Volgende wedstrijd

Geen wedstrijden A-selectie

Stand 2e Klasse B

1 FC De Bilt 59 (K)
2 Delta Sports 48
3 FC Almere 45*
4 BFC Bussum 41
5 De Meern 38
Veensche Boys 38
7 Waterwijk 38
8 Loosdrecht 37
9 JSV Nieuwegein 36
10 IJFC 36
11 Benschop 27
12 TOV Baarn 27
13 Lopik 24
14 Odysseus’91 21
* Punt in mindering

Uitslagen 25 mei

Veensche Boys – Odysseus 4-3
Almere FC – BFC 2-2
De Meern – Waterwijk 4-0
Loosdrecht – Lopik 3-0
IJFC – Benschop 1-0
FC De Bilt – TOV 6-1
JSV – Delta Sports 3–1

Activiteiten kalender

28 juni 2019
Bingo 19.30 uur

5 juli 2019
Klaverjassen 20u

19 juli 2019
Klaverjassen 20u

2 augustus 2019
Klaverjassen 20u

9 augustus 2019
Bingo 19.30u

 

Topscoorderslijst

1 Nico van den Brom 10
1 Danny Brouwer 10
2 Kevin Hols 5
2 Tom van Donselaar 5
3 Stefan Fredriksen 3
4 Kilian van Kasteel 2
4 Edwin van der Molen 2
4 Bas van de Grootevheen 2
5 Ivo te Velthuis 1
5 Menno van der Woude 1
5 Niels Buijtenhuis 1
5 Rody Buitenhuis
5 Eigen doelpunt 1

***  Vrijwilligersavond 8 juni *** Volg Zomerfit bij Fortius *** 

JO17-1 vreet tegenstander op

Afgelopen zaterdag werd er met 5 – 1 gewonnen tegen Real Dronten JO17-1. Voor de wedstrijd hadden we met de jongens afgesproken eens iets nieuws te gaan proberen. Er werd deze keer met twee spitsen, een ruit op het middenveld en opkomende backs gespeeld. En dat beviel eigenlijk best goed. Goed gezien van Sina, onze trainer. Na een aanvankelijk wat aarzelend begin, kregen we steeds beter vat op de tegenstander. Julian opende de score na een minuut of 25 toen ie vanaf het middenveld goed diep ging. Hierna vergaten we even te “domineren” en de bal in de ploeg te houden. Door een foutje achterin maakte Reaal helaas de gelijkmaker.

Daarna pakten we het gelijk weer goed op, we gingen weer tikken. Serena, Stan, Julian, Carlo deden precies wat de bedoeling was…balbezit en de tegenstander achter je aan laten lopen totdat ze er misselijk van worden. En dan krijg je vanzelf weer kansen. Linksback Nick Bergsma werd na wat rondtikken tussen Stan, Marnix en Yorik, door de laatstgenoemde diep gestuurd op de flanken en werkte in twee keer netjes af. Puike goal, precies uitgevoerd van achteruit zoals we ”op het bord” hadden uitgelegd. Echt hartstikke leuk als je dat dan op het veld in het echt, gewoon ziet gebeuren jongens. Goed gedaan.

Even later sloegen we gelijk met de hamer (zoals ik dat wel eens noem), gewoon gelijk afmaken als je de kans krijgt. Bij een goeie hoekschop van Daan wist Yorik met een echt spectaculaire “Fallrückzieher” te scoren. Het was echt een omhaal à la Klaus Fischer in zijn beste dagen. Zoek maar eens op internet op Klaus Fischer en omhaal (nee…niet van Basten tegen Den Bosch). Hieronder een toepasselijk link.

https://www.youtube.com/watch?v=7gaUX7c78Kg

 

Met de rust stonden we met 3 – 1 dik verdiend op voorsprong. Na de rust drong Reaal wat aan, maar we hielden goed stand door scherp te verdedigen. Mark stak achterin als doelman goed in vorm, pakte een paar prima ballen. En Stan “the Man” maakt steeds beter gebruik van zijn vrijheid op het middenveld. Hij blijft altijd de voetballende oplossing zoeken. Onze invallers Martijn, Jan en Michel (laatste twee uit de JO15-1, stromen volgend jaar door naar de “onder 17”) deden gelijk goed mee. En als de tegenstander niet kan scoort…dan doe je het zelf. Nick Bergsma zette goed door en via een soort kluts met Mathijs stuiterde de bal tussen de verdedigers van Reaal door. Spits Roy was oplettend en pikte de bal goed mee, omspeelde de keeper en het was 4 – 1. Spitsengoal. Effe later een soortgelijke situatie met weer Nick in de hoofdrol. Nu gaf Nick zelf de steekpass op Roy, die goed van de geboden ruimte gebruik maakte. Hij zette de 5 – 1 op het scorebord. Even later nog een soortgelijke steekpass van Julian op Roy, die vanuit een moeilijke hoek de bal laag tegen de tweede paal aan wist te peren. Vervolgens deed in de rebound Mathijs hetzelfde, ook de paal….anders was het 6 – 1 geweest.

Na de wedstrijd werd in de kleedkamer nog heerlijk nagenoten door de jongens met het zingen van een mooi liedje over Lola, een liedje wat ik in een andere versie nog wel kende van vroeger. De tekst van nu zei me niet zoveel eerlijk gezegd, maar het was wel lachen jongens!

Van de week weer lekker trainen mannen!

Tekst Henk Berculo

Foto’s Kees van den Heuvel

 

Webshop
Webshop
Archief berichten