Volgende wedstrijd

9 juni : Go Ahead Kampen – Veensche Boys (15.00 u nacompetitie)

Eindstand 2e Klasse G

Scherpenzeel 63
Veensche Boys 52
AVW 48
BlauwGeel 44
Valleivogels 39
VSCO 36
Lelystad 35
Lunteren 35
FC Horst 33
VVOP 33
Renswoude 32
OWIOS 31
AGOVV 20
ESA 16

Uitslagen 26 mei

Veensche B – Valleivogels 1-4
OWIOS – BlauwGeel 2-1
Lunteren – FC Horst 1-0
Lelystad – VVOP 1-2
Scherpenzeel – VSCO 1-1
AGOVV – Renswoude 1-1
ESA – AVW 0-3

Activiteiten kalender

8 juni 2018
Bingo 19.30 u

15 juni 2018
Klaverjassen 20 u

 

Topscoorderslijst

1 Yannick Bouw 31
2. Danny Brouwer 9
3. Herbert van den Ham 3
3. Stefan Fredriksen 3
3. Menno van der Woude 3
4. Harry Hamstra 2
4. Bas van de Grootevheen 2
4. Kevin Hols 2
4. Edwin van der Molen 2
5. Ivo te Velthuis 1
5. Gerard Kroonenberg 1
5. Brian Duijst 1
5. Alwin van Domselaar 1

 

 

*** Gezocht: Pupil van de Week *** Nieuwbouw clubhuis nu zonder steigers ***

JO17-1 voelt zich bestolen van punt bij koploper Swift ‘64

Het liefst had ik hier geschreven dat we onder een prachtig najaarszonnetje het verdiende de punt mee naar huis hadden genomen, maar helaas was dat niet zo.
In de stromende regen voelden we ons bestolen van een punt omdat de scheidsrechter bij een klinkklare buitenspelsituatie weer eens niet naar onze grensrechter wilde kijken, maar vanuit de middencirkel kijkend dacht dat ie wel 25 meter verderop om een hoekje kon kijken.

Mooi om te zien de eerste helft, veel wind, een knollentuin van een hoofdveld, regenbuien…..en dan tegen de koploper gewoon op voorsprong komen. Wij speelden gewoon goed als eerstejaars “onder 17” tegen een stel van die tweedejaars beren van al snel een paar koppen groter uit de polder.

 

We kregen natuurlijk niet veel kansen, dat hebben we allemaal gezien, maar verdedigend stond het als een huis, we deden geen gekke dingen en gaven eigenlijk ook niks weg. De tactiek klopte. Op het middenveld speelden wij voetbal over de grond, daar waar de tegenstander dat niet altijd kon en veel met hoge lange ballen werkte. We speelden met ons hart en met ons hoofd tegen een fysiek heel sterke tegenstander. En dat ging ons verdedigend gezien heel goed af eigenlijk. Aanvallend was het lastiger, dat wel….maar een bal kan altijd goed vallen.

 

En dat gebeurde ook. Na een half uur spelen verschalkte Julian met een listig kopballetje de keeper van de tegenstander. Altijd lekker zo 10 minuten voor de rust. Helaas werd het een minuut of 5 later weer gelijk. Een hoge vrije trap vanaf de zijkant, werd door zo’n lange Klaas binnen gewerkt. Daar hadden we wat scherper moeten zijn denk ik.

In de rust nog maar eens goed aangegeven dat we zo moesten doorgaan. In je zelf en in je team geloven en de afspraken nakomen met elkaar. Proberen het over de grond voetballend te blijven doen. Na de rust hetzelfde spelbeeld, we gaven niks, nada weg…..totdat scheidsrechter P. Annenkoek meende zich er weer eens nadelig voor ons mee te moeten bemoeien. Je moet respect hebben voor een eerlijke scheidsrechter die niet zo goed kan fluiten, iedereen kan een fout maken. Maar dit was andere “pannen”koek. Toch apart dat we de laatste 15 minuten ineens de vreemdste vrije trappen mee kregen.

Na ruim een uur werd dus de koploper aan een voorsprong geholpen. Het is niet erg als je dan even ontzettend baalt en dat ook de aanvoerder op een nette en correcte manier de scheidsrechter er op aanspreekt.  Dat deed ie dus, en dat mag. Het is juist goed om binnen een bepaalde grens voor je team op te komen.

Daarna waren we de weg in het geheel niet kwijt, er bleef voor elke meter worden geknokt. Jullie bleven je best doen en waren bezig met de wedstrijd. We moesten echter scoren, dat betekende dus de laatste 15 minuten meer de aanval zoeken. Bij een uitval scoorde Swift ’64 de 3 – 1. Dat is het risico wat je bewust neemt als je moet scoren en meer open op de aanval speelt. Een minuut of wat voor het einde bij een corner viel de bal ineens nog voor de voeten van een Swift speler die de 4 – 1 binnen prutste.

 

Niet geklaagd jongens, goed als team voor elkaar gewerkt en gespeeld. Het verdiende punt zat er in, want die gasten begonnen al tegen elkaar te zeuren omdat het niet wilde lukken.   

Komende week weer lekker trainen…en hopelijk valt de liesblessure van Tinus mee.

Sponsoren
Webshop
Webshop
Archief berichten