Volgende wedstrijd

Alle komende competitiewedstrijden zijn tot nader order afgelast

Indeling 2e Klasse G 20/21

ASV Dronten
AVW’66
Batavia’90
Be Quick Zutphen
Dinxperlo FC *
Horst FC
Lelystad’67
Lunteren
Merino’s De * promotie
Renswoude
Unicum
Valleivogels
Veensche Boys
VRC
* Kiest voor zondagvoetbal

Uitslagen 7 maart

Veensche B – Dinxperlo 2-0
Renswoude – FC Horst 2-1
Lunteren – VRC 3-0
Merinos – Unicum 2-2
Batavia – Be Quick 8-3
Dronten – Lelystad 7-0
Valleivogels – AVW 3-1

Activiteiten kalender
Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 14
2 Tom van Donselaar 9
3 Rody Buitenhuis 8
4 Julian Buitenhuis 7
5 Menno van der Woude 2
5 John Riezenbos 2
5 Mohammed Nouri 2
6 Alwin van Domselaar 1
6 Rody van de Beek 1
6 Herbert van den Ham 1
6 Bas van de Grootevheen 1
6 Jaimy Mol 1
6 Barry de Winter 1

 

Jan Veldhuizen: Het is een kater als je weet dat je zoveel beter bent dan Veensche Boys

veensche boys roda 27-8 danny brouwer yannick bas bisMisschien wel tot haar grote verbazing heeft Veensche Boys de bekerwedstrijd gewonnen van Roda’46. De Leusdenaren waren fysiek en voetballend veel sterker, maar gaandeweg sloeg het wedstrijdbeeld om, zo bespeurde ook trainer Jan Veldhuizen van Roda. ‘Ik was best tevreden over de eerste helft. Bij vlagen voetbalden we goed en we gaven niets weg. We kregen drie goede kansen en kwamen nog zes maal goed voor, aldus de trainer die vorig seizoen een sabbatical nam vanwege de thuissituatie.

veensche boys roda 27-8 struijk 4Roda had die kansen moeten verzilveren.

Jan Veldhuizen: Dat vind ik ook, maar buiten dat willen wij gewoon op de helft van de tegenstander voetballen. Die insteek is iedere week hetzelfde. Dan ben je afhankelijk van je tegenstander. Ik had ze in eerste instantie beter ingeschaald, maar we gaven weer gewoon de doelpunten weg. Dat gebeurde afgelopen dinsdag tegen Hooglanderveen ook al.

Dat is tevens een vraag die iedereen bezig houdt. Hoe kan het dat Roda met 2-2 gelijk heeft gespeeld tegen Hooglanderveen en pas in de laatste minuten scoorde?

veensche boys roda 27-8 stefan fredriksenJan Veldhuizen: Hooglanderveen is nieuw in de tweede klasse. Die maken de ruimtes heel erg klein op eigen helft en dan moet je er doorheen zien te voetballen. Dat lukte alleen het laatste half uur. Dat spelbeeld zag je vandaag terug in de eerste helft en het eerste kwartier van de tweede helft. Maar na de goal van Jan Struijk zie je dat mijn spelers het even kwijt waren.

De kopjes gingen hangen?

Jan Veldhuizen: Het is natuurlijk een kater als je zoveel beter bent. We kwamen met 0-1 achter en het was het eerste schot op doel van Veensche Boys. Toen hadden wij ook nog de pech dat een kopbal overging. Het was allemaal niet nodig, die goals van Veensche Boys. Dit mag ons niet overkomen.

Je ging na de wedstrijd uitlopen. Was dat een soort straftraining? Wellicht was het om de frustraties eruit te lopen.

veensche boys roda 27-8 yannick 3Jan Veldhuizen: Nee, de spelers gaan na elke wedstrijd uitlopen. Ik ben ook niet gefrustreerd, maar ik ergerde me wel aan een aantal beslissingen van de leidsman. Dat was niet beslissend voor de wedstrijd, maar ik vond dat wij iets meer steun hadden verdiend dan dat we kregen. Een doorgebroken jongen werd vastgepakt en het werd amper bestraft. Voor mij hoef je overigens geen kaarten te geven, integendeel. Maar die tegendoelen: dat was slordig.

Wat is het perspectief van Roda in de Eerste Klasse?

Jan Veldhuizen: Dat weten we eigenlijk nog niet zo goed. We kennen de tegenstanders niet. We kijken bij de tegenstander van volgende week en daarna moet het staan. Soms zeggen mensen: die wedstrijden in de voorbereiding zijn niet belangrijk, maar ik baal wel als een stekker. Het mooiste is om ongeslagen uit de voorbereiding te komen. Dat hadden we ook moeten doen, maar dat is niet gebeurd. Daar baal ik van.

Interview en foto’s Kees van den Heuvel

veensche boys roda 27-8 goal jan struijk veensche boys roda 27-8 velthuis veensche boys roda 27-8 danny brouwer edwin

Archief berichten