Volgende wedstrijd

Vanwege het coronavirus worden voorlopig geen wedstrijden gespeeld

Stand 2e Klasse G 20/21

1 Unicum 9
2 ASV Dronten 9
3 Valleivogels 9
4 Batavia’90 8
5 VRC 7
6 Horst FC 6
7 Veensche Boys 5
8 Lelystad’67 5
9 Renswoude 4
10 AVW’66 4
11 Lunteren 3
12 OVC 3
13 VSCO’61 1
14 OWIOS 0

Uitslagen 10 oktober 2020

Renswoude – Veensche B 0-0
VSCO – OVC 1-2
Valleivogels – Lunteren 5-1
Unicum – Lelystad 4-0
Batavia – VRC 3-3
asv Dronten – Horst 3-1
AVW – OWIOS 3-2

Activiteiten kalender

Vanwege het coronavirus zijn er geen activiteiten

Topscoorderslijst

1. Tom Cozijnsen 1
1. Nico van den Brom 1
1. Rody Buitenhuis 1

 

HHC Hardenberg 2 een paar maten te groot voor Veensche Boys 2: 0-4

Wat dit seizoen vooral lang bleef hangen waren de drie punten die de Blauwe Helden op 15 december 2018 van HHC afsnoepten. Vermoedelijk een toevalstreffer, een incident. Maar niet minder leuk! Alle topploegen kunnen er over meepraten, van die dagen of weken dat het net even niet lukt, een negatieve flow waar je niet uitkomt. Dat het 4 maanden geleden 2-4 werd, enfin wie heeft het er nog over. Maar de mannen van Frank Eeftink zullen er nog wel even aan herinnerd zijn. Wie weet was het destijds ook een geringe onderschatting, wie zal het zeggen. “Wat of we kwamen doen”, vroeg de trainer van HHC 1 destijds voor de wedstrijd. Nou ja gewoon lekker foebelen dacht ik nog, en “maak ons warm” (want hoe koud was het niet). Mensen die mij een beetje kennen weet ik dat ik vooral langs de lijn sta voor mooi en attractief voetbal, ook van de tegenstander, en als dat er niet inzit dan toch graag een beetje knokken voor de punten, desnoods met boerenkool- of houtjetouwtjevoetbal en vrouwen en kinderen eerst. Er zijn trainers die anders propageren maar daar heb ik een broertje dood aan. Op 15 december 2018 was het van alles-en-nog wat en de Boys wonnen met 2-4 maar hadden ook kunnen verliezen met 5-3.

Terug naar zaterdag: ik ben geen echte kenner en je mag dan wel tegen je zoon zeggen dat we die gasten andermaal een poepie laten ruiken, maar hij wist natuurlijk ook wel dat een driepunter tegen de runner-up wel een hele zware opgave zou zijn. En zo zag iedereen langs de kant dat het een eenrichtingsverkeer wedstrijd werd met al bij rust een 0-3 op het bord (net als overigens destijds in Hardenberg) maar zoals Hardenberg in December 2018 de kleedkamer uitkwam zo kwam Veensche Boys er niet uit: binnen 3 minuten lag de 0-4 in het net. Wat moet ik er dan nog van maken!! Ik vond een Rody van de Beek het bovengemiddeld doen en Julian Buitenhuis had zich na zijn invalbeurt onmiddellijk onsterfelijk kunnen maken, ik zag Harm-Geert Bakker heel goed spelen en Bart van Tiggelen ten strijde trekken als in zijn jongensjaren. Daaromheen zag ik heel wat personeelsgebrek in vergelijking met eerdere wedstrijden en dan ontbrak ook captain Friso Doornhof nog eens. Maar met onze aller-aller-aller sterkste opstelling hadden we van deze tegenstander niet gewonnen, laat dat een troost zijn.

Het zijn geen praatjes die de gaatjes vullen, zo gemiddeld na afloop van de meeste competitiewedstrijden. Complimenteus, nog altijd, ook van HHC Hardenberg, voor de plek op de ranglijst. Een beetje heen-en-weren tussen de plekken 7 en 8, oftewel onderaan in het linker rijtje of aan kop in het rechter rijtje. Na 5 seizoenen alleen maar ongeveer bovenaan staan blijft het wat onwennig, maar De Boys zitten nu wel in de heren-competitie!!

Zaterdag 6 april hadden de Boys makkie-an met dubbele cijfers kunnen verliezen. “Het ontbtreekt ons aan scorend vermogen”, zei Eeftink na afloop. “Dat kan ons nog opbreken als de prijzen verdeeld worden”. Laten we het er op houden dat de Veensche keeper er voor verantwoordelijk voor was dat een tiental kansen voor de gasten vakkundig gepareerd werden. Hij had in de eerste helft zijn gebruikelijke en hilarische “grabbel” momentje maar stond zijn mannetje in het tweede part. En Veensche Boys coach Marco Brouwer, kort maar krachtig: “ja ik heb er natuurlijk vrede mee maar ik zag ook een gebrek aan vechtlust”.

 

Sibert van Leeuwen

Foto’s Kees van den Heuvel

Archief berichten