Volgende wedstrijd

Vanwege het coronavirus worden voorlopig geen wedstrijden gespeeld

Stand 2e Klasse G 20/21

1 Unicum 9
2 ASV Dronten 9
3 Valleivogels 9
4 Batavia’90 8
5 VRC 7
6 Horst FC 6
7 Veensche Boys 5
8 Lelystad’67 5
9 Renswoude 4
10 AVW’66 4
11 Lunteren 3
12 OVC 3
13 VSCO’61 1
14 OWIOS 0

Uitslagen 10 oktober 2020

Renswoude – Veensche B 0-0
VSCO – OVC 1-2
Valleivogels – Lunteren 5-1
Unicum – Lelystad 4-0
Batavia – VRC 3-3
asv Dronten – Horst 3-1
AVW – OWIOS 3-2

Activiteiten kalender

Vanwege het coronavirus zijn er geen activiteiten

Topscoorderslijst

1. Tom Cozijnsen 1
1. Nico van den Brom 1
1. Rody Buitenhuis 1

 

Erik Assink: We gingen hier naartoe om te winnen

  De weersomstandigheden waren triest tijdens de competitiewedstrijd Renswoude tegen Veensche Boys en dat had misschien ook wel zijn weerslag op het vertoonde spel. ‘De wedstrijd was niet een wedstrijd waarin heel veel te genieten qua doelrijpe situaties voor beide goals,’ constateert trainer Erik Assink na het duel. Er had meer in gezeten. ‘Ik vind wel dat we een aantal keren dichtbij waren en zelfs een penalty hadden moeten hebben, maar het regende geen kansen. Dat is voor een deel de verdienste van de tegenstander, die met een puike wedstrijdmentaliteit knokte voor elke meter en telkens probeerde om gaatjes dicht te lopen. De omstandigheden waren al moeilijk en dan moet het heel nauwkeurig zijn. En dan staat er ook nog een grensrechter langs de kant te vlaggen waar je ook je vraagtekens bij kunt zetten. Bij buitenspelsituaties ging wel heel gemakkelijk de vlag omhoog. De scheidsrechter ging er continue in mee. In de tweede helft was er nog een moment dat de keeper buiten de zestien de bal vast heeft en terugstapt. Daar weigerde de scheidsrechter voor te fluiten. Dat was duidelijk een handsbal.

Er was een optisch overwicht voor Veensche Boys, maar in de eindfase kan de bal ook zomaar aan de andere kant in de goal vallen.

Erik Assink: ‘Ik heb dat ene rommelige moment gezien waarbij de bal bleef liggen. Dat klopt. Als de bal erin gaat, sta je met lege handen. Gezien onze spelopvatting en het wedstrijdbeeld zou dat niet correct zijn geweest. 0-0. We hebben niet verloren, maar we gingen hier naartoe om te winnen.

Teleurgesteld?

Erik Assink: Daar ben ik wel teleurgesteld over, hoewel ik wel vind dat we een veel betere tweede helft speelden dan de eerste helft. Met name in het eerste deel van de tweede helft, toen hing de goal best wel in de lucht. Toen hadden we aantal situaties waarvan ik dacht, nou, die goal kan zomaar eens vallen. De tegenstander wist echter nog net de gaatjes dicht te lopen of hun keeper had een redding. Tom die de bal voorlangs schiet. Als Lucas de bal goed meeneemt, dan kan hij vrij uithalen. Alwin kon een keer de bal vrij meenemen. Hij had net teveel tijd nodig. Voor een deel is het ook een stuk kwaliteit dat er dan net niet was.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

Archief berichten