Volgende wedstrijd

Er zijn geen wedstrijden

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
OVC
OWIOS
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC
VSCO’61

Uitslagen 19 september 2020

Er zijn nog geen actuele wedstrijden

Activiteiten kalender

14 oktober 2020
DropTalents talentendagen

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

Jaimy Mol heeft geen seconde spijt van overgang naar Veensche Boys

,,Toen ze kwamen kijken, was dat eigenlijk voor een andere speler. Na die bewuste wedstrijd bij VVZA hebben ze mij benaderd. Ik heb toen in eerste instantie vriendelijk bedankt”, is Mol eerlijk. Nadat vriend Barry de Winter, die afgelopen zomer de overstap van NSC Nijkerk naar Nijkerkerveen maakte, hem op het hart drukte toch het gesprek aan te gaan, ging de 23-jarige verdediger overstag. Het gesprek bij Veensche Boys liet een goede indruk achter bij Mol, maar de Amersfoorter vroeg nog bedenktijd. ,,Ik was er niet gelijk uit. Ik had het naar mijn zin bij VVZA en ik wist niet hoe het zou gaan bij een, met alle respect, boerenclub als Veensche Boys. Toch pakte ik de kans om op een niveau hoger te spelen.”

Wat hem daarbij misschien nog wel het meest is bevallen, is de openheid van de clubmensen en zijn medespelers. ,,Vanaf het eerste moment is het al gezellig. Ik kan goed met die gasten opschieten en ik denk zelf dat de aanpassing redelijk vlot is verlopen. Het scheelt ook dat ik Barry al ken en mijn maatje John Riezebos, die ook naar Veensche Boys is gekomen. Daarnaast vind ik het fijn dat ik weer op zaterdag voetbal en ik was benieuwd hoe het was om samen te werken met een toptrainer.”

De toptrainer over wie Mol het heeft, is Erik Assink. De inwoner van Almere liet het topamateurvoetbal achter zich om in de luwte aan de slag te gaan. ,,Hij is recht voor zijn raap en dat waardeer ik. Ik hou wel van een weerwoord hebben en daar laat de trainer ook alle ruimte toe. Hij is iemand die kan incasseren en zeker ook in is voor een geintje. Dat hij nooit tevreden is, geeft maar weer aan wat voor winnaar het is. Dat moet de groep overnemen.”

Het zijn lovende woorden van Mol over Assink van wie hij in het begin van het seizoen nog te horen kreeg dat hij niet fit genoeg was. ,,Daar had de trainer ook wel gelijk in, maar als ik op vakantie ga, neem ik heus een drankje op zijn tijd. Drie dagen later begonnen wij met trainen. Nou, ik ben niet zo’n loper buiten het veld, dus ik had behoorlijk wat achterstand. Inmiddels is dat weer op orde en is het geen probleem om negentig minuten vol te houden.”

Sinds zijn komst heeft Mol eigenlijk alle wedstrijden in de basis gestaan. Alleen in het duel met VRC ontbrak de medewerker steriele medische hulpmiddelen in het Meander Medisch Centrum in de eerste elf. ,,Ze spraken van een botkneuzing in mijn hak. Waarschijnlijk heb ik dat opgelopen bij een landing na een duel. Ik heb het al een keer eerder gehad, maar nu was het zo erg dat ik er amper op kon lopen. Voor mezelf en de ploeg heb ik toen besloten dat het beter was dat er een volledig fitte speler binnen de lijnen zou staan”, toont Mol zich een teamspeler.

Net als bij VVZA speelt Mol centraal achterin; een plek waar hij zich fijn voelt, al gaat zijn voorkeur uit naar een andere positie. ,,Ik heb altijd op het middenveld gespeeld. Daarom denk ik soms nog te veel als voetballer nu ik verdediger sta en neem ik te veel risico, ook in de opbouw. Als het niet anders kan, mag de bal ook weleens over de tribune. Daarin moet ik nog veel bijleren. Veensche Boys geeft mij daar de tijd en de ruimte voor.”

Bron AD. Foto’s Kees van den Heuvel

Archief berichten