Volgende wedstrijd

26 sept: OVC – Veensche Boys  (15.00 uur)

Stand 2e Klasse G 20/21

Horst FC 3
VRC 3
Valleivogels 3
Unicum 3
Veensche Boys 3
Lunteren 3
Lelystad’67 1
Batavia’90 1
ASV Dronten 0
AVW’66 0
OWIOS 0
Renswoude 0
VSCO’61 0
OVC 0

Uitslagen 19 september 2020

Veensche B-ASV Dronten 1-0
VRC – OVC 4-0
FC Horst – VSCO 4-0
Lunteren – AVW 2-1
OWIOS – Unicum 1-2
Valleivogels – Renswoude 3-1
Lelystad-Batavia 1-1

Activiteiten kalender

14 oktober 2020
DropTalents talentendagen

23 oktober 2020
Ajax Clinic

Topscoorderslijst

1. Tom Cozijnsen 1

 

JO15-2 wint slim van Zeewolde JO15-5

Dat de JO15-2 gelijk is begonnen met trainen in de tweede week van januari zien we terug op het veld. De positieve lijn van voor de winterstop wordt doorgezet. De jongens werken inmiddels als een hecht team samen in een goede sfeer onder elkaar. Mooie gasten onder elkaar, daar willen Evert en ik graag trainer van zijn! Vorige week speelden ze een uitstekende pot voetbal met goed samenspel en werd Sparta Nijkerk na de theepauze volledig van de mat gespeeld. Met de rust was het nog 2 – 2 en zagen we twee goed voetballende elftallen met kansen over en weer. Na de rust was het alleen Veensche Boys wat nog de klok sloeg en was de 5 -2 overwinning eigenlijk nog aan de magere kant. Doelpunten waren er van Davey, Martijn en Roy (3x). Je kon zien dat het trainingswerk van de eerste weken van het jaar en daardoor betere conditie dan de tegenstander, uiteindelijk de doorslag gaf. Wij konden het voetballend veel beter volhouden tot het einde van de wedstrijd en dat lieten we ook zien. Afgelopen zaterdag was het andere koek. In Zeewolde troffen we een tegenstander die ons de hele wedstrijd het vuur aan de schenen legde. Echter met een goede teamspirit en hard werken voor elkaar wisten we toch de overwinning binnen te slepen.

Dit keer was het Yinte van Kasteel die na twee mooie steekpassjes van Martijn van der Linden twee ballen tegen de touwen joeg. Uiteindelijk stapten we met een hard bevochten 2 – 1 overwinning van het veld. Door ziekte e.d. begonnen we in een wat aangepaste opstelling. Sander en Jari stonden centraal in de verdediging en Martijn van der Linden hadden we op het middenveld erbij. De opstelling van Zeewolde met 2 spitsen was eerst even wennen, maar toen Jari door ging schuiven naar het middenveld ging het beter. Hij en Martijn offerden zich goed op voor het team en schakelden de twee sterke centrale middenvelders van Zeewolde goed uit. Verdedigend bleven we goed georganiseerd overeind, dat deden we echt goed. We gaven bijna geen kansen weg. We konden echter vanuit de ballen die we onderschepten van de tegenstander, niet altijd een goede aanval opzetten. Maar dat kwam ook omdat Zeewolde gewoon een goed niveau had.

 

Bij een 1 – 1 stand hadden we het geluk dat de penalty die Zeewolde kreeg, op de paal belandde, anders had ik het nog moeten zien. Daarna had Roy eerst nog de pech de paal te raken bij een messcherpe counter van achteruit en een mooi passje van “kleine” Gerco. Daarna zorgde Yinte een minuut of 5 voor het einde voor de overwinning.

We hebben er van geleerd dat als het voetballend niet zo makkelijk gaat, je vooral goed moet letten op je organisatie. Goed “staan” en slim zijn, de (vooral verdedigende) taken uitvoeren die bij je positie horen zoals strak op je mannetje verdedigen, elkaar helpen en verdedigen met het mes tussen je tanden. Dan heb je soms aan een paar goed uitgevoerde counters genoeg om toch de overwinning “mee te stelen”.  En dat deden we. En een overwinning is gewoon 3 punten in de competitie, maakt niet uit of dat met mooi voetbal of met werkvoetbal is.

8x zo winnen is ook kampioen jongens; en wedden dat we dan feestvieren!

Archief berichten