Volgende wedstrijd

Er zijn geen wedstrijden

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
OVC
OWIOS
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC
VSCO’61

Uitslagen 7 maart

Veensche B – Dinxperlo 2-0
Renswoude – FC Horst 2-1
Lunteren – VRC 3-0
Merinos – Unicum 2-2
Batavia – Be Quick 8-3
Dronten – Lelystad 7-0
Valleivogels – AVW 3-1

Activiteiten kalender

20 en 21 juli 2020
DropTalents talentendagen

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

Hierden 2 komt tegen Veensche Boys 2 niet aan voetballen toe en mag van geluk spreken dat het met een magere eindstand van 4-1 terug naar huis kon

veensche-boys-2-hierden-2-5-11-friso-nicky“Komt niet aan voetballen toe” – en daar kwamen ze wél voor naar de Westerveenstraat. Het “altijd lastige” Hierden werd zeker driekwart van de wedstrijd bij de keel gegrepen én in de houdgreep genomen werd door het druk- en sambavoetbal van Veensche Boys 2, een team dat heus nog wel eens wat punten zal morsen maar de vraag is “door wie” en dan ook nog wanneer. Voorlopig lijkt het erop dat alleen ernstige persoonlijke fouten zullen leiden tot puntverlies. Want voor het overige zie ik meestal een elftal dat fraai voetbal koppelt aan onverzettelijkheid en een dichtgetimmerde verdedigingslinie. Meestal, want 17 doelpunten tegen in 9 competitiewedstrijden is veel te veel. Aandachtspuntje!

 

veensche-boys-2-hierden-2-5-11-jasperHoofdrollen waren er voorts weggelegd voor de jonge Hisham Aandam, Bastiaan Bosman en helaas moest Tom van Donselaar al na 10 minuten geblesseerd van het veld af. Menno van de Woude kon ook deze wedstrijd laten zien dat hij over heel veel snelheid en vooral veel gogme beschikt en ook Ferry van de Pol, Lucas Mercera en Nicky Bouw beleefden een heerlijke voetbalmiddag. Wil je aan je vorm werken bij Veensche Boys? Schrijf een open sollicitatiebrief naar Veensche Boys 2 en 10 tegen 1 dat je binnen een week of 2-3 weer fris als een hoentje en in blakende vorm de rest van het seizoen in kan. Want als je om een bal vraagt dat krijg je hem waar je hem hebben wil en als je een bal geeft dan doet degene voor wie de bal bedoeld is zijn uiterste best om hem te ontvangen. Dat wil zeggen: meestal. Lang verhaal kort: in Veensche Boys word je een betere voetballer, zo simpel ligt dat.

 

veensche-boys-2-hierden-2-5-11-bosmanNa 45 minuten genieten stond er een 3-0 tussenstand op het scorebord, in de 46e minuut stond het al 4-0 en na de 90 minuten hadden er makkelijk 10 of meer in het Hierdense net kunnen liggen. Dat de Blauwe Helden er na de rust niet nog eens een stuk of 4, 5, 6 (dat zeg ik: 7, 8, 9) inschoten kwam omdat ze het “te mooi” wilden doen.  Tientallen aanvallen en doelrijpe kansen, die van Hierden moeten er gek van zijn geworden en dat ze zelf niet aan voetballen toekwamen was de verdienste van Veensche Boys 2. Als Hierden de bal had, werd onmiddellijk druk gezet door het hele team. De lange bal als enige oplossing werd er vervolgens uitgelopen door de verdedigers van de Veenders. Alleen in het laatste kwart van de wedstrijd kwam Hierden enigszins onder de druk uit en werden er wat speldeprikjes uitgedeeld.

 

veensche-boys-2-hierden-2-5-11-friso-weertHet tegendoelpunt kwam voort uit een veel te nonchalante terugspeelbal door uitblinker Friso Foornhof. Veel te zacht teruggespeeld, het leek bijna op een fraai steekpasje: “hier, heb jij ook wat”. De Veensche doelman ging ook vandaag weer voor een “clean sheet” maar hier was geen houwen aan. De mannen zullen het ongetwijfeld hebben uitgepraat (…xx..).

Maar daar moeten de boys van Lantinga dus voor waken tijdens het restant van de competitie die inmiddels alweer bijna op de helft is. Het doelsaldo is met 32-17 (zeventien…) niet om over naar huis te schrijven.

Veensche Boys staat door het verlies van Zeewolde bij SDC Putten nu 3 punten los van de rest. Niet geheel verrassend staat Nunspeet op plek 2, het team waar in de eerste competitiewedstrijd met 1-0 van werd gewonnen.

 

De fraaie 1-0 kwam van de fluwelen schoen van Kilian van Kasteel, maar de nog fraaiere 2-0 kwam na een geweldige rush en reuzeslalom van Ferry van de Pol. Toen hij bijna bij achterlijn en doelman was kwam zijn perfect aangesneden pass in een hoek van 90 graden precies uit bij de meegelopen Menno vd Woude die het simpel afmaakte. Menno maakte ook de 3-0 na mooi voorbereidingswerk van Sebastiaan Blom. Vlak voor rust leek het nog even of we in een flipperkast beland waren maar de 3,4,5,6 doelpogingen in amper 10 seconden haalden het net nét niet! Vlak na rust schoot Blom zelf de 4-0 binnen uit een strakke vrije trap.

 

Opstelling: Jasper van Leeuwen, Lucas Mercera, Jordy vd Weert, Bart van Tiggelen, Hisham Aandam, Nicky Bouw, Friso Doornhof, Kilian van Kasteel, Tom van Donselaar, Menno van der Woude en Ferdy vd Pol.

Invallers: Sebastiaan Blom, Dennis van Dusschoten, Danny Brouwer, Bastiaan Bosman. Michel Kas.

 

Zaterdag 12 november speelt Veensche Boys de uitwedstrijd tegen ’t Harde, dat op de één na laatste plaats bivakkeert.

 

 

 

Sibert van Leeuwen

 

Archief berichten