Volgende wedstrijd

Geen wedstrijden A-selectie

Stand 2e Klasse B

1 FC De Bilt 59 (K)
2 Delta Sports 48
3 FC Almere 45*
4 BFC Bussum 41
5 De Meern 38
Veensche Boys 38
7 Waterwijk 38
8 Loosdrecht 37
9 JSV Nieuwegein 36
10 IJFC 36
11 Benschop 27
12 TOV Baarn 27
13 Lopik 24
14 Odysseus’91 21
* Punt in mindering

Uitslagen 25 mei

Veensche Boys – Odysseus 4-3
Almere FC – BFC 2-2
De Meern – Waterwijk 4-0
Loosdrecht – Lopik 3-0
IJFC – Benschop 1-0
FC De Bilt – TOV 6-1
JSV – Delta Sports 3–1

Activiteiten kalender

28 juni 2019
Bingo 19.30 uur

5 juli 2019
Klaverjassen 20u

19 juli 2019
Klaverjassen 20u

2 augustus 2019
Klaverjassen 20u

9 augustus 2019
Bingo 19.30u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 10
1 Danny Brouwer 10
2 Kevin Hols 5
2 Tom van Donselaar 5
3 Stefan Fredriksen 3
4 Kilian van Kasteel 2
4 Edwin van der Molen 2
4 Bas van de Grootevheen 2
5 Ivo te Velthuis 1
5 Menno van der Woude 1
5 Niels Buijtenhuis 1
5 Rody Buitenhuis
5 Eigen doelpunt 1

***  Vrijwilligersavond 8 juni *** Volg Zomerfit bij Fortius *** 

Erik Kool: ‘Achteraf heb ik spijt van mijn vertrek bij Veensche Boys’

TOV Baarn opent zaterdag het seizoen met een streekderby bij Veensche Boys. Voor de Baarnse aanvaller Erik Kool (31) een terugkeer bij de club waar hij ruim acht jaar geleden na één seizoen alweer de benen nam. TOV-spits Erik Kool is inmiddels 31 jaar. Getrouwd. Twee dochters, een zoon is onderweg. Ondertussen is hij bezig om zich om te scholen tot basisschoolleraar en loopt stage in zijn woonplaats Baarn. Hij heeft een druk, maar leuk leven.

Toch kriebelt het nog steeds: morgen begint immers de voetbalcompetitie weer. ,,Ik denk dat iedere voetballer, van jeugdspeler tot veteraan, dat gevoel wel heeft. Weer lekker voetballen om het echie. Dat gevoel zal bij mij nooit overgaan. Ha, ik blijf net zo lang doorgaan totdat ik er bij neerval.”

Topscorer

Kool leek op jonge leeftijd zelfs op weg naar een mooie loopbaan in de top van het amateurvoetbal. Na drie jaar in de hoofdmacht van toenmalig derdeklasser TOV maakte de snelle en trapvaste aanvaller samen met teamgenoot Pascal van Drie de transfer naar de ambitieuze tweedeklasser Veensche Boys. En hoe? Hij werd in dat seizoen 2009/2010 topscorer, promoveerde naar de eerste klasse en stond in de belangstelling van de hoofdklassers als DVS’33 en Nunspeet. Toch keerde hij na één seizoen alweer terug bij TOV.

,,Achteraf heb ik spijt van mijn vertrek gehad. Veensche Boys is een heel leuke vereniging en we draaiden een goed seizoen. Maar na dat seizoen viel dat elftal uit elkaar. Zo vertrokken ook allemaal jongens met wie ik eerder samen had gevoetbald in de jeugd bij IJsselmeervogels. Ik zag daarom onvoldoende perspectief. Een gevoelskwestie. Met DVS’33 was ik daarna in principe rond, maar ik had toen nog geen rijbewijs. Met het openbaar vervoer was dat niet te doen. Megazonde.”

Kool voetbalde nog wel twee periodes bij het Soester VVZ’49, dat destijds in de eerste klasse acteerde, maar niet helemaal op volle kracht. ,,Er waren belangrijkere zaken. Toen ik voor het eerst bij VVZ voetbalde, was mijn vrouw in verwachting van ons eerste kindje. Ik had zelf een drukke baan. Als je echt voor voetbal wilt gaan, dan moet je andere keuzes maken. Ik weet dat ik daarom niet het maximale uit mijn loopbaan heb gehaald. Maar goed, ik heb het wel altijd naar mijn zin gehad bij mijn clubs. Dat vind ik minstens zoveel waard.”

Gretigheid

Bij de Baarnse zaterdagtweedeklasser namen aan het eind van afgelopen jaargang gelouterde spelers als Pascal van Drie, Niels van Duijn en Joffrey de Beer afscheid. Daar kwamen onder anderen tien jeugdspelers voor terug. ,,Dit seizoen wordt het een mooie uitdaging om ons te handhaven. In de breedte zijn we minder geworden, denk ik. De opengevallen posities zijn wel goed ingevuld. We hadden met TOV heus wel meer spelers van buitenaf kunnen halen, maar daar schiet je op lange termijn niets mee op. De gretigheid springt er die jonge spelers ook vanaf. Mooi om te zien.”

Bang voor een afstraffing morgenmiddag in de seizoensopening bij zijn oude club Veensche Boys is Kool echter niet. ,,Veensche Boys is dit seizoen in 2B weer een voorname titelkandidaat, maar wij willen net als elk team goed aan het seizoen beginnen. We komen dus zeker niet voor een puntje naar Nijkerkerveen.”

Pot tegen Veensche Boys wil ik echt niet missen

De voorbereiding van Erik Kool op het nieuwe seizoen werd danig in de war geschopt door een spierkneuzing in een bovenbeen, een zogenoemd ‘ijsbeentje’. De blonde aanvaller liep de blessure, die hem een paar weken zoet hield, tijdens de training op. ,,Dat was heel pittige en vervelende blessure”, omschrijft Kool. ,,Dat hele been werd stijf en die hamstring werd helemaal paars. Ik kon er in het begin helemaal niets mee. Gelukkig ben ik na een voorspoedig herstel net op tijd fit voor het eerste competitieduel bij Veensche Boys. Die pot wilde ik echt niet missen.”

Bron AD

 

Webshop
Webshop
Archief berichten