Volgende wedstrijd

Vanwege het coronavirus worden voorlopig geen wedstrijden gespeeld

Stand 2e Klasse G 20/21

1 Unicum 9
2 ASV Dronten 9
3 Valleivogels 9
4 Batavia’90 8
5 VRC 7
6 Horst FC 6
7 Veensche Boys 5
8 Lelystad’67 5
9 Renswoude 4
10 AVW’66 4
11 Lunteren 3
12 OVC 3
13 VSCO’61 1
14 OWIOS 0

Uitslagen 10 oktober 2020

Renswoude – Veensche B 0-0
VSCO – OVC 1-2
Valleivogels – Lunteren 5-1
Unicum – Lelystad 4-0
Batavia – VRC 3-3
asv Dronten – Horst 3-1
AVW – OWIOS 3-2

Activiteiten kalender

14 oktober 2020
DropTalents talentendagen

23 oktober 2020
Ajax Clinic

Topscoorderslijst

1. Tom Cozijnsen 1
1. Nico van den Brom 1
1. Rody Buitenhuis 1

 

Hijman: Veensche Boys speelde zeer gegroepeerd

De confrontaties tussen Veensche Boys en FC De Bilt zijn de afgelopen jaren boeiende spektakelstukken geweest, maar dit seizoen lukte het beide teams niet om doelpunten te maken. In december eindigde de thuiswedstrijd in De Bilt met de beginstand op het scorebord en afgelopen zaterdag in Nijkerkerveen volgde de herhaling. Ook nu werd het 0-0. Een beetje teleurstellend, of niet trainer Alain Hijman?

Alain Hijman: Er zat veel meer in voor ons. Veensche Boys legde ons op om het spel te maken. Er werd gespeeld met twee spitsen vandaag. Dan krijg je een beetje kat en muis.

Het eerste kwartier was een beetje voor Veensche Boys, maar daarna kantelde de wedstrijd in het voordeel van De Bilt.

Alain Hijman: We moesten even anticiperen op hun twee spitsen-systeem. Dat kregen we ongeveer na een kwartier onder controle. Ik denk dat we een klein beetje de finesse in de aanval misten om uiteindelijk het gaatje te vinden. We hebben zeker de mogelijkheden gecreëerd. Er werd gespeeld op een hele kleine ruimte met veel spelers en dat werd steeds kleiner. We gingen steeds meer drukken en Veensche Boys ging steeds meer naar achteren. Ik denk dat Veensche Boys tevreden moet zijn met een punt. Dat was voor hen het maximaal haalbare. Voor ons valt de bal net niet goed, maar ik vond wel dat wij een overwinning verdiend hadden.

Er is waarschijnlijk met stijgende verbazing gekeken vanuit FC De Bilt naar Veensche Boys vanwege de vele verliespartijen, maar ook De Bilt heeft enkele punten laten liggen de laatste weken.

Alain Hijman: Het is niet zo dat wij zomaar eventjes kampioen worden, he. Ook niet toen wij met een wat groter verschil bovenaan stonden. Op het moment dat je bovenaan staat, dan wil iedere ploeg zich tegen je wapenen en kan iedere ploeg zich opladen. Wij hebben het bij FC Almere en JSV niet goed gedaan. Daarna hebben we wel weer de draad opgepakt.

Mist FC De Bilt net als Veensche Boys een aantal cruciale spelers?

Alain Hijman: Nee. We missen geen mensen. We hebben een brede selectie en kunnen iedereen gebruiken. Dus het was niet zo dat we spelers hebben gemist. We hebben vandaag voldoende mogelijkheden gecreëerd om te scoren. Alleen speelden we tegen een zeer gegroepeerde verdediging. Dan zie je dat het gaatje niet altijd valt.

Was de teleurstelling groot in de kleedkamer?

Alain Hijman:  Natuurlijk wil je met een overwinning weggaan en volgende week met vier punten verschil tegen Delta Sports beginnen. Maar ik vind dat we onszelf niets kunnen verwijten. Volgende week wordt een absolute kraker. Dat wordt een mooie kraker. We zullen volgende week uitgaan van eigen krachten.

Interview en foto Kees van den Heuvel  

Archief berichten