Volgende wedstrijd

Alle komende competitiewedstrijden zijn tot nader order afgelast

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Be Quick Zutphen
Dinxperlo FC *
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
Merino’s De
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC
* Kiest voor zondagvoetbal

Uitslagen 7 maart

Veensche B – Dinxperlo 2-0
Renswoude – FC Horst 2-1
Lunteren – VRC 3-0
Merinos – Unicum 2-2
Batavia – Be Quick 8-3
Dronten – Lelystad 7-0
Valleivogels – AVW 3-1

Activiteiten kalender
Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

Erik Assink: ‘We zijn afgetroefd op wilskracht, op inzet, op strijd, op beleving en op kwaliteit’

Wat ging er toch mis met Veensche Boys tegen De Merino’s. De ploeg uit Nijkerkerveen leek onherkenbaar en speelde misschien wel de zwakste wedstrijd in jaren. Verliezen is één ding, maar op deze manier verliezen? Trainer Erik Assink analyseert: ‘Ik vond De Merino’s in het begin iets beter dan wij. In het eerste kwartier stonden ze steviger op het veld dan wij, maar het was niet echt heel gevaarlijk voor onze goal en bij hun ook niet. Daarop kwam de penalty, een terechte. Het was een handsbal van Stan. Een beetje ongelukkig en de goal gaat erin. Wessel ging misschien wel heel vroeg naar de ene hoek en de speler in de andere hoek. Dan zie je dat een stuk wilskracht bij hun in het team zit dat voldoende was om het ons heel lastig te maken. Bij ons waren veel jongens die onder de maat waren, met name onze laatste lijn. We werden aan alle kanten uitgespeeld. Ze creëerden hele simpele kansen. Wij waren betrokken bij hun tweede goal, bij hun derde goal, die Jaimy tegen Wessel aanschiet, bij de vierde goal, waarbij Wessel tegen een inkomende speler aanschiet, en de vijfde goal zat er ook heel gemakkelijk in.

Op een gegeven moment is die wedstrijd klaar en bij 3-0 ruststand is het lastig om nog te verwachten dat we nog terugkomen. Maar ja, stel dat we 3-1 maken, dan kan het wellicht nog een wedstrijdje worden. Dan gaat Wessel zo in de fout. Hij permitteert zich teveel tijd en boem: 4-0. Wedstrijd klaar. Dan knapt er wat, voor zover het nog niet geknapt was. De Merino’s waren heerlijk aan het voetballen, wonnen duels op belangrijke momenten. Wij hadden richting hun goal weinig dreiging in de tweede helft, hoewel er nog wel een 5-2 in had kunnen zitten met Nico. Maar we zijn gewoon afgetroefd op wilskracht, op inzet, op strijd, op beleving en op kwaliteit. Op bijna alle posities waren ze ons de baas.

Op een gegeven moment dacht ik: het lijkt wel op Comedy Capers.

Erik Assink: Nou, dat is het woord dat ik in de rust heb gebruikt. Dan zitten we op één lijn. Het is gewoon Comedy Capers. Die derde goal. En wat Jaimy vandaag had? Die vond ik zo, zo kwetsbaar.

Iedereen was toch ver onder de maat?

Erik Assink: Maar dan verwacht je altijd nog een aantal jongens die staande blijven. En hij werd wel heel gemakkelijk in een aantal situaties uitgespeeld, wat nog niet eens een goal opleverde, maar hij was zo kwetsbaar en de tegenstander ging te gemakkelijk er overheen. Zo ook bij de 4-0: dan wacht hij zolang met spelen. Hij speelt de bal terug naar Wessel. Wessel heeft ook teveel tijd nodig. Die jongen loopt door, de bal tegen die jongen aan. Boem erin. Dus in principe kan Jaimy die goal zichzelf aantrekken. Hij had moeten denken: ‘Ik had dat beter kunnen oplossen.’ Het gaat er overigens niet om om verwijten te maken. Het gaat er wel om dat we als ploeg niet thuis hebben gegeven en dat we van een aantal jongens wel een heel kwetsbare kant hebben gezien.

Nu wil het feit dat je vorige week na de wedstrijd tegen Unicum hebt aangegeven dat je maandag een stevig gesprek wilde met de groep

Erik Assink: Dat was niet zo bedoeld. Ik hoef met jullie geen hartig gesprekje aan te gaan. Het enige wat je je moet verwijten is dat je die wedstrijd al bij rust klaar had kunnen hebben. Daar doe je jezelf tekort mee. Dat is iets wat je je ten harte moet nemen.

Het lijkt wel of dat averechts heeft uitgepakt.

Erik Assink: Als je dat zo zegt, dan ben je vorige week misschien wel te enthousiast of positief geweest. Alleen denk ik niet dat dat de oorzaak is van deze nederlaag. Ik denk dat de oorzaak van deze nederlaag vooral gezocht moet worden in het afgetroefd worden op voetbal, op inzet, op fouten maken.

Hoe krijg je dit volgende week weer op de rit?

Erik Assink: Vorig week had je ook al zo’n opmerking, waarvan ik dacht: Dat soort prietpraat wil ik niet horen. Als je je tanden staat te poetsen: kijk dan eens goed in de spiegel en bepaal voor jezelf wat je wilt de rest van dit jaar. We winnen met zijn allen, we verliezen met zijn allen. Ik verlies daarin met ze mee. Ik loop straks zo de kantine in, hoor, terwijl ik geen bijdrage heb. Ik sta buiten het veld. Als ik zie hoe we vorige week met die gretigheid speelden en welk niveau we hebben gehaald en dan dit? Dat is een wereld van verschil. Dat is onherkenbaar. Afgelopen week heb ik gezegd: het spel tegen Unicum komt heel dichtbij de manier waar ik voor sta. Naar voren gericht, veel beleving, er bovenop zitten, veel dynamiek en verzorgd voetbal. Dan lijkt het nu wel alsof de jongens zeggen: Ik kan wel achterover leunen, want we hebben het allemaal goed onder controle. Dat hoop ik niet dat het zo is, maar zo leek het wel.’

    

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

Archief berichten