Volgende wedstrijd

21 augustus : SDC Putten – Veensche Boys (oefen)

Stand 2e Klasse

FC Almere
BFC Bussum
Benschop
FC De Bilt
Delta Sport
IJFC
JSV Nieuwegein
SV Loosdrecht
SV Lopik
De Meern
Odysseus’91
TOV Baarn
Veensche Boys
Waterwijk

Uitslagen 22 september

Veensche Boys – TOV
IJFC – Lopik
Loosdrecht – BFC
Almere – De Meern
JSV Nieuwegein – Waterwijk
Delta Sports’95 – Benschop
Odysseus – De Bilt

Activiteiten kalender

24 augustus 2018
Klaverjassen 20 u

25 augustus 2018
Openingsfeest 10.00u

31 augustus 2018
Bingo 19.30 uur

7 september 2018
Klaverjassen 20.00u

14 september 2018
Bingo 19.30 uur

21 september 2018
Noppen/naaldhakken feest

Topscoorderslijst

 

 

 

***  Nieuwbouw wordt 25 augustus geopend *** Edwin van der Sar en Andy van der Meijde aanwezig bij opening ***

Hoog Doornhofgehalte bij Veensche Boys 2 tegen sv Hierden 2

In een boeiend voetbalgevecht tussen Veensche Boys 2 en Hierden 2 zijn de Blauwe Helden uiteindelijk als winnaar van het veld gestapt. Een opgeluchte coach Roger Lantinga die af en toe de longen uit zijn lijf moest schreeuwen omdat er niet “doorgedekt” werd en het middenveld zo nu en dan een “gatenkaas” was. De 3 winstpunten waren voor Veensche Boys al bijna van cruciaal belang, want in de 2 voorgaande duels werden maar liefst 5 wedstrijdpunten verloren en was het riante gat van maar liefst 12 punten geslonken tot 7 punten. Bij nog meer verliespunten gaat het “tussen de oren” zitten, kost het extra moeite om een nieuwe “flow” te pakken, loop je “achter de feiten aan” en de runner-up, in dit geval Dronten, zal “bloed” ruiken en denken dat het kampioenschap alsnog naar de Flevopolder kan gaan. En platte karren hebben ze genoeg in Dronten!

 

Zover kwam het niet. Veensche Boys 2 begon zeer gedisciplineerd en DUS met verzorgd voetbal aan de wedstrijd en dat leverde al na 5 minuten de verdiende 1-0 op. Het was captain Friso Doornhof die zijn verre familielid keeper Niels Doornhof met een schot van een meter of 20 het nakijken gaf. Dezelfde Niels Doornhof keepte overigens een puike wedstrijd, want minimaal een handvol 100% kansen werden door de nog jonge telg uit de Doornhof familie vakkundig gepareerd.

Tegen het einde van de eerste helft was het Mitchell van Moorselaar die goed doorging op rechts en een strakke voorzet gaf, maar ongelukkigerwijze werd de bal aangeraakt door een verdediger van Hierden, en zo werd het 2-0 na een boeiend gevecht. Buit binnen? Forget it!

Onmiddellijk na de hervatting liet Hierden zien dat het niet van plan was om met lege handen naar huis te gaan, na een geweldige aanval over links werd de verdediging uit elkaar gespeeld en werd op fraaie wijze de aansluitingstreffer ingekopt.

In het vervolg van de tweede helft gingen de aanvalsgolven over en weer, maar was het uiteindelijk Veensche Boys 2 dat aan het langste eind trok en alleen al op basis van de schoonheid van de derde goal de verdiende winnaar werd. Een geweldige pass van Nick de Boer op Michel Kas, fraai neergelegd voor Rody Buitenhuis die hem niet kon missen.

Langs de lijn hadden Gert Doornhof en zijn familielid Martin Doornhof elkaar inmiddels ook gevonden en hadden de heren soms even meer aandacht voor “familiezaken” dan voor de wedstrijd, die hoewel een boeiend gevecht, soms ook wat stroperig was.

Zaterdag 17 maart staat zeker op papier een boeiende wedstrijd op het programma: Uit naar Hoevelaken, een onvervalste derby en Veensche Boys 2 weet inmiddels wat het te doen staat. Er zal gewonnen moeten worden van de Roodwitten die op een mooie 5e plek staan. Ze zullen in een wedstrijd met een hoog “ons-kent-ons” gehalte voor iedere centimeter moeten knokken. De naaste belager Dronten speelt een uitwedstrijd bij NSC en zal daar vermoedelijk geen fout maken. Maar het kan verkeren! Onze Blauwe Helden gingen juist bij NSC met lege handen naar huis…

17 maart

Hoevelaken 2 – Veensche Boys 2

Aanvang wedstrijd 12.00 uur

 

Sibert van Leeuwen

Foto’s Kees van den Heuvel

Sponsoren
Webshop
Webshop
Archief berichten