik heb het zelf niet meegemaakt. Dan kun je op alle slakken zout gaan leggen en natuurlijk valt er wat op en aan te merken, maar de jongens zijn zelf overtuigd dat we daarin stappen moeten maken en dat dingen beter kunnen maar ook beter zullen moeten.

Laten we vooral niet overmoedig worden naar aanleiding van deze uitslag

Erik Assink: Als er iemand niet overmoedig wordt, dan ben ik dat wel. Ik zeg het ook tegen de jongens en draai nergens om heen. Ik zeg altijd recht voor zijn raap wat ik ergens van vind.

Direct worden we te euforisch en dan gaan we volgende week misschien wel weer ten onder tegen Dinxperlo.

Erik Assink: Ik weet niet eens waar die club vandaan komt.

Vlak tegen de Duitse grens bij Aalten en Winterswijk.

Erik Assink: Dat is een heel eind weg. Op zich is dat al voldoende reden om te winnen.

Interview en foto Kees van den Heuvel

Archief berichten