Volgende wedstrijd

Vanwege het coronavirus worden voorlopig geen wedstrijden gespeeld

Stand 2e Klasse G 20/21

1 Unicum 9
2 ASV Dronten 9
3 Valleivogels 9
4 Batavia’90 8
5 VRC 7
6 Horst FC 6
7 Veensche Boys 5
8 Lelystad’67 5
9 Renswoude 4
10 AVW’66 4
11 Lunteren 3
12 OVC 3
13 VSCO’61 1
14 OWIOS 0

Uitslagen 10 oktober 2020

Renswoude – Veensche B 0-0
VSCO – OVC 1-2
Valleivogels – Lunteren 5-1
Unicum – Lelystad 4-0
Batavia – VRC 3-3
asv Dronten – Horst 3-1
AVW – OWIOS 3-2

Activiteiten kalender

23 oktober 2020
Ajax Clinic

Topscoorderslijst

1. Tom Cozijnsen 1
1. Nico van den Brom 1
1. Rody Buitenhuis 1

 

Hans, Friso, Bart, Harm-Geert en Ferdi

Hans, Friso, Bart, Harm-Geert en Ferdi

Ivo heeft mij een paar dagen geleden gevraagd om jullie toe te spreken, maar er niet bijgezegd of ik dat “per persoon” of “in groepsverband” zou moeten willen doen. Laat ik maar bij het begin beginnen. Ik schat om te beginnen in dat hij mij gevraagd heeft dit te doen omdat jullie in het rijke bezit zijn van kinderen, en dat zijn er opgeteld al zoveel dat je er een voetbal-ELFtal van zou kunnen maken! Ook zou het kunnen zijn omdat jullie de “sterkhouders” geweest zijn van het zo succesvolle Tweede Elftal van Veensche Boys. De kartrekkers. De waterdragers, de mannen met ervaring. Wellicht hebben jullie er indirect voor gezorgd dat “het jonge spul” door jullie beter is gaan voetballen. Het is zeker zo, dat er nogal wat wedstrijden zijn geweest die juist door jullie inbreng over de streep zijn getrokken.

Hans, een ouwe getrouwe die maar liefst 13 jaar leider is geweest, vele malen wilde stoppen maar juist door de successen van de laatste 6 jaar door wilde gaan. Bart en Friso, er bij gehaald in 2012 of 2013, hebben 3 kampioenschappen meegemaakt, promotie naar de Hoofdklasse en 2 seizoenen in de Eerste Klasse om een promotieplek gevochten waarbij de kraker tegen Sparta Nijkerk 2 een knotsgek gevecht opleverde. Ferdi en Harm-Geert, jullie waren er bij toen we kampioen werden in de Eerste Klasse en maakten uiteraard ook het Veensche debuut mee in de Hoofdklasse. En de foto’s liegen niet: jullie waren er bij tijdens de kraker tegen Sparta Nijkerk 2.

Zes geweldige seizoenen op rij, er is veel over gezegd en geschreven, ze zijn hier vanavond niet bij of zijn of waren het laatste jaar geblesseerd of wat dan ook, maar “sterkhouders” waren toch ook Michel Kas, Nick de Boer, Sebastiaan Blom, Gerwen Rebel, ver weg Martijn Schmidt en Ronald Docter, en een hele sterke “subcategorie” sterkhouders zoals de beide keepers Martijn en Jasper, IVO!!!, Herbert vd Ham, Kevin Hols, Menno vd Woude, Chiel Wery, de broertjes van Weert, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Hoe dan ook, en ik heb daar vaak over geschreven, konden de absolute jonkies zoals Rody van de Beek en Rody Buitenhuis, Jiri van Kasteel, opbloeien onder de vleugels en begeleiding van de oudere jongeren. Waarbij de inbreng van Eddy Hof, Roger Lantinga en Marco Brouwer onvergetelijk was en natuurlijk van de grensrechters Harrie vd Bunt, Marco Hols, en elftalbegeleiders Ivo en Hans. Ook dit jaar zal ik alle namen noemen in de Presentatiegids.

Dan toch nog iets op de man af: genoten van jullie alle 5: Hans, Friso, Bart, Harm-Geert en Ferdi.

Hans, we waren het niet altijd eens, maar meestal wel, en ik weet zeker dat ieder voetbalelftal in Nederland blij zou zijn met een leider zoals jij. Goed voor je jongens, uitlaadklep en gesprekspartner van de trainers, goede gastheer voor tegenpartij en scheidsrechter, ook na de wedstrijden!

Harm-Geert, ik heb oprecht genoten van je onverzettelijkheid als een verdediger met scorend vermogen, loopsnelheid en kopkracht. Mooi dat je bij dit elftal was want het niveau van Veensche Boys 1 kun je met gemak aan. Heer en meester in de 16 meter, en zelden op een fout te betrappen.

Fur, jaja, een in mijn ogen mooie voetballer, met gogme en dat is belangrijk. Negatief? Mwahh, we horen en zien wel eens zwabberbenen ofwel soms lijkt het of de benen niet doen wat het hoofd heeft verzonnen maar hoe dan ook genoten van je vele doelpunten de 1 nog mooier dan de ander. Soms ook de eenzame spits, een vervelende positie als de ballen niet of nauwelijks aankomen, door onkunde of gewoon omdat je tegenstander te sterk is.

Bart jij staat bekend als een van de meest talentvolle voetballers van de laatste jaren bij Veensche Boys, qua fysiek, spelinzicht, techniek, ook gogme (!) kun je nog jaren mee. Ik herinner me een bekerwedstrijd heel ver weg en ik weet niet meer waar dat was, maar je hielp als invaller van het eerste het team een ronde verder, met meerdere doelpunten. Weet jij het nog (..) en omdat je ook maar een mens bent komt er ook wel eens een gevaarlijke terugspeelbal van je voet. Vanzelfsprekend geef je daarna vol gas om je fout meer dan goed te maken!!

Friso, als Cees van Domselaar niet al mister Veensche Boys was dan was jij het wel. Onverzettelijk, onverzadigbaar, soms ontoelaatbaar, onbespreekbaar (elke gele kaart), onkreukbaar, onaantastbaar, ongenadig. Klappen met die hap. Slim, dus gogme, op het randje, welbespraakt, mini-oorlogje spelen met de scheids, wel altijd beleefd, goed opgevoed, op het randje. Zes seizoenen captain van het tweede, iedereen zal accepteren dat je als de nood echt hoog is – of wordt – dat je nog eens incidenteel een wedstrijdje terugkomt. Hoe dan ook, het elftal waar je nu in komt zal blij met je zijn. Trouwste toeschouwers: Pa, soms ma, Willem.

Een enkel woord voor zoon Jasper. Ik sta hier omdat hij zo nodig op voetbal moest en nog wel bij Veensche Boys ook. Ik vind hem, maar ook Martijn, een schoolvoorbeeld van discipline, enthousiasme, teamgeest, loyaliteit, integer, bepaald geen “mannetjesputter”. Superkeeper afgewisseld met afgrijselijke blunders. Iedere wedstrijd een “Jaspermomentje” we lachten er om langs de lijjn. Jongeman het ga je goed bij PVCV 6!! Je hebt mij en vele anderen geweldige jaren bezorgd hier bij Veensche Boys.

Ik heb – tot slot – ook genoten van de 3 trainers Eddy, Roger en Marco. Zij konden floreren omdat ze over het algemeen voor een geweldige groep stonden. Marco heeft het wel het zwaarst gehad in de Hoofdklasse – toch geweldig gedaan met een 8e plek, Eddy draaide topjaren met 2 kampioenschappen en nacompetitie en Roger deed daar niet voor onder met bijna promotie in zijn eerste jaar en later het kampioenschap van de Eerste Klasse. Jammer dat hij vroegtijdig bij het Eerste elftal wegmoest!

Het ga jullie goed – Sibert

Archief berichten