Volgende wedstrijd

1 febr: Veensche Boys – Merino’s (14.30 u)

Stand 2e Klasse G

1 Batavia’90 30
2 De Merino’s 29
3 Unicum 29
4 ASV Dronten 25
5 Veensche Boys 24
6 Renswoude 19
7 AVW’66 18
8 VRC 18
9 Valleivogels 17
10 Lunteren 14
11 FC Horst 14
12 Dinxperlo 9
13 Lelystad’67 7
14 Be Quick Zutphen 0

Uitslagen 25 januari

Valleivogels – Veensche B. 2-5
Lunteren – Dixperlo 1-1
Batavia – Unicum 1-1
Dronten – FC Horst 6-1
Merino’s – Renswoude 1-1
VRC – AVW 0-0
Lelystad – Be Quick 4-0

Activiteiten kalender

31 januari 2020
Klaverjassen 20.00u

7 februari 2020
Bingo 19.30u

14 februari 2020
Klaverjassen 20.00u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 13
2 Julian Buitenhuis 7
2 Tom van Donselaar 7
3 Rody Buitenhuis 6
4 Menno van der Woude 2
4 John Riezenbos 2
5 Alwin van Domselaar 1
5 Rody van de Beek 1
5 Herbert van den Ham 1
5 Bas van de Grootevheen 1
5 Jaimy Mol 1
5 Barry de Winter 1

Erik Assink: We waren zoveel beter dan de tegenstander

Zelfs met een biertje in de hand was die vieze nasmaak van het verlies van Veensche Boys tegen VRC (3-2) nauwelijks weg te spoelen. Trainer Erik Assink: ‘Een onnodig verlies? Dat is zwak uitgedrukt. We waren zoveel beter dan deze tegenstander die alleen maar de lange bal hanteert. Maar alleen die lange bal was voldoende om ons vandaag op de knieën te krijgen. Uiteindelijk maken ze er drie met alleen vanuit de lange trap en de snelheid van de voorkant, waardoor ze ons in de problemen brachten. Er waren nog wel wat kansjes waar Wessel goed op reageerde, maar de kansverhouding en veldverhouding voor rust en de manier waarop we gemakkelijk de 1-0 tegen krijgen… Er waren vijf kansen bij die zomaar een goal konden worden.

‘Ik denk dat Rody Buitenhuis tot drie keer toe in scoringspositie kwam. Eerst met zijn kop en daarna twee keer met zijn poot. Bas had ‘m nog kunnen maken, Julian had ‘m kunnen maken met die kopbal. En voor rust een aantal kansen. Ik dacht: Hoe kan die er toch niet ingaan.

Na rust leek VRC rijp voor de sloop

Erik Assink: Het enige waar VRC op leunt is: we laten zoveel mogelijk mensen achterin. En de keeper trapt de bal een meter of wat over de middellijn heen. Dat was elke keer gevaarlijk. Onze verdedigers hadden daar lang niet altijd een antwoord op.

Het zat ook niet mee met alle blessures.

Erik Assink: Dat zijn tegenvallers. Kilian is een tegenvaller, Jaimy is een tegenvaller, Lucas die ook nog wegvalt. We hadden een andere opstelling in gedachten, maar ja: dan moet ook maar de kracht van de groep blijken, want dan ga je een beroep doen op de nummers 12 tot en met 15.

De doelpunten van de tegenstander vielen vooral na de wissel van Jelmer Baas die werd vervangen door Menno van der Woude. Ik heb het idee dat je met de wissel meer pit en voorwaartse druk in de wedstrijd wilde brengen.

Erik Assink: Nee, ik vond Jelmer echt onder de maat. Hij pakte een onnodige gele kaart en had geen grip op zijn man. Hij stond apathisch te voetballen, leverde in in opbouwend opzicht en was kwetsbaar. We dachten dat we met de snelheid van Menno Alwin met zijn rechterbeenpositie in stelling konden brengen. Hij kan zomaar die bal voor de goal slingeren. Jelmer had bovendien een gele kaart op zak. Als er een keer ingegrepen moest worden, dan pakte hij een tweede gele kaart en stonden we met tien man. We dachten: van deze ploeg gaan we niet verliezen. Van Herbert kwam nul stuwing van achteruit. Het was allemaal tempoloos, voorzichtig en voorspelbaar. Dus daar zat de oplossing niet. Dan kan Stan gaan lopen, maar dan blijft Herbert achter. Met een lange bal erover heen ben je ook kwetsbaar. We dachten echt dat we een oplossing aan de buitenkant moesten zoeken met een Alwin en hij kwam al een aantal keer aan een gevaarlijke voorzet toe. En dan Menno eventueel vanaf links, maar Menno is natuurlijk geen verdediger en die gaat bij die derde goal wel degelijk in de fout. Hij stond slecht opgesteld en dat was niet de eerste keer. Al een paar keer eerder liet hij iemand binnendoor vertrekken. Willen we daar een serieuze vorm aan geven, dan moet Menno snel dingen leren als verdediger. Want hij heeft op dit moment maar twee wapens: dat is zijn linkerbeen en zijn snelheid. Het is niet echt een kopper en hij is ook niet meedogenloos. Maar je zou wel wat makkelijker met hem moeten kunnen voetballen met hem. Ik hoop wat meer snelheid van achteruit te krijgen en die snelheid in de opbouw komt niet bij Herbert weg. Stan is ook een jongen die je niet al teveel kwalijk kunt nemen. Die doet zijn ding, die doet zijn best en hij doet best wel veel dingen goed. Maar het zou wel handig dat er iemand bijstond die daar ook wat de leiding nam. En niet alleen met de armen omhoog staat, maar die de leiding nam. We hebben in verdedigend opzicht nogal wat laten liggen. Daar word je toch schijtziek van.      

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

Archief berichten