Volgende wedstrijd

Vanwege het coronavirus worden voorlopig geen wedstrijden gespeeld

Stand 2e Klasse G 20/21

1 Unicum 9
2 ASV Dronten 9
3 Valleivogels 9
4 Batavia’90 8
5 VRC 7
6 Horst FC 6
7 Veensche Boys 5
8 Lelystad’67 5
9 Renswoude 4
10 AVW’66 4
11 Lunteren 3
12 OVC 3
13 VSCO’61 1
14 OWIOS 0

Uitslagen 10 oktober 2020

Renswoude – Veensche B 0-0
VSCO – OVC 1-2
Valleivogels – Lunteren 5-1
Unicum – Lelystad 4-0
Batavia – VRC 3-3
asv Dronten – Horst 3-1
AVW – OWIOS 3-2

Activiteiten kalender

Vanwege het coronavirus zijn er geen activiteiten

Topscoorderslijst

1. Tom Cozijnsen 1
1. Nico van den Brom 1
1. Rody Buitenhuis 1

 

Het zit Veensche Boys 2 niet mee

Het zit Veensche Boys 2 niet mee. In de slotfase ging het team heel ongelukkig alsnog onderuit tegen Berkum 2. Het werd 2-4 op het sportcomplex aan de Nieuwe Kerkstraat. Tot dusver heeft Veensche Boys 2 nog geen wedstrijdpunten behaald, terwijl het wel fantastisch speelt. Foto’s Kees van den Heuvel

Dit schreef Berkum 2 over de wedstrijd

Op voorhand was de wedstrijd tegen Veensche Boys een belangrijke; Berkum 2 kon bij winst en gunstige uitslagen op andere velden de koppositie overnemen. Veensche Boys 2 had nog geen punten weten te pakken in de eerste wedstrijden. Dat theorie en praktijk vaak niet hetzelfde zijn, bleek maar weer.

Spel golfde op en neer
Beide ploegen begonnen goed aan de wedstrijd en dit resulteerde in kansen aan beide kanten van het veld. Veensche Boys 2 leek daarbij in niks op een ploeg die onderaan de competitie thuis hoort met een agressieve speelstijl en bij vlagen verzorgd voetbal. In de 10e minuut resulteerde dit in een goal voor de thuisploeg die wegens buitenspel werd afgekeurd. Een eerste waarschuwing voor Berkum 2. Daarna bleef het spel heen en weer golven, totdat het in de 22e minuut echt raak was voor Veensche Boys. Na een bekeken steekbal werd de linksbuiten in het 16 metergebied vrijgespeeld. Deze speelde de bal breed, waarna de spits gemakkelijk afrondde. Een mooie aanval uit het boekje.

Gelijkmaker uit het niets
Het spel van Berkum 2 bleef na de openingstreffer slordig en allerminst overtuigend. Daar tegenover stond een agressieve tegenstander die veel belangrijke duels bleef winnen. Tegen de verhouding in kwam de gelijkmaker een beetje uit de lucht vallen. Pim Bruinink en Serge Nap lanceerde een aanval over de linkerflank. De terugtrekbal bereikte Roy van der Stouwe die met een bekeken schot vanaf de linkerkant van het zestienmetergebied de verre hoek vond; 1-1.

Meer agressiviteit na rust
In de rust werd geconstateerd dat te veel duels werden verloren om een serieuze kans te maken tegen een sterk Veensche Boys. Er werd 2 keer gewisseld, maar de mentale ommezwaai maakte het verschil. Er werden meer duels gewonnen en voetballend hielpen de spelers elkaar meer dan in de eerste helft. Dit resulteerde in meer druk op het doel van Veensche Boys en kleine kansjes. In de 63e minuut pikte Tobias Mondria de bal op, zocht met overtuiging zijn directe tegenstander op en schoof in de verre hoek raak. Zijn eerste voor Berkum 2 en volgens de ketchupfles-theorie van Ruud van Nistelrooy de eerste van vele dit seizoen!

Alles of niks
De 1-2 inspireerde Veensche Boys om meer druk vooruit te geven. Dit resulteerde in meer werk voor Berkum doelman Jelle Brouwer, maar ook in gevaarlijke tegenaanvallen van Berkum 2. In de 76e minuut nam de rechtsbuiten van Veensche Boys een afgeslagen bal vanaf de rechterkant van de 16 direct op de slof en schoot met links droog binnen in de verre hoek. Wederom een fraaie goal van Veensche Boys; 2-2.

Een geflatteerde eindstand
Met nog een kwartier te spelen leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel. Het spel bleef op en neer golven, maar Berkum wist beter gebruik te maken van de beschikbare ruimte. In de 87e minuut werd een vogelvrije Lars van der Haar vrijgespeeld op het middenveld. Met een bekeken steekpass zette hij Mattijn Huizinga oog in oog met de keeper van Veensche Boys. De routinier schoof de bal koel in de verre hoek. 2-3, een goal die de wedstrijd besliste. Nog geen 2 minuten later gooide Roy van der Stouwe met zijn tweede van de middag op aangeven van Lars van der Haar de wedstrijd volledig in het slot; 2-4.

 

Archief berichten