Volgende wedstrijd

23 februari: BFC – Veensche Boys (15.15 uur)

Stand 2e Klasse B

1 FC De Bilt 38
2 Delta Sports 29
Veensche Boys 28
4 Waterwijk 26
5 De Meern 24
6 BFC Bussum 22
7 Benschop 22
8 JSV Nieuwegein 21
9 IJFC 20
10 Loosdrecht 19
11 Lopik 19
12 FC Almere 19*
13 TOV Baarn 18
14 Odysseus’91 10
* Punt in mindering

Uitslagen 16 februari

Odysseus – Benschop 0-1
Delta Sports – Lopik 3-0
IJFC – TOV 2-2
Veensche B – De Meern 0-3
FC Almere – De Bilt 4-3
Loosdrecht – Waterwijk 0-3
JSV – BFC 1-0

Activiteiten kalender

22 februari 2019
Bingo 19.30 uur

1 maart 2019
Klaverjassen 20u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 8
2 Danny Brouwer 6
3 Kevin Hols 3
4 Kilian van Kasteel 2
4 Stefan Fredriksen 2
4 Tom van Donselaar 2
4 Edwin van der Molen 2
5 Ivo te Velthuis 1
5 Bas van de Grootevheen 1
5 Menno van der Woude 1
5 Niels Buijtenhuis 1
5 Eigen doelpunt 1

***  Binnenkort foto-actie met Boni-supermarkt *** 

Geweldige competitiestart Hoofdklasse debutant Veensche Boys 2 na 0-1 winst bij VVOG

Een van oor tot oor glunderende coach Marco Brouwer was het directe gevolg van de 3-punter. “Het mooie is dat mijn team naast zo nu en dan goed voetbal te laten zien, nu ook bewezen heeft dat het onder zware druk een wedstrijd naar een goed eindresultaat kan slepen. Vooral in de tweede helft stonden ze gewoon goed en was het uiteindelijke aantal doelpogingen van de thuisclub minimaal. Op basis van het aantal kansen voor Veensche Boys had de uitslag wat dat aangaat nog wel hoger kunnen uitvallen”.

Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam in de 34e minuut van “good-old” Bart van Tiggelen na een geweldig aangesneden vrije trap vanaf de rechterkant van linkspoot Menno van der Woude. De laatste maakte bij tijd en wijlen zijn tegenstanders helemaal gek, hij kapte en draaide en sprintte dat het een lieve lust was maar was in de eindpass wat ongelukkig. Het werd voor de Blauwe Helden en de 10 meegereisde supporters uiteindelijk een heerlijk voetbalmiddagje, met veel strijd aan beide kanten en een technisch hoogwaardig VVOG dat – naar mijn bescheiden mening – op basis van inzet wel een punt verdiend had maar meer ook niet. “Eigenlijk gewoon verdiend verloren”, zei een VVOG-supporter me die veel verstand van voetbal heeft. Ikzelf zag vooral veel schoonheid in het voetbal van VVOG, met vaak klinkende combinaties maar ook veel werk aan de winkel voor de voorwaartsen: teveel eilandjes, zelfzuchtigheid en gebrek aan gogme bezorgden de Veensche Boys doelman een gemakkelijke middag.

Petje af voor de Blauwe Helden onder leiding van superman en captain Friso Doornhof, waar nog geen sleet op zit. Hij en Bart van Tiggelen bleken ook vandaag weer goud waard en lijken dit seizoen onmisbaar in dit Veensche Boys 2.

“Nog maar niet te vroeg juichen”, zei Brouwer me na afloop. “Maar al met al hebben we een droomstart als debutant en dat is natuurlijk lekker. Als je als debutant slecht uit de startblokken komt dan denk je al gauw dat je misschien onterecht gepromoveerd bent. Maar zien waar we volgende week staan als DVS op bezoek komt”.

 

Sibert van Leeuwen

Webshop
Webshop
Archief berichten