Volgende wedstrijd

Er zijn geen actuele wedstrijden

Stand 2e Klasse

FC Almere
BFC Bussum
Benschop
FC De Bilt
Delta Sport
IJFC
JSV Nieuwegein
SV Loosdrecht
SV Lopik
De Meern
Odysseus’91
TOV Baarn
Veensche Boys
Waterwijk

Uitslagen 26 mei

Veensche B – Valleivogels 1-4
OWIOS – BlauwGeel 2-1
Lunteren – FC Horst 1-0
Lelystad – VVOP 1-2
Scherpenzeel – VSCO 1-1
AGOVV – Renswoude 1-1
ESA – AVW 0-3

Activiteiten kalender

27 juli 2018
Klaverjassen 20 u

25 augustus 2018
Openingsfeest

21 september 2018
Noppen/naaldhakken feest

17 augustus 2018
Bingo 19.30 uur

 

Topscoorderslijst

1 Yannick Bouw 31
2. Danny Brouwer 9
3. Herbert van den Ham 3
3. Stefan Fredriksen 3
3. Menno van der Woude 3
4. Harry Hamstra 2
4. Bas van de Grootevheen 2
4. Kevin Hols 2
4. Edwin van der Molen 2
5. Ivo te Velthuis 1
5. Gerard Kroonenberg 1
5. Brian Duijst 1
5. Alwin van Domselaar 1

 

 

***  Nieuwbouw wordt 25 augustus geopend ***

Hard gewerkt door JO17-1

Afgelopen zaterdag stond al weer de derde competitiewedstrijd voor de JO17-1 in de tweede klasse op het programma. In de eerste twee wedstrijden was al te zien dat we in deze klasse thuishoren. De eerste thuiswedstrijd ging dan wel verloren tegen Lelystad ’67 JO17-3 met 0 – 2, echter hebben we toen laten zien, dat je ondanks verlies toch een goede wedstrijd kunt spelen. Maar dat laatste telt niet, want het gaat om de punten tenslotte. Dat moet je altijd in je gedachte hebben met voetballen.

 

De vele kansen die er de eerste wedstrijd niet in wilden gaan, werden in de eerste helft van de tweede wedstrijd, uit tegen Batavia ’90 JO17-1 in Lelystad, wel goed benut. Een dik verdiende 0 – 4 voorsprong bij de rust met goals van Roy, Marnix, Julian en Stan op basis van goede teamspirit, scherpte en veel werklust voor elkaar. En dat zijn een paar van de basisdingen in het voetbal. Na rust wilden er een paar ballen niet in, voorlangs, paal en lat werden geraakt. Batavia ‘90 kon nog terugkomen op 2 – 4, maar dat bleek uiteindelijk alleen voor het scorebord te zijn. Prima eerste helft gespeeld, tweede helft wat minder maar goed geknokt en de punten dik verdiend mee naar huis genomen.

Afgelopen zaterdag was er de thuiswedstrijd tegen Lelystad ’67 JO17-2. Een op papier lastiger tegenstander, want een selectie elftal van een club waar ze 9 elftallen in de JO17 hebben. We konden onze borst natmaken. Na de aftrap van Stan lag de bal echter al na 15 seconden in het net bij de tegenstander. We verloren na de aftrap nog even de bal en als ik het goed heb gezien werd ie gelijk weer door Serena terug veroverd. Na haar tikkie op Julian volgde gelijk een dieptepass op Roy, die sneller bleek als de verdedigers en laag onder in de hoek netjes afrondde. Na de overname op het middenveld en snelle tegenstoot een goal uit het boekje, daar waar de tegenstander nog niet helemaal aan de wedstrijd begonnen leek.

 

Hierna kregen we het moeilijk ondanks onze werklust. Lelystad ’67 bleek in werkelijkheid ook een hele goede en lastige tegenstander. We konden niet goed in ons spel komen en de rest van de eerste helft moesten we veel achter onze tegenstanders aan. Met de rust was het 1 – 4. Na rust was er hetzelfde spelbeeld, maar we hadden de zaakjes verdedigend wel beter onder controle dan in de eerste helft, alhoewel er nog 1 goal in ging. Goed praten en elkaar op tijd coachen (en dat van elkaar accepteren), zodat de organisatie altijd goed is en het elftal goed “staat”, da’s belangrijk.

 

Al met al een wedstrijd waarin we “nu” nog te kort kwamen op een aantal vlakken tegen een goede tegenstander. Voordeel daarvan is dat we nu wel weten wat er van ons wordt gevraagd tegen zulke tegenstanders, en waar we nog aan moeten werken met elkaar en individueel. Positief was de werklust voor elkaar, de schouders eronder en niet mauwen op elkaar, ondanks de achterstand met de rust. Met deze instelling hebben we er alle vertrouwen in dat ons het gaat lukken en dat het een leuk seizoen kan worden.

 

Volgende week geven we weer gas jongens, ook al is het een vriendschappelijke pot!

Henk Berculo

Foto’s Kees van den Heuvel

Sponsoren
Webshop
Webshop
Archief berichten