Volgende wedstrijd

Alle komende competitiewedstrijden zijn tot nader order afgelast

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Be Quick Zutphen
Dinxperlo FC *
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
Merino’s De
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC
* Kiest voor zondagvoetbal

Uitslagen 7 maart

Veensche B – Dinxperlo 2-0
Renswoude – FC Horst 2-1
Lunteren – VRC 3-0
Merinos – Unicum 2-2
Batavia – Be Quick 8-3
Dronten – Lelystad 7-0
Valleivogels – AVW 3-1

Activiteiten kalender
Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

Gerritsen: Wij hebben tegen Veensche Boys gespeeld als kleine kinderen

Peter Gerritsen, trainer van ESA Arnhem, kon alleen maar berusten in de afstraffing die zijn ploeg kreeg van Veensche Boys. Het werd liefst 0-7. De rentree van ESA in de tweede klasse is daarmee uitgedraaid op een volslagen mislukking. ‘De grote uitslag is een gevolg van, maar als je ziet hoe het tot stand komt… Veensche Boys strafte onze fouten genadeloos af. We hebben in de eerste helft veel te zwak gespeeld. Drie fouten van ons zijn drie doelpunten voor Veensche Boys. Dan weet je dat je het heel lastig gaat krijgen. Veensche Boys is een ervaren groep. Wij hebben gespeeld als echt hele kleine kinderen.

Vorige week werd door ESA nog gewonnen van een eersteklasser. Vanwaar dan nu deze terugval?

Peter Gerritsen: Dat zegt misschien iets over de jeugdigheid en de grilligheid van mijn groep. Bij vlagen kunnen wij echt fantastisch voetbal spelen. Maar goed, we geven vandaag de wedstrijd in de eerste helft helemaal uit handen.

De laatste linie van ESA stond steeds maar op één lijn

Peter Gerritsen: Klopt. Er werd te weinig doorgestapt en er was te weinig mandekking op het juiste moment. In de tweede helft zijn we nog met een bepaalde intentie gestart en we zetten meer druk vooruit. Maar op een gegeven moment valt de 0-4, ook weer een fout van onze kant. Tja, dan wordt het gewoon lastig. Het was klaar. Ik hoop dat het voor de groep een duidelijk sein is wat de tweede klasse allemaal gaat brengen. We hebben natuurlijk twee jaar in de derde klasse mogen meedraaien en we zijn vorig seizoen gepromoveerd. Leuk gedaan in de beker, we zijn door, maar dit zijn andere potjes en dan moeten we er ook staan.

Ik denk dat Veensche Boys dit resultaat zelf ook niet had verwacht.

Peter Gerritsen: Ik kijk puur naar mijn eigen ploeg. En ik had vandaag een heel ander ESA verwacht dan dat ik heb gezien. We hebben bij lange na ons niveau niet gehaald. Dat schrijnt wel en is wat pijnlijk. Als je een foutje maakt, dan straft Veensche Boys dat fantastisch afgestraft in de eerste helft.

Hoe dan ook: ESA is met een bepaald perspectief de competitie ingegaan. Jullie gaan voor behoud in de competitie?

Peter Gerritsen: Dat is onze belangrijkste doelstelling. Wij willen handhaving in de tweede klasse. Dat moeten we proberen zo snel mogelijk te bewerkstelligen. Hoe dat gaat lopen, moeten we nog zien. We kunnen een fantastisch niveau halen en alle ploegen verrassen, maar vandaag hebben we duidelijk laten zien dat wij daar nog niet tegen opgewassen zijn. Wij hebben vandaag niet gebracht wat wij kunnen en dat is een goede les voor onze groep.

Tekst en foto’s Kees van den Heuvel

Archief berichten