Volgende wedstrijd

Geen wedstrijden A-selectie

Stand 2e Klasse G

Asv Dronten
AVW’66
Batavia’90
Be Quick Zutphen
Dinxperlo FC
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
De Merino’s
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC

Uitslagen

Er zijn geen actuele uitslagen

Activiteiten kalender

19 juli 2019
Klaverjassen 20u

2 augustus 2019
Klaverjassen 20u

9 augustus 2019
Bingo 19.30u

 

Topscoorderslijst
***  Kantine in de zomer geopend op zaterdag en vrijdag *** Bingo begint weer 9 augustus *** Om de twee weken klaverjassen in zomer *** Volg Zomerfit bij Fortius *** 

Het is buigen of barsten voor Veensche Boys 1

Veensche Boys speelt de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen koploper FC De Bilt. De Veners verloren de laatste twee duels in de competitie en hebben een zege nodig om het seizoen levend te houden. Aanvoerder Stefan Fredriksen is zich daar terdege van bewust. ,,Als wij verliezen, wordt het gat wel heel groot. Ik denk niet dat De Bilt een verschil van tien punten gaat weggeven na de winterstop, al weet je nooit wat er kan gebeuren”, vertelt de 33-jarige Fredriksen. ,,Bij winst is het verschil vier punten en blijven wij in de top 3 staan. Het besef moet er bij ons zijn dat zaterdag alleen de winst telt.”

Fredriksen verwacht op sportpark Weltevreden een lastig duel. ,,Twee jaar geleden hadden wij het daar ook moeilijk. De omstandigheden zijn ook niet ideaal, want er staat altijd een gure wind, het kunstgrasveld is oud en de accommodatie heeft ook niet echt veel sfeer. Maar misschien roepen die omstandigheden juist wel andere krachten bij ons op.”

De aanvoerder van de ploeg van trainer Roger Lantinga is ervan overtuigd dat Veensche Boys komende zaterdag iets anders moet gaan spelen. ,,We hebben allemaal voetballers in het team, maar het besef moet er zijn dat lekker spelen niet genoeg is. We moeten de beuk erin gooien, harder voor elkaar werken en ons richten op het tegenhouden. De laatste twee wedstrijden ging dat niet altijd even goed.”

Hoewel Veensche Boys twee keer met 2-1 verloor, van respectievelijk JSV Nieuwegein en Loosdrecht, is Fredriksen van mening dat die uitslagen niet de verhoudingen op het veld weergaven. ,,De tegenstanders creëerden veel kansen, maar lieten die liggen. In het begin van het seizoen gaven we vrijwel niets weg. Van wat ik hoor is De Bilt echt een voetballende ploeg. Wij zullen moeten inzakken en hopen op een aantal uitbraken. Voetballend kunnen wij op dit moment onze wil niet aan een tegenstander opleggen”, is de middenvelder eerlijk.

Toch wil Fredriksen ook een kanttekening plaatsen. ,,De resultaten na elf wedstrijden zijn echt niet slecht, maar de negativiteit overheerst nu. Daar moeten we voor waken, want we hebben genoeg kwaliteit om bovenin mee te doen. Het doel blijft een periode of eventueel het kampioenschap.”

De routinier, die elf seizoenen speelde bij Sparta Nijkerk, overweegt om zijn voetbalschoenen op te bergen. ,,Hoe mooi zou het zijn om met promotie afscheid te nemen bij Veensche Boys? Het kan mijn laatste seizoen worden, daar ben ik nog niet over uit.”

Bron: AD

Webshop
Webshop
Archief berichten