Volgende wedstrijd

Geen wedstrijden A-selectie

Stand 2e Klasse B

1 FC De Bilt 59 (K)
2 Delta Sports 48
3 FC Almere 45*
4 BFC Bussum 41
5 De Meern 38
Veensche Boys 38
7 Waterwijk 38
8 Loosdrecht 37
9 JSV Nieuwegein 36
10 IJFC 36
11 Benschop 27
12 TOV Baarn 27
13 Lopik 24
14 Odysseus’91 21
* Punt in mindering

Uitslagen 25 mei

Veensche Boys – Odysseus 4-3
Almere FC – BFC 2-2
De Meern – Waterwijk 4-0
Loosdrecht – Lopik 3-0
IJFC – Benschop 1-0
FC De Bilt – TOV 6-1
JSV – Delta Sports 3–1

Activiteiten kalender

14 juni 2019
Bingo 19.30 uur

21 juni 2019
Klaverjassen 20u

21-23 juni 2019
Jeugdkamp

28 juni 2019
Bingo 19.30 uur

5 juli 2019
Klaverjassen

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 10
1 Danny Brouwer 10
2 Kevin Hols 5
2 Tom van Donselaar 5
3 Stefan Fredriksen 3
4 Kilian van Kasteel 2
4 Edwin van der Molen 2
4 Bas van de Grootevheen 2
5 Ivo te Velthuis 1
5 Menno van der Woude 1
5 Niels Buijtenhuis 1
5 Rody Buitenhuis
5 Eigen doelpunt 1

***  Vrijwilligersavond 8 juni *** Volg Zomerfit bij Fortius *** 

Geweldige prestatie van Veensche Boys 2: DETO 2 met niet minder dan 4-0 naar huis gestuurd

Er gebeurde enorm veel in de eerste helft op het winderige hoofdveld van De Blauwe Helden. Het dwong me er toe om niet eens in steno, maar in “afkortingen” en “initialen” mijn spinsels aan het opschrijfboekje toe te vertrouwen. Dat boekje wordt steeds dunner, want als het verslag af is, dan scheur ik de bladzijden eruit en gooi ze weg. Hoeven we er ook nooit meer op terug te komen (…).

In de 10e minuut noteerde ik een GR (goede redding) van Jasper van Leeuwen, gevolgd door een GUD (goed uit doel) van dezelfde keeper, het waren de speldenprikjes van DETO, een op zich stevige ploeg die menige veel hoger geplaatste club dit seizoen op een nederlaag trakteerde. In de 13e minuut een 2-tal geweldige kansen die “zomaar” de 1-0 had kunnen betekenen, tot tweemaal toe in amper 20 seconden was het MW (Menno vd Woude) die de GK (goede keeper) van DETO tot uiterste krachtsinspanningen dwong. Dat deed hij ook in de 20e minuut, het was veel eenrichtingsverkeer richting het DETO doel, de speldenprikjes van DETO deden geen pijn en tot een haak- of breinaald kwam het nooit. Al met al een redelijk eenvoudige middag voor de keeper van Veensche Boys, die overigens wel goed mee voetbalde.

In de 21e minuut was BT (Bart v Tiggelen) he-le-maal klaar met het missen van de dotten van kansen, hij ging alleen op avontuur, dolde en draaide een 5-6 tal roodhemden, schoof de bal op links naar MW (Menno vd Woude) op de linkerkant die de bal in 1 tijd weer in de 16 bracht bij BT (Bart v Tiggelen) die keurig afmaakte, een wereldgoal, gewoon klasse.

De goed in zijn vel zittende Menno vd Woude bediende in de 42e minuut op een fraaie manier Stan van t Hazeveld, die vervolgens als “aangever” de kans aan Menno gaf om de 2-0 aan te tekenen! Na de rust, al in de 46e minuut, ging de boel op slot na een fraaie van Fabian Bezembinder op aangeven van Jiri van Kasteel: 3-0.

Het was in het restant van de tweede helft afgezien van vele technische hoogstandjes niet echt boeiend meer, een Veensche Boys dat niet meer hoefde en een DETO dat het gewoon niet meer zag. De wind werd ook deze week weer Winnaar, spelbreker en 12e man tegelijk: te nadrukkelijk aanwezig. Mijn voetbalwijsheid van de dag: je kunt beter tegen de wind inspelen want dan kun je beter overweg met de lange bal, de steek en het schot op doel (pas op: niet te veel slice!!). De 4-0, dik verdiend, viel na geweldig doorzetten van Menno op rechts, voor de zoveelste keer werd de verdediging gedold en werd de ingevallen Raymon Kas op maat bediend: koppend werd de eindstand bereikt.

Doelstelling bereikt: DETO staat lager dan Veensche Boys en dus is dan de opdracht: 3 punten in huis houden. Kenners zeggen dat het Tweede het bijzonder goed heeft opgepakt, met alweer de derde zege op rij kan de ploeg er vanuit gaan dat het zich handhaaft in de Hoofdklasse, niet gek voor een debutant!!

Geen echte uitblinkers vandaag, vooral teamgeest, onverzettelijkheid, bal veroveren en druk zetten waren de sleutelwoorden van de eerste helft. Genoeg om het in de tweede helft iets frivoler te doen, niet altijd naar de zin van coach Marco Brouwer maar die heeft ongetwijfeld een dikke voldoende genoteerd voor het hele team, dat nu 7e staat:

In de basis: Jasper van Leeuwen, Bart van Tiggelen, Harm-Geert Bakker, Jordi van Weert, Rody vd Beek, Jiri van Kasteel, Friso Doornhof, Fabian Bezembinder, Stan van ‘t Hazeveld, Menno vd Woude  en als wisselspelers Raymon Kas, Melvin van Diest, Michael Zwanenburg, Wesley Deen

Sibert van Leeuwen

Foto’s Kees van den Heuvel

Webshop
Webshop
Archief berichten