Volgende wedstrijd

25 mei: Veensche Boys – Odysseus (14.30 uur)

Stand 2e Klasse B

1 FC De Bilt 56 (K)
2 Delta Sports 48
3 FC Almere 44*
4 BFC Bussum 40
5 Waterwijk 38
6 De Meern 35
Veensche Boys 35
8 Loosdrecht 34
9 JSV Nieuwegein 33
10 IJFC 33
11 Benschop 27
12 TOV Baarn 27
13 Lopik 24
14 Odysseus’91 21
* Punt in mindering

Uitslagen 18 mei

BFC – De Meern 1-1
Lopik – FC Almere 0-1
Odysseus ’91 – Loosdrecht 6-0
Benschop – Veensche B 2-3
Waterwijk – FC De Bilt 1-5
Delta Sports – IJFC 0-2
TOV – JSV 2-1

Activiteiten kalender

24 mei 2019
Klaverjassen 20u

31 mei 2019
Bingo 19.30 uur

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 9
2 Danny Brouwer 8
3 Kevin Hols 5
3 Tom van Donselaar 5
4 Stefan Fredriksen 3
6 Kilian van Kasteel 2
6 Edwin van der Molen 2
6 Bas van de Grootevheen 2
7 Ivo te Velthuis 1
7 Menno van der Woude 1
7 Niels Buijtenhuis 1
7 Eigen doelpunt 1

***  Vrijwilligersavond 8 juni *** Volg Zomerfit bij Fortius *** 

Het gas erop bij Veensche Boys JO19-1

Veensche Boys JO19-1 heeft er in de thuiswedstrijd tegen de nummer vijf van de ranglijst geen twijfel over laten bestaan. De ploeg van drainer Andre Geurtsen liet DVS’33 al in de eerste helft zien, dat er maar een enkele ploeg aanspraak kon maken op de drie punten. De eerste vijftien minuten van de match waren nog wat onwennig en te zien was dat beide ploegen lang niet aan echte wedstrijden hadden geroken. De wat aftastende houding van Veensche Boys in de beginfase, werd afgesloten met een messcherpe counter van de blauw-witten in de vijftiende minuut. Het was Jeffrey van Koningshoven die aan de bron stond van de snelle aanvallende uitval. Hij wist de vrije trap van de DVS’33 te onderscheppen en bracht Robin van Duinkerken in stelling. Met een messcherpe pass stuurde van Duinkerken Luc Jagtenberg de ruimte in. Spits Jagtenberg maakte vervolgens ‘de counter uit het boekje’ op een fraaie wijze af, 1-0. Het krachtsverschil tussen beiden ploegen werd gaande de eerste helft steeds duidelijker. Toch kwam de thuisploeg op ietwat fortuinlijke wijze op een 2-0 voorsprong. De speler die bekend staat om zijn ‘solo-mio’s‘, aanvoerder Rodney Hop, kreeg het weer eens op zijn heupen en passeerde als een mezzo-sopraan flierefluitend Jan en allemaal. Pas in de vijandelijke zestien-meter werd de serenade van Hop abrupt afgestopt. De resolute reactiefluit van de scheids maakte het optreden van Hop compleet, maar was misschien een beloning die ietwat te veel van het goede was. De gegeven penalty was echter wel een feit. Tja, daar waar vele topclubs problemen hebben met het afmaken vanaf elfmeter, zouden wij zeggen koop de specialist van ’t Veen! Want de shoot-ou’ts van Marco komen er toch nooit. Voor de zoveelste maal dit seizoen maakte Jiri van Kasteel op een beslissend moment geen fout vanaf strafschopstip, 2-0.  

Vervolgens gebeurde er iets waar menigeen die van voetbal houd warm bij blijft. Zeker in deze tijden. De aanstaande overwinning van Veensche Boys JO19-1 werd gevierd met een ‘kopstoot’. Zo eentje waarvan de schoonheid je pas doordringt als hij al in het mandje is weggezakt. De vrije trap kwam van Rodney Hop en Jeffrey van Koningshoven kopte de bal binnen vanaf vijftien meter (!). De 3-0 was daarmee een feit. Nog voor de rust liet ook Jiri van Kasteel zien zijn hoofdje te kunnen gebruiken. In de vierenveertigste minuut gaf Melvin van Diest een fraaie voorzet en Jiri van Kasteel zorgde met zijn kopstoot voor een lichte overwinningsroes, 4-0.

Na de rust liet het technisch hart van de ploeg de nodige andere spelers opdraven binnen de lijnen. Er werd ook de tweede helft zeer behoorlijk gevoetbald en een combinatie tussen van Kasteel en van Koningshoven zorgde er in de zesenzestigste minuut voor, dat de laatste speler met het binnenkantje op effectieve wijze het laatste punt van de wedstrijd wist te zetten, 5-0.

Trainer Andre Geurtsen was na afloop een tevreden coach: ‘Ik ben zeer trots op mijn jongens, ze hebben lang stil gelegen en pakken de draad meteen na de winterstop direct goed op. Er verdiende vandaag er maar 1 ploeg de winst en dat was mijn ploeg. Natuurlijk kan het altijd beter, maar het gaat er nu wel om dat we geen punten meer laten liggen. Nee, ik ga niet zeggen wij moeten nu alles zetten op het feit dat we vanaf nu iedere wedstrijd moeten winnen, haha. Maar volgende week spelen we de kwartfinale om de districtsbeker in Zwolle tegen ZAC en een week later spelen wij uit in Lunteren tegen de koploper. Het zijn cruciale duels.  Het zijn wedstrijden waar mijn jongens er moeten staan, willen ze prijzen winnen. Ik heb er een groot vertrouwen in dat wij die klussen gaan klaren”.

Bron: Drainer.nl

Webshop
Webshop
Archief berichten